Αρχική Ανακοινώσεις Ο ΔΗ.ΣΥ. τιμά τους Κύπριους αθλητές που αγωνίστηκαν με την Ελληνική Σημαία

Ο ΔΗ.ΣΥ. τιμά τους Κύπριους αθλητές που αγωνίστηκαν με την Ελληνική Σημαία

από KOEAS

Στην παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού της Ελλάδας, Ελευθέριου Αυγενάκη, πραγματοποιείται σήμερα το απόγευμα (6/10/20, 17:30) στο «Lemon Park» στη Λευκωσία, εκδήλωση της Γραμματείας Αθλητισμού του Δημοκρατικού Συναγερμού, με θέμα: «Γράφοντας Ιστορία με την Ελληνική Σημαία». Στην εκδήλωση θα τιμηθούν και θα βραβευθούν όλοι οι Κύπριοι αθλητές, εν ζωή και μη, που πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στον ελληνικό αθλητισμό από το 1896 μέχρι το 1983, όταν και έγινε ο οριστικός αθλητικός διαχωρισμός Ελλάδας – Κύπρου.

Σε συνέντευξη Τύπου, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα (5/10), ο Γραμματέας Αθλητισμού του ΔΗ.ΣΥ., Κώστας Παπακώστας, ανέφερε ανάμεσα σε άλλα: «Η εκδήλωση αυτή έχει ως σκοπό να πει ένα μεγάλο ευχαριστώ στα άτομα εκείνα που υπηρέτησαν υπό την Εθνική Ομάδα της Ελλάδας, άνδρες και γυναίκες, πριν από τον διαχωρισμό του κυπριακού από τον ελληνικό αθλητισμό και μιλούμε για αθλητές, και αποθανόντες αλλά και ευρισκόμενοι εν ζωή αυτή τη στιγμή, σε ένα σύνολο περίπου 100 ατόμων. Περίπου 60 από αυτούς θα είναι παρόντες είτε θα τους εκπροσωπήσει κάποιος. Την εκδήλωση θα τιμήσει με την παρουσία του και ο Υφυπουργός Αθλητισμού της Ελλάδας, Ελευθέριος Αυγενάκης, ο οποίος θα διαβιβάσει τις ευχαριστίες του ελληνικού αθλητισμού προς τους Κύπριους αθλητές, που πρόσφεραν όλα αυτά τα χρόνια. Το άλλο σημαντικό γεγονός της εκδήλωσης είναι ότι, πέραν του αναμνηστικού μεταλλίου το οποίο θα δοθεί στους τιμώμενους, έχει κυκλοφορήσει και ένα συλλεκτικό λεύκωμα, στο οποίο καταγράφεται η αγωνιστική παρουσία των βραβευθέντων στην Εθνική Ελλάδας».

Εν συνεχεία, ο κ. Παπακώστας έδωσε τον λόγο στον αναπληρωτή γραμματέα της Επιτροπής Αθλητισμού του ΔΗ.ΣΥ., Χρίστο Πάλλη, ο οποίος ανέλυσε το πρόγραμμα: «Η παρουσία εδώ του Υφυπουργού Αθλητισμού, του κ. Αυγενάκη, δηλώνει το έμπρακτο ενδιαφέρον της Ελληνικής Κυβέρνησης για την τιμή την οποία θα αποδοθεί σε αυτούς τους αθλητές, οι οποίοι για τόσα χρόνια αγωνίζονταν κάτω από την ελληνική σημαία. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει γύρω στις 5.30 και θα ακολουθήσει ένα φιλμάκι, το οποίο θα ανατρέξει και θα δείξει όλη την ιστορία του κυπριακού αθλητισμού. Το βιβλίο, το οποίο έχουμε εκδώσει επίσης, είναι αναμνηστικό και θεωρώ ότι θα κοσμεί τις βιβλιοθήκες όλου του κόσμου, οι οποίοι θα το αποκτήσουν. Τέλος, να αναφέρω ότι θα γίνει μία προσπάθεια σε μία επόμενη εκδήλωση, ώστε να τιμήσουμε τους αθλητές, οι οποίοι συμμετείχαν στους αγώνες αυτού του τόπου, να καταγραφούν μέσα από υλικά τα οποία θα φροντίσουμε να βρούμε είτε εφημερίδες είτε άλλου είδους και είναι εδώ που θέλουμε και τη δική σας συνεισφορά για να καταγραφεί η ιστορία των αθλητών, οι οποίοι ήταν και αγωνιστές της ελευθερίας αυτού του τόπου».

