Αρχική Ανακοινώσεις Με τρεις αθλητές η Κύπρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου

Με τρεις αθλητές η Κύπρος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου

από KOEAS

Με έναν αθλητή και δύο αθλήτριες θα λάβει μέρος ο κυπριακός στίβος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, το οποίο θα διεξαχθεί από τι 5 έως τις 7 Μαρτίου 2021, στην πόλη Τόρουν της Πολωνίας. Πρόκειται για τον κάτοχο του τίτλου στα 60μ. με εμπόδια, από τη Γλασκώβη το 2019, Μίλαν Τράικοβιτς και τις δίδυμες αδελφές Φωτοπούλου, Ολίβια (60μ.) και Φίλιππα (μήκος). Θα είναι η πρώτη μεγάλη ευρωπαϊκή διοργάνωση στίβου, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού και θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία θεατών.

Παρά το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετωπίζει τελευταία ο Μίλαν Τράικοβιτς, με ενοχλήσεις στο αριστερό πόδι, ανάμεσα στον δικέφαλο και τον προσαγωγό, είναι αισιόδοξος πως θα το ξεπεράσει και θα μπορέσει να μεταβεί στην Πολωνία για την υπεράσπιση του τίτλου του στα 60μ. με εμπόδια. Τις τελευταίες ημέρες ο 28χρονος πρωταθλητής Ευρώπης βρίσκεται στην Κύπρο και κάνει εντατικές φυσικοθεραπείες, ούτως ώστε να ξεπεράσει σύντομα το πρόβλημά του και να είναι έτοιμος να κάνει χωρίς ενοχλήσεις περάσματα πάνω από τα εμπόδια με ταχύτητα. Σημαντική ημέρα θα είναι η Δευτέρα (1/3/21), στην οποία θα κάνει το τελικό του τεστ, για να διαπιστώσει αν είναι σε θέση να πάει στο Τόρουν. Και βέβαια για έναν κάτοχο χρυσού μεταλλίου στόχος δεν είναι απλώς η συμμετοχή, αλλά θα δει αν είναι σε θέση να κάνει γρήγορη κούρσα που θα του επιτρέψει να έχει ελπίδες για πρόκριση στον τελικό. Η απόφαση για την οριστική συμμετοχή ανήκει αποκλειστικά στον Μίλαν Τράικοβιτς, ο οποίος φέτος έκανε μόλις μία εμφάνιση στον κλειστό, στο Φέιτβιλ του Άρκανσας, και είχε 7.76 και 7.78 σε προκριματικά και τελικό αντίστοιχα.

Η Ολίβια Φωτοπούλου διανύει μία εξαιρετική χρονιά έως τώρα, με αρκετές εμφανίσεις και στα 60μ. και στα 200μ. Μάλιστα, στα 200μ. έριξε το παγκύπριο ρεκόρ κλειστού στίβου στα 23.63. Σε ό,τι αφορά τα 60μ., στα οποία εξασφάλισε την πρόκρισή της για το Τόρουν, από αγώνα σε αγώνα βελτιωνόταν και έτρεχε ολοένα και πιο γρήγορα. Μπήκε στη σεζόν με 7.40 (που ήταν και το όριο) και κατάφερε να το ρίξει σε 7.38, 7.37 και 7.35, με την τελευταία επίδοσή της να καταγράφεται μόλις την Κυριακή που μας πέρασε (21/2/21) στη Μαδρίτη. Αυτό το διάστημα η 24χρονη πρωταθλήτριά μας κάνει προσεγμένες προπονήσεις με τον Ράφαελ Μπλάνκερ στη Βαλένθια, όπου ζει και γυμνάζεται, για να είναι πανέτοιμη για ακόμα καλύτερο χρόνο στην κούρσα της μιας ανάσας στο Τόρουν.

Σε ό,τι αφορά τη Φίλιππα Φωτοπούλου, η ΚΟΕΑΣ ζήτησε τη συμμετοχή της, εξαιτίας του ότι αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στη 12η θέση των επιδόσεων που σημειώθηκαν στην Ευρώπη -πέρσι και φέτος- και την Πέμπτη (25/2/21) πήρε την έγκριση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου για την παρουσία της στο «Toruń Arena Sports Hall». Σταθερά καλή στα άλματά της στον κλειστό μέχρι τώρα η 24χρονη πρωταθλήτριά μας, κατέρριψε τρεις φορές το παγκύπριο ρεκόρ και το έφτασε στα 6,53μ., στο πρόσφατο Βαλκανικό Πρωτάθλημα της Κωνσταντινούπολης (20/2/21). Στο μήκος, στο Ευρωπαϊκό Κλειστού, υπάρχουν μόλις 16 θέσεις συμμετοχής, αλλά μόλις δύο έχουν πιάσει το ψηλό όριο των 6,80μ. (Ιαπικίνο Ιταλία και Σανιά Σουηδία). Γι’ αυτό η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου επικύρωσε την παρουσία των καλύτερων αθλητριών, που εκδήλωσαν πρόθεση συμμετοχής, ανάμεσά τους και η Φίλιππα Φωτοπούλου.

Να σημειώσουμε ότι το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου είχε εξασφαλίσει και η Ναταλία Ευαγγελίδου στα 1.500μ., καθώς πέρσι στην Οστράβα (5/2/20) έτρεξε την απόσταση στον κλειστό σε 4:16.56 (όριο 4:17.00). Ωστόσο, επειδή φέτος δεν έκανε κάποιον αγώνα στον κλειστό, αποφάσισε, σε συνεννόηση με την Ομοσπονδία, να αποσύρει τη συμμετοχή της από τη διοργάνωση.

Print Friendly, PDF & Email
X