Αρχική Ανακοινώσεις Μαζική έξοδος του κυπριακού στίβου στην Ελλάδα

Μαζική έξοδος του κυπριακού στίβου στην Ελλάδα

από KOEAS

Από την Τετάρτη (1/6/22) μπήκαμε και επίσημα στην καλοκαιρινή περίοδο, με τους αθλητές και τις αθλήτριες του στίβου σε όλο τον κόσμο να μπαίνουν και αυτοί στον βασικό αγωνιστικό τους προγραμματισμό. Ο Ιούνιος είναι από τους πιο σημαντικούς μήνες για κάθε αθλητή και αθλήτρια, καθώς τις περισσότερες φορές σε αυτόν τον μήνα ολοκληρώνεται και η προθεσμία επίτευξης ορίου για συμμετοχή σε μεγάλη διοργάνωση. Τη φετινή χρονιά, η 26η Ιουνίου είναι η τελευταία ημέρα για την επίτευξη των ορίων για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το οποίο θα διεξαχθεί στο Όρεγκον των ΗΠΑ από τις 15 μέχρι τις 24 Ιουλίου. Θα είναι μάλιστα η τελευταία ημέρα των Παγκύπριων Πρωταθλημάτων Ανδρών και Γυναικών, στα οποία οι αθλητές και αθλήτριές μας αναμένεται να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό για τη μεγαλύτερη επίδοση της χρονιάς. Να σημειώσουμε ότι μέχρι στιγμής, κανένα δικό μας παιδί έχει εξασφαλίσει συμμετοχή στο Παγκόσμιο, παρά μόνο η Ελένη Αρτυματά (400μ.), η οποία πρόσφατα έγινε μανούλα.

Με το σκεπτικό των ορίων, αλλά και των δικών τους προσωπικών επιδιώξεων, οι Κύπριοι αθλητές και αθλήτριές μας προσπαθούν να εξασφαλίσουν συμμετοχή σε όσο το δυνατόν περισσότερα μίτινγκ μπορούν εκτός συνόρων. Και η Ελλάδα, με τα πολλά τοπικά και διεθνή μίτινγκ, είναι καθεχρονικά ο πιο προσιτός προορισμός. Αυτήν την εβδομάδα η έξοδος προς την Ελλάδα θα είναι ίσως η πιο μαζική της χρονιάς, αφού αρκετοί αθλητές και αθλήτριές μας θέλουν να βάλουν ανταγωνιστικούς αγώνες στα πόδια τους, αισιοδοξώντας πως θα βελτιώσουν τις επιδόσεις τους και θα πλησιάσουν τους στόχους τους. Ουσιαστικά, δύο είναι οι βασικοί προορισμοί για τα δικά μας παιδιά τις επόμενες ημέρες, η Αθήνα με τα μίτινγκ σε Φιλοθέη και Βάρη και το Ηράκλειο της Κρήτης.

Μίτινγκ Γυναικών στη Φιλοθέη

Να κάνουμε αρχή ημερολογιακά. Την Τετάρτη (1/6/22), το Δημοτικό Στάδιο Φιλοθέης «Στέλιος Κυριακίδης» θα φιλοξενήσει για άλλη μία χρονιά το «χάλκινο» διεθνές μίτινγκ αποκλειστικά για γυναίκες, «23ο Filothei Women Gala». Στο μίτινγκ υπάρχουν μόνο πέντε αγωνίσματα, τρία στα άλματα (ύψος, επί κοντώ, μήκος) και δύο δρόμοι (100μ. και 100μ. με εμπόδια). Από κυπριακής πλευράς έχουν δηλώσει συμμετοχή τρεις αθλήτριές μας. Η Φίλιππα Φωτοπούλου, μετά το εντυπωσιακό 6,79μ. στην Καλλιθέα, αισιοδοξεί πως θα παραμείνει σε υψηλές πτήσεις στο άλμα σε μήκος. Στο ύψος, θα κάνουν τις προσπάθειές τους η Δέσποινα Χαραλάμπους (1,84μ.) και η Στυλιάνα Ιωαννίδου (1,81μ.). Με βάση το πρόγραμμα, το μήκος θα αρχίσει στις 17:35 και το ύψος στις 17:40. Απευθείας μετάδοση του Γκαλά θα υπάρχει από την ΕΡΤ.

Τα Δρόμεια στη Βάρη

Την Πέμπτη (2/6/22) στη Βάρη, θα διεξαχθεί άλλο ένα… θεματικό μίτινγκ, που αφορά μόνο δρόμους ταχύτητας. Ο Δήμος Βούλας – Βάρης – Βουλιαγμένης, θα φιλοξενήσει στο Δημοτικό Στάδιο Βάρης «Κωνσταντίνος Μπαγλατζής», το «χάλκινο» διεθνές μίτινγκ της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας «Δρόμεια 2022», με τη συμμετοχή αρκετών Κύπριων αθλητών και αθλητριών. Χωρίς να γίνει γνωστή ακόμη η τελική λίστα εκκίνησης και ποιοι από τους αθλητές και αθλήτριές μας που μετέβησαν στη Βάρη θα γίνουν αποδεκτοί και σε ποιο αγώνισμα, θα σας παρουσιάσουμε την αρχική λίστα συμμετοχών.