Στην εκδήλωση, στην οποία θα παραβρεθεί η ηγεσία του Δημοκρατικού Συναγερμού, με επικεφαλής τον πρόεδρο Αβέρωφ Νεοφύτου και τον αναπληρωτή πρόεδρο Χάρη Γεωργιάδη, θα τιμηθούν (με αλφαβητική σειρά), οι πιο κάτω αθλήτριες του στίβου: Άντρη Αβραάμ, Έλενα Βίκτωρος, Αίγλη Γεωργαλή, Μαρία Γεωργιάδου, Αθηνά Θεοδώρου, Στέλλα Καλοπαίδη, Μυρούλα Καπιτζή, Φωτούλα Κοκκίνου, Μαρούλα Λάμπρου, Δομνίτσα Λανίτου, Ευαγγελία Λοΐζου, Τασούλα Μαραθεύτου, Ολυμπία Μαυρομμάτη, Τιτίκα Μαυρομμάτη, Μελίνα Μενελάου, Ζωή Μιχαήλ, Έφη Μούζουρου, Μαρία Νεάρχου, Μαρία Νεοφύτου, Ελένη Νικοδήμου, Ελένη Οικονομίδου, Ρένα Παγδατή, Παντελίτσα Παναγιώτου, Ελένη Παντζαρή, Διονυσία Παπασάββα, Βασιλική Σεργίδου, Νέδη Σμυρνιού, Έλενα Σωφρονίου, Ευαγγελία Τουραπή, Τούλα Τρύφωνος, Ηρώ Τσαγγαρίδου, Σοφία Φραγκούδη, Χρυσούλα Χριστοδουλίδου.

Σε ό,τι αφορά τους αθλητές του στίβου, τιμή θα γίνει στους ακόλουθους: Άγγελος Αγγελίδης, Χάρης Αϊβαλιώτης, Αναστάσης Ανδρέου, Δημήτρης Αραούζος, Λυκούργος Αρχοντίδης, Αντώνιος Γεωργαλλίδης, Ιωάννης Δημητρίου, Χάρης Δημητρίου, Ευάγγελος Διαμαντίδης, Ανδρέας Ελευθερίου, Δημήτρης Ευθυμίου, Νίκος Ευριπίδου, Πέτρος Ευριπίδου, Γεώργιος Ζήνων, Δημήτρης Θεοφυλάκτου, Ιωάννης Καρπασίτης, Μάριος Κασσιανίδης, Λάμπρος Κεφάλας, Γιαννάκης Κονναρής, Στέλιος Κυριακίδης, Ανδρέας Λοϊζίδης, Λουκάς Λουκά, Νίκος Μεγάλεμος, Γεώργιος Μικελλίδης, Ντίνος Μιχαηλίδης, Κυριάκος Ονησιφόρου, Κωνσταντίνος Παντελίδης, Αντώνης Παπαδόπουλος, Κώστας Παπακώστας, Ανδρέας Παπαμιχαήλ, Κωνσταντίνος Πετρίδης, Παναγιώτης Πιερής, Μιχαλάκης Ρωσσίδης, Ορέστης Ρωσσίδης, Κυριάκος Σεραφείμ, Γεώργιος Σκουταρίδης, Σπύρος Σπύρου, Ανδρέας Στυλιανού, Χριστόδουλος Συμεωνίδης, Γιάγκος Ταλιάνος, Γλαύκος Ταλιάνος, Χριστάκης Τελώνης, Τάσος Τζιωνής, Σταύρος Τζιωρτζής, Γιώργος Τσιάκκιρος, Πέτρος Τσιάκκιρος, Ανδρέας Τσουρής, Φίλιππος Φιλίππου, Ρένος Φραγκούδης, Κώστας Χατζηανδρέου, Μάριος Χατζηανδρέου, Ανδρέας Χατζηβασιλείου, Τάκης Χατζηιωάννου, Νίκος Χατζηνικολάου, Παναγιώτης Χατζηστάθης, Βασίλειος Χειμωνής και Ανδρέας Χριστοφή,

Από τη γυμναστική θα τιμηθεί ο Κωνσταντίνος Συμεωνίδης, από την επιτραπέζια αντισφαίριση, η Δόξα Ιωαννίδου, από την κολύμβηση οι Λάρης Φυλακτού, Πανίκος Χρυσοστόμου, από την πάλη ο Θεόφιλος Τουμάζος, από την πετοσφαίριση οι Χρίστος Αγγελίδης, Παναγιώτης Θεοχάρους, από την ποδηλασία ο Αριστείδης Κωνσταντινίδης. Από το ποδόσφαιρο θα τιμηθούν οι Κώστας Βασιλείου, Παύλος Βασιλείου, Διομήδης Συμεωνίδης, από τη σκοποβολή οι Ευάγγελος Ευαγγελίδης, Κωνσταντίνος Θανόπουλος, Πέτρος Κυρίτσης, Δημήτρης Λόρδος, Τάσος Λόρδος, Μενέλαος Μιχαηλίδης, Δημήτρης Παπαχρυσοστόμου, Ιωάννης Περίδης, Μάικ Τύμβιος, Ιωάννης Φραγκούδης και Λάκης Ψημολοφίτης.

Print Friendly, PDF & Email
X