Αρχική Ανακοινώσεις Με οκτώ αθλήτριες και δύο αθλητές στο μίτινγκ «Βενιζέλεια – Χανιά»

Με οκτώ αθλήτριες και δύο αθλητές στο μίτινγκ «Βενιζέλεια – Χανιά»

από KOEAS

Σε πλήρη εγρήγορση βρίσκονται το τελευταίο διάστημα οι αθλητές και αθλήτριες του στίβου, οι οποίοι προετοιμάζονται για τα μεγάλα καλοκαιρινά ραντεβού. Πρώτο μέλημα των Κύπριων αθλητών και αθλητριών είναι να ξεπεράσουν τον εαυτό τους και να είναι πανέτοιμοι για το πιο σημαντικό γεγονός της χρονιάς, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων Γ΄ Κατηγορίας, το οποίο θα διοργανώσει η ΚΟΕΑΣ στο «Τσίρειο Αθλητικό Κέντρο» της Λεμεσού, στις 19 και 20 Ιουνίου 2021. Για κάποιους βέβαια, το όνειρο στο μυαλό γράφει «Ολυμπιακοί Αγώνες Τόκιο»…

Η βελτίωση της πανδημίας διεθνώς, έχει ανοίξει (υπό προϋποθέσεις) τα σύνορα και τα αεροδρόμια της Ευρώπης παρουσιάζονται πανέτοιμα για να υποδεχθούν και τουρίστες, αλλά και αθλητές. Αυτήν την τεράστια ευκαιρία, για διεθνή συμμετοχή σε μίτινγκ του εξωτερικού, αξιοποιούν από νωρίς και οι Κύπριοι αθλητές και αθλήτριες του στίβου, οι οποίοι προσδοκούν σε σταθερή βελτίωση των επιδόσεών τους, έχοντας ακόμα πιο έντονο ανταγωνισμό, που θα τους δώσει ώθηση στο να πλησιάσουν την επίτευξη των στόχων τους.

Πρώτος μεγάλος σταθμός για τους αθλητές μας αυτήν την περίοδο θα είναι τα Χανιά. Την Κυριακή (30/5/21), η υπέροχη αυτή πόλη της Κρήτης θα διοργανώσει για δεύτερη φορά τη διεθνή συνάντηση στίβου «Βενιζέλεια – Χανιά», που προήλθε από τη συγχώνευση της ιστορικής διοργάνωσης «Βενιζέλεια» και της πιο πρόσφατης «Χανιά». Από το 2019 ενοποιήθηκαν και ανήκουν στο επίσημο καλεντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, στην κατηγορία των «χάλκινων μίτινγκ». Πέρσι, λόγω κορονοϊού, η διοργάνωση δεν διεξήχθη, με τους Κρητικούς να ετοιμάζονται φέτος να… βγάλουν τα απωθημένα τους, αφού αναμένονται σπουδαία ονόματα του ευρωπαϊκού στίβου να λάβουν μέρος.

Με άρωμα… γυναίκας

Στο Εθνικό Στάδιο Χανίων «Έλενα Βενιζέλου» αναμένεται να βρεθούν την Κυριακή (30/5/21) συνολικά 10 αθλητές και αθλήτριές μας, με τις γυναίκες να έχουν τη μερίδα του λέοντος, αφού θα είναι δέκα (10) στο σύνολο. Από τις κυπριακές δηλώσεις συμμετοχής, ξεχωρίζουν οι αθλήτριες του Αντώνη Γιαννουλάκη στα σπριντ, Ελένη Αρτυματά, Ραμόνα Παπαϊωάννου και Σκεύη Ανδρέου. Η Αρτυματά, έχοντας εξασφαλισμένη συμμετοχή για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, έχει καλύψει φέτος τα 400μ. σε 51.82 και ευελπιστεί πως οι καιρικές συνθήκες θα είναι ιδανικές, για ακόμα πιο γρήγορη κούρσα. Την ατομική τους βελτίωση και καλές θέσεις (που δίνουν βαθμούς στο ranking) θα προσπαθήσουν να έχουν οι Παπαϊωάννου και Ανδρέου στα 100μ., για να πλησιάσουν περισσότερο στο Τόκιο.

Χρόνους κάτω από τα 2:10 θα κυνηγήσουν να καταγράψει η αθλήτρια του Σπύρου Σπύρου, Καλλιόπη Κουντούρη στα 800μ., ενώ τη σταθερότητά τους στα 1,80μ. και πάνω θα επιχειρήσουν η άλτρια του ύψους Δέσποινα Χαραλάμπους. Οι καλές συμμετοχές στα 100μ. με εμπόδια γυναικών, δεν αποκλείεται να βοηθήσουν τις Ναταλία Χριστοφή και Δάφνη Γεωργίου για την πιο γρήγορη κούρσα της έως τώρα καριέρας τους. Τη βελτίωσή της επιζητά και η Μαρία Χριστοδούλου στο τριπλούν.

Σε ό,τι αφορά τους άντρες της αποστολής μας στα Χανιά, αυτοί θα είναι ο Σταύρος Αυγουστίνου στα 100μ., ο οποίος φέτος δείχνει σαφέστατα βελτιωμένος και έτοιμος για πολύ γρήγορες κούρσες και ο Λουκάς Σιμιλλίδης στο μήκος, ο οποίος κυνηγά το όριο των 7,35μ., που θα τον στείλει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών. Πάντως, πέραν από τον στόχο του, ο Σιμιλλίδης θα έχει την τύχη να δει από κοντά τον… ιπτάμενο Μίλτο Τεντόγλου, ο οποίος πρόσφατα πέταξε στα 8,60μ.

Με βάση το ωρολόγιο πρόγραμμα στο διεθνές μίτινγκ «Βενιζέλεια – Χανιά 2021», οι Κύπριοι αθλητές θα αγωνιστούν τις ακόλουθες ώρες:

17:10     100μ. εμπόδια γυναικών

(Ναταλία Χριστοφή, Δάφνη Γεωργίου)

17:25     100μ. ανδρών (2 σειρές)

(Σταύρος Αυγουστίνου)

17:40     Ύψος γυναικών

(Δέσποινα Χαραλάμπους)

17:45     100μ. γυναικών (2 σειρές)

(Ραμόνα Παπαϊωάννου, Σκεύη Ανδρέου)

18:00     Μήκος ανδρών

(Λουκάς Σιμιλλίδης)

18:15     800μ. γυναικών

(Καλλιόπη Κουντούρη)

18:45     400μ. γυναικών (2 σειρές)

(Ελένη Αρτυματά)

19:30     Τριπλούν γυναικών

(Μαρία Χριστοδούλου)

 

* Η διοργάνωση θα μεταδίδεται απευθείας τηλεοπτικά από την ΕΡΤ.

 

Print Friendly, PDF & Email
X