Αρχική Ανακοινώσεις Με οκτώ (8) αθλητές-αθλήτριες στο Ευρωπαϊκό κάτω των 18ετών

Με οκτώ (8) αθλητές-αθλήτριες στο Ευρωπαϊκό κάτω των 18ετών

από KOEAS

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΕΑΣ στη συνεδρία του ημερομ. 26.06.18 επικύρωσε την αντιπροσωπευτική ομάδα της Κύπρου που θα συμμετάσχει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 18 ετών που θα γίνει στο ΓΚΥΟΡ της Ουγγαρίας από τις 05 – 08 Ιουλίου 2018.

Η αποστολή θ’ αποτελείται από οκτώ (8) αθλητές-τριες που εξασφάλισαν τα όρια συμμετοχής που καθόρισε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου, ως ακολούθως:

Οδυσσέας             Κοντονικόλας                110μ.εμπόδια

Κυριάκος              Παμπακάς                      ΄Υψος

Πρόδρομος         Γιακουμή                       Επι Κοντώ

Νικόλας                Κεσίδης                          Σφυροβολία

Παναγιώτης          Κονταξής                       Σφυροβολία

Χριστονύμφη        Παίδιου                          Τριπλούν

Σοφία                   Χατζησάββα                   Σφυροβολία

Βλαδηβάλια          Κωνσταντίνου                Σφυροβολία

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 18 ετών είναι το 2ο που διεξάγεται ύστερα από την πρώτη διοργάνωση που έγινε το 2016 στην Τιφλίδα της Γεωργίας.  Πέραν της σπουδαιότητας της σαν διοργάνωση,  όπου θα έχουν την ευκαιρία οι κορυφαίοι αθλητές – τριες της Ευρώπης που γεννήθηκαν το 2001 και 2002 ν’ αναμετρηθούν μεταξύ τους, θ’ αποτελέσει και το κριτήριο εκπροσώπησης της ίδιας της Ευρώπης στους 3ους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων που θα γίνουν τον ερχόμενο Οκτώβριο στο Μπουένος ΄Αϊρες της Αργεντινής.

Συγκεκριμένα η Παγκόσμια Ομοσπονδία ΙΑΑF καθόρισε ύστερα από συνεννόηση με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή, τις θέσεις πρόκρισης που θα έχει η κάθε ΄Ήπειρος ξεχωριστά σε κάθε ένα αγώνισμα.  Συνολικά από την Ευρώπη θα προκριθούν 119 αγόρια και 162 κορίτσια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων της Αργεντινής.

Print Friendly, PDF & Email
X