Αρχική Ανακοινώσεις Με 23 συμμετοχές στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών

Με 23 συμμετοχές στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών

από KOEAS

Μετά τα Medochemie Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών / Γυναικών, το Βαλκανικό Πρωτάθλημα εμφανίζεται, αυτήν την περίοδο, ως το πιο σημαντικό για τη συγκομιδή βαθμών και την άνοδο των αθλητών και αθλητριών μας στην παγκόσμια κατάταξη. Παρά τις δυσκολίες και τα προβλήματα που εμφανίστηκαν τη φετινή χρονιά στη Βαλκανική Ομοσπονδία Στίβου, η Σερβική Ομοσπονδία ανέλαβε το βάρος της διεξαγωγής του Βαλκανικού Πρωταθλήματος Ανδρών / Γυναικών, φιλοξενώντας τη διοργάνωση στην πόλη Κράλιεβο, η οποία βρίσκεται στην κεντρική Σερβία, στις όχθες του ποταμού Ιμπάρ. Θα είναι μάλιστα η μεγαλύτερη διεθνής διοργάνωση που θα φιλοξενήσει η πόλη σε αθλητικό επίπεδο. Το φετινό Βαλκανικό Πρωτάθλημα στο Κράλιεβο θα διεξαχθεί αυτό το σαββατοκύριακο, 22 και 23 Ιουλίου 2023.

Το Βαλκανικό Πρωτάθλημα αξιολογείται από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου στην Κατηγορία Β΄, όπως δηλαδή τα Εθνικά Πρωταθλήματα, προσφέροντας σημαντικότατους βαθμούς στην κατάταξη. Έτσι, ο νικητής και η νικήτρια κάθε αγωνίσματος θα εξασφαλίζουν 100 επιπλέον βαθμούς, οι δεύτεροι 80, οι 3οι 70, 4οι 60, 5οι 55, 6οι 50, 7οι 45 και 8οι 40 βαθμούς. Γι’ αυτό η διοργάνωση αυτή είναι αρκετά σημαντική και για τα δικά μας παιδιά, τα οποία, εκτός από τις πολύ καλές επιδόσεις που θέλουν να κάνουν, θα προσπαθήσουν για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα, που θα τους βοηθήσει να κερδίσουν περισσότερους βαθμούς και να ανεβάσουν τη συγκομιδή τους στην παγκόσμια κατάταξη.

Η ΚΟΕΑΣ θα εκπροσωπηθεί στο φετινό Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ανδρών / Γυναικών με 11 αθλητές και 12 αθλήτριες (σύνολο 23), με στόχο την καλύτερη δυνατή κατάταξη στα αγωνίσματα που θα λάβουν μέρος. Ανάμεσα στις συμμετοχές είναι και όλα τα παιδιά που διεκδικούν την παρουσία τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, εκτός από την Ελένα Κουλιτσένκο, η οποία, μετά τον θρίαμβό της και το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Κ23, πήγε να επισκεφτεί την οικογένειά της στη Μόσχα και να ξεκουραστεί λίγες ημέρες προτού ταξιδεύσει για την Κίνα και την Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα. Μέχρι στιγμής έξι (6) βρίσκονται στις θέσεις πρόκρισης και άλλες δύο είναι πολύ κοντά σε αυτές.

Το φετινό Βαλκανικό Πρωτάθλημα εμφανίζεται ως ιδιαίτερα σημαντικό για τη Φίλιππα Φωτοπούλου Καβίτεν και τη Δάφνη Γεωργίου, οι οποίες βρίσκονται στο κατώφλι της εισόδου τους στις θέσεις πρόκρισης για το Παγκόσμιο. Η Φωτοπούλου Καβίτεν έκανε καταπληκτικό αγώνα στο μήκος τη Δευτέρα (17/7) στη Μασσαλία με άλμα στα 6,68μ. και θέλει να δώσει συνέχεια στις υψηλές πτήσεις, ενώ η Γεωργίου χρειάζεται γρήγορη κούρσα στα 100μ. με εμπόδια και αν είναι δυνατόν χρόνο κοντά ή κάτω από τα 13 δευτερόλεπτα. Μία από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις θα προσπαθήσει να κάνει και ο Απόστολος Παρέλλης στη δισκοβολία, ευχόμενος να μην νιώσει καθόλου ενοχλήσεις στους ραχιαίους μύες που τον ταλαιπώρησαν πολύ τελευταία, αφού χρειάζεται λίγους βαθμούς ακόμη για να σιγουρέψει την παρουσία του στο Παγκόσμιο. Μεγάλη βολή θέλει να κάνει και ο Αλέξανδρος Πουρσανίδης στη σφυροβολία, όχι μόνο για να «σφραγίσει» τη θέση του για τη Βουδαπέστη, αλλά και για να βελτιώσει την ατομική του επίδοση. Σημαντικό είναι το Βαλκανικό Πρωτάθλημα και για την Ολίβια Φωτοπούλου, η οποία μπήκε πρόσφατα στις θέσεις πρόκρισης για το Παγκόσμιο και θέλει να ανέβει ακόμα περισσότερο. Άλλωστε είναι σε εξαιρετική κατάσταση και με δύο πολύ καλές κούρσες σε 100μ. και 200μ. μπορεί να καταρρίψει τα παγκύπρια ρεκόρ.

