Αρχική Ανακοινώσεις Με έξι αθλητές στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων του Σπλιτ

Με έξι αθλητές στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων του Σπλιτ

από KOEAS

Ο κυπριακός στίβος θα εκπροσωπηθεί με τέσσερις αθλητές και δύο αθλήτριες στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων, το οποίο θα φιλοξενήσει στο Σπλιτ η Κροατία, στις 8 και 9 Μαΐου 2021. Η διοργάνωση ως συνήθως διεξαγόταν στο μέσο Μαρτίου, όμως, εξαιτίας του κορονοϊού η φετινή διοργάνωση στη Λεϊρία της Πορτογαλίας αναβλήθηκε και την ανέλαβε η Κροατία. Στο Σπλιτ αναμένονται πάρα πολλοί ρίπτες από όλη την Ευρώπη, αφού θεωρείται ως μία αρκετά σημαντική διοργάνωση, ενόψει της προετοιμασίας των αθλητών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, ενώ κάποιοι θα διεκδικήσουν και τα όρια για να βρεθούν στο Τόκιο.

Ανάμεσα στους περίπου 550 αθλητές και αθλήτριες που θα βρεθούν το ερχόμενο σαββατοκύριακο στο «Stadion Park Mladezi» θα είναι και οι δικοί μας Αλέξανδρος Πουρσανίδης (σφυροβολία), Ανδρονίκη Λαδά (δισκοβολία), Ραφαήλ Αντωνίου (δισκοβολία), Χριστόφορος Γενεθλή (δισκοβολία), Γιώργος Κονιαράκης (δισκοβολία) και Χρυστάλλα Κυριάκου (σφυροβολία). Ο 5ος Παγκοσμιονίκης της δισκοβολίας το 2019, Απόστολος Παρέλλης, εξαιτίας του ότι έχει εξασφαλισμένη συμμετοχή για τους Ολυμπιακούς, αλλά και επειδή πέρασε κάποια προβλήματα τραυματισμού το προηγούμενο διάστημα, δεν θέλει να μπει ακόμα σε ρυθμούς αγώνων, κάτι που προγραμματίζει να κάνει σε μεταγενέστερο στάδιο.

Και οι έξι αθλητές μας έδειξαν στις δύο ημερίδες ρίψεων, που διοργάνωσε η ΚΟΕΑΣ, ότι βρίσκονται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, με τους τέσσερις από αυτούς να βελτιώνουν τις ατομικές τους επιδόσεις. Ιδιαίτερα ενθαρρυντική είναι η μέχρι τώρα παρουσία του Αλέξανδρου Πουρσανίδη στη σφυροβολία, αφού κατάφερε να ανεβάσει πάνω από δύο μέτρα το ατομικό του ρεκόρ. Από το 71,88μ. του 2017 το έφτασε στα 74,05μ. τη Μεγάλη Τετάρτη και στοχεύει σε κάθε αγώνα του να πλησιάζει όλο και περισσότερο τα 77,50μ., που είναι το όριο για το Τόκιο.

Στη δισκοβολία ανδρών, έγινε κάτι πρωτόγνωρο μετά από χρόνια, καθώς εκεί που μόλις τρεις αθλητές μας είχαν περάσει τα 60 μέτρα, σε διάστημα δύο εβδομάδων, αυτοί έγιναν πέντε! Την αρχή έκανε ο Χριστόφορος Γενεθλή στις 14 Απριλίου με 60,01μ., ενώ μακρύτερα έριξε στις 28 Απριλίου ο Ραφαήλ Αντωνίου με 60,25μ. Και οι δυο τους πάνε στο Σπλιτ για το καλύτερο δυνατόν, και με τεράστιο κέρδος την παρουσία τους δίπλα από κορυφαίους ρίπτες, έχοντας βέβαια και το προσόν να γυμνάζονται μαζί με τον Παρέλλη. Ο τρίτος της παρέας των δισκοβόλων είναι ο 22χρονος Γιώργος Κονιαράκης, ο οποίος κατέχει όλα τα παγκύπρια ρεκόρ μικρών ηλικιών και στοχεύει να βελτιώσει το ατομικό του (58,77μ.), ενόψει και του καλοκαιρινού Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κάτω των 23 ετών. Ο Κονιαράκης θα λάβει μέρος στην κατηγορία κάτω των 23 ετών.

Τα κορίτσια της αποστολής για το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων, είναι η Ανδρονίκη Λαδά και η Χρυστάλλα Κυριάκου. Η δισκοβόλος Λαδά δείχνει μεγάλη σταθερότητα σε βολές κοντά στα 56 μέτρα (φετινό 57,41μ.) και αισιοδοξεί ότι στο Σπλιτ θα της βγει βολή κοντά στα 60 μέτρα. Η σφυροβόλος Κυριάκου βελτίωσε την ατομική της επίδοση έπειτα από τρία χρόνια και με το 63,32μ. της Μεγάλης Τετάρτης, έβαλε πια στόχους για ακόμα μεγαλύτερες βολές.

Οι διοργανωτές θα χρησιμοποιήσουν τρία ουσιαστικά στάδια, για να μπορέσουν να διεκπεραιώσουν τη διοργάνωση σε ένα διήμερο, αφού σε αυτήν λαμβάνουν μέρος και αθλητές / αθλήτριες κάτω των 23 ετών. Έτσι, εκτός από το κεντρικό «Stadion Park Mladezi», θα χρησιμοποιηθεί και το βοηθητικό, ενώ η σφαιροβολία θα διεξαχθεί σε Αμφιθέατρο… Επίσης, εξαιτίας των πολλών συμμετοχών, σε κάθε αγώνισμα θα υπάρχει διαχωρισμός των αθλητών σε γκρουπ, τα οποία θα διαγωνίζονται σε διαφορετικές ώρες. Γι’ αυτό η ακριβής ενημέρωσή σας για το πότε ακριβώς αγωνίζονται οι αθλητές και αθλήτριές μας το ερχόμενο σαββατοκύριακο, θα γίνει με την ανακοίνωση των διοργανωτών.

 

Print Friendly, PDF & Email
X