Στους άνδρες, στα 100μ. θα γίνουν τρεις σειρές, στις οποίες θα τρέξουν ο Σταύρος Αυγουστίνου και ο Άλεξ Μπίτσι, ενώ εκτός συναγωνισμού θα πραγματοποιηθεί ακόμα μία σειρά, στην οποία φαίνεται πως θα λάβουν μέρος οι Εμμανουήλ Χριστοδούλου, Χριστόδουλος Αυγουστίνου, Ανδρέας Ανδρέου και Βαγιανός Βαγιανού. Στις δύο σειρές των 200μ. είναι δηλωμένοι οι Σταύρος Αυγουστίνου, Άλεξ Μπίτσι, Εμμανουήλ Χριστοδούλου και Βαγιανός Βαγιανού. Στα 400μ. με εμπόδια αναμένεται να τρέξουν ο Ανδρέας Γεωργίου και ο Τάσος Βασιλείου, ενώ σημαντική αναμένεται η πρώτη κούρσα για την Εθνική μας ομάδα 4Χ100μ., για να βρουν τις αλλαγές τα παιδιά μεταξύ τους και να δουν τι χρόνο καταγράφουν. Βέβαια, για τους περισσότερους θα είναι η τρίτη κούρσα σε μία ημέρα και αυτό ίσως τούς επηρεάσει. Να σημειώσουμε ότι στη σκυταλοδρομία έχει δηλωθεί και ο Παΐσιος Δημητριάδης, μαζί με τους Χριστόδουλου Αυγουστίνου, Βαγιανό Βαγιανού και Εμμανουήλ Χριστοδούλου. Υπενθυμίζουμε, ωστόσο, ότι αυτές δεν είναι οι τελικές λίστες εκκίνησης.

Στις γυναίκες τώρα, στις τρεις σειρές των 100μ. έχουν δηλωθεί η Ολίβια Φωτοπούλου και η Μαριάννα Πισιάρα, ενώ η Θέκλα Αλεξάνδρου είναι επιλαχούσα και αναμένεται να αγωνιστεί σε κούρσα εκτός προγράμματος. Στα 200μ. φαίνεται δηλωμένη μόνο η Πισιάρα, ενώ στα 400μ. αναμένεται να συμμετάσχει η Χρύσω Γεωργίου. Τριπλή συμμετοχή φαίνεται να υπάρχει στα 100μ. με εμπόδια, με τις Ναταλία Χριστοφή, Αγγελική Αθανασοπούλου και Μαρία Λιτς. Στη σκυταλοδρομία 4Χ100μ. δεν αναγράφεται συμμετοχή της Εθνικής μας ομάδας, όμως πληροφορίες αναφέρουν ότι θα κατέλθουν για την πρώτη δοκιμαστική τους κούρσα, έστω κι αν απουσιάζουν σημαντικά μέλη αυτής, όπως η Φίλιππα Φωτοπούλου και η Σκεύη Ανδρέου. Η διοργάνωση θα μεταδοθεί απευθείας από την ΕΡΤ.

ΔΡΟΜΕΙΑ 2022 – ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (2/6)

19:30     400μ. εμπόδια Γυναικών

19:45     400μ. εμπόδια Ανδρών

20:10     400μ. Γυναικών

20:20     400μ. Ανδρών

20:35     200μ. Γυναικών

20:45     200μ. Ανδρών

21:00     100μ. Γυναικών

21:15     100μ. Ανδρών

21:40     110μ. εμπόδια Ανδρών

21:50     100μ. εμπόδια Γυναικών

22:05     4Χ400μ. Γυναικών

22:15     4Χ400μ. Ανδρών

22:25     4Χ100μ. Γυναικών

22:35     4Χ100μ. Ανδρών

Τρεις στα «Κνώσσεια»

Στο Ηράκλειο της Κρήτης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο, 4 Ιουνίου 2022, οι περιφερειακοί αγώνες «Κνώσσεια 2022», στους οποίους θα παραβρεθούν τρεις από τους κορυφαίους δισκοβόλους μας. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί επί το πλείστον στο «Παγκρήτιο», όμως, τα αγωνίσματα της σφαιροβολίας, της δισκοβολίας και της σφυροβολίας θα φιλοξενηθούν στο στάδιο «Ελευθερίας». Εκεί, λοιπόν, θα κάνουν τις βολές τους οι Απόστολος Παρέλλης, Χριστόφορος Γενεθλή και Ραφαήλ Αντωνίου, αισιοδοξώντας για βελτίωση ή σταθεροποίηση των βολών τους. Ιδιαίτερα για τον 8ο Ολυμπιονίκη του Ρίο, Απόστολο Παρέλλη, οι αγώνες αυτοί θα είναι οι πρώτοι του εκτός Κύπρου, μετά το δικό μας διεθνές μίτινγκ, στις 10 Μαΐου στο «Τσίρειο», όπου κατέγραψε το εντυπωσιακό 65,54μ., που τον στέλνει στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου και θέλει να δει σε ποια κατάσταση βρίσκεται. Η δισκοβολία ανδρών είναι προγραμματισμένη να αρχίσει στις 17:30.

Print Friendly, PDF & Email
X