Ως πιο σίγουροι για πρόκριση στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης είναι ο Μίλαν Τράικοβιτς και η Ναταλία Χριστοφή. Οι δύο αθλητές μας των ψηλών εμποδίων έχουν κάνει εντυπωσιακές κούρσες φέτος και θέλουν να προσθέσουν άλλη μία, ευχόμενοι πως οι καιρικές συνθήκες θα τους βοηθήσουν για απευθείας πρόκριση και στο Παγκόσμιο και στους Ολυμπιακούς του Παρισιού. Για τα υπόλοιπα παιδιά που μετέχουν στην αποστολή, στόχος είναι η ατομική βελτίωση, με την ευκαιρία που τους δίνεται να ανταγωνιστούν σημαντικούς αθλητές και αθλήτριες των Βαλκανίων. Γι’ αυτό αναμένεται να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους, που μόνο κέρδος θα είναι για τους ίδιους, ενώ κάποιοι και κάποιες έχουν δικαίωμα να «γλυκοκοιτάζουν» και το μετάλλιο. Προσθέτουμε ακόμη τη μεγάλη προσπάθεια που καλείται να κάνει ο 18χρονος Ιωάννης Ανδρέου, για εξασφάλιση των ορίων συμμετοχής στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών και σε 100μ. και σε 200μ. Το όριο για τα 100μ. είναι 10.65, με τον Ανδρέου να τα έχει τρέξει φέτος σε 10.70, ενώ το όριο για τα 200μ. είναι 21.60 και έχει φετινό 21.67!

Αρχηγός της κυπριακής αποστολής για τη Σερβία θα είναι το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΕΑΣ Ελένη Τύμβιου και υπεύθυνοι προπονητές οι Αντώνης Γιαννουλάκης, Κωνσταντίνος Σταθελάκος, Φώτης Στεφανή, Αλέξανδρος Σταυρίδης, Γιώργος Ανδρέου και Γιάννος Αποστολίδης. Η αναχώρηση της ομάδας μας είναι προγραμματισμένη για την Πέμπτη (20/7) με διαφορετικές πτήσεις απευθείας για το Βελιγράδι, εξαιτίας των πολλών κρατήσεων που υπάρχουν αυτήν την περίοδο. Οι αθλητές και οι αθλήτριές μας, που θα μας εκπροσωπήσουν φέτος στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, είναι οι ακόλουθοι:

ΑΝΔΡΕΣ

Σταύρος Αυγουστίνου (100μ, 200μ.)

Ιωάννης Ανδρέου (100μ., 200μ.)

Παΐσιος Δημητριάδης (400μ.)

Σταύρος Σπύρου (800μ.)

Μίλαν Τράικοβιτς (110μ. εμπόδια)

Αναστάσιος Βασιλείου (400μ. εμπόδια)

Βασίλης Κωνσταντίνου (ύψος)

Απόστολος Παρέλλης (δισκοβολία)

Γιώργος Κονιαράκης (δισκοβολία)

Αλέξανδρος Πουρσανίδης (σφυροβολία)

Έλβις Κριούκοφ (δέκαθλο)

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Ολίβια Φωτοπούλου (100μ., 200μ.)

Μαριάννα Πισιάρα (100μ., 200μ.)

Καλλιόπη Κουντούρη (400μ.)

Ναταλία Χριστοφή (100μ. εμπόδια)

Δάφνη Γεωργίου (100μ. εμπόδια)

Καλυψώ Σταύρου (400μ. εμπόδια)

Δέσποινα Χαραλάμπους (ύψος)

Φίλιππα Φωτοπούλου (μήκος)

Παντελίτσα Χαραλάμπους (μήκος)

Παρασκευούλα Θρασυβούλου (σφαιροβολία, δισκοβολία)

Βαλεντίνα Σάββα (σφυροβολία)

Αιμιλία Κολοκοτρώνη (σφυροβολία)

Print Friendly, PDF & Email
X