Αρχική Ανακοινώσεις Λαμπρή βραδιά στις βραβεύσεις Μαθητικού Σχεδιασμού 2018 της ΚΟΕΑΣ

Λαμπρή βραδιά στις βραβεύσεις Μαθητικού Σχεδιασμού 2018 της ΚΟΕΑΣ

από KOEAS

Παρόν, μέλλον και παρελθόν αντάμα

Σε μια λαμπρή βραδιά, όπου έσμιξαν το δοξασμένο παρελθόν, το δυναμικό παρόν και το ελπιδοφόρο μέλλον, τελέσθηκε ψες η καθιερωμένη, πλέον, ετήσια εκδήλωση βραβεύσεων του Μαθητικού Σχεδιασμού της ΚΟΕΑΣ. 

Η αίθουσα εκδηλώσεων του Ολυμπιακού Μεγάρου έλαμψε από τα σφριγηλά μαθητικά αθλητικά νιάτα, που έχουν παρόν και μέλλον, αλλά και από τους βετεράνους-και αειθαλείς- αθλητές, της φουρνιάς μαθητών πρωταθλητών του έτους 1968. Βραβεύθηκαν και επιβραβεύθηκαν, βάσει του Μαθητικού Σχεδιασμού της Ομοσπονδίας, οι μαθητές αθλητές στίβου, οι οποίοι διακρίθηκαν παγκυπρίως και διεθνώς το 2018.

Στο καλωσόρισμα του ο Γενικός Διευθυντής της ΚΟΕΑΣ Αντώνης Γεωργαλλίδης, άλλοτε μαθητής πρωταθλητής και ο ίδιος, τόνισε ότι οι βραβεύσεις Μαθητικού Σχεδιασμού είναι πλέον επιτυχημένος θεσμός. Η επιθεωρήτρια Φυσικής Αγωγής Μέσης Εκπαίδευσης, Κάλλη Χατζηιωσήφ, απηύθυνε χαιρετισμό εκ μέρους του υπουργού Παιδείας, από πλευράς ΚΟΑ μίλησε ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού, Δημήτρης Λεοντής, και από την ΚΟΕ ο Πρόεδρος της, Ντίνος Μιχαηλίδης, ο οποίος άρχισε την ένδοξη αθλητική πορεία του το 1961 ως μαθητής πρωταθλητής. Ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε στον συμβολισμό της εκδήλωσης, αφού οι παλιοί (και όχι βετεράνοι, όπως τους χαρακτήρισε) δείχνουν με τα έργα τους τον δρόμο στους νέους, τους τωρινούς. Επίσης, σημείωσε ότι, ο δρόμος του αθλητισμού, τον οποίον έχουν επιλέξει οι μαθητές αθλητές, θα τους δώσει τα ισχυρότερα εφόδια για την μετέπειτα ζωή τους, είτε παραμείνουν στους στίβους, είτε όχι.

Ο Αντώνης Δράκος μίλησε για τελευταία φορά στην εκδήλωση ως Πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ, αφού εντός ολίγων ημερών θ’ αποχωρήσει από τον κορυφαίο θώκο της Ομοσπονδίας, από τον οποίον υπηρέτησε τον κλασικό αθλητισμό 26 συναπτά έτη. Μεταξύ άλλων, ο κ. Δράκος είπε ότι, η γραμμή της ΚΟΕΑΣ, σε ό,τι αφορά στην προώθηση και τα κίνητρα που δίνει στους νέους, συνοψίζεται στο σπαρτιατικό ρητό. Ότι, δηλαδή, οι νέοι θα γίνουν καλύτεροι από τους παλιούς.

Εκ μέρους των «παλιών» βραβευθέντων, μίλησε η Αθηνά Θεοδώρου-Κυριακίδου. Ανάμεσα σε άλλα είπε: «Αισθανόμαστε βαθιά συγκίνηση και ευχαριστούμε θερμά την ΚΟΕΑΣ, που μας τίμησε ύστερα από τόσα χρόνια, για τις διακρίσεις μας στον αθλητισμό. Η αποψινή βράβευση μας φέρνει πολλές αναμνήσεις». Απευθυνόμενη προς τους μαθητές πρωταθλητές, η κ. Κυριακίδου είπε μεταξύ άλλων ότι, ο αθλητισμός πρέπει να αποτελέσει για τους νεαρούς ασπίδα και δόρυ στην πορεία τους μέσα στη ζωή.

Print Friendly, PDF & Email
X