Αρχική Ανακοινώσεις Με Ημερίδα Ρίψεων αρχίζει η αγωνιστική χρονιά στον στίβο

Με Ημερίδα Ρίψεων αρχίζει η αγωνιστική χρονιά στον στίβο

από KOEAS

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΕΑΣ, στη συνεδρίασή του την Τρίτη, 6 Απριλίου 2021, ενέκρινε τις εισηγήσεις της Τεχνικής Επιτροπής, που αφορούν τον αγωνιστικό προγραμματισμό για τους μήνες Απρίλιο – Μάιο. Όλες οι προσεχείς διοργανώσεις στίβου θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το διάταγμα του Υπουργού Υγείας, ημερομηνίας 31/3/21, και τους κανονισμούς του ΚΟΑ, που αφορούν τη διεξαγωγή ατομικών αθλημάτων, στα οποία περιλαμβάνεται και το δικό μας άθλημα.

Αρχή για τη νέα αγωνιστική περίοδο θα είναι η διεξαγωγή Παγκύπριας Ημερίδας Ρίψεων, την Τετάρτη 14 Απριλίου 2021, στο Εθνικό Στάδιο Στίβου ΓΣΠ στη Λευκωσία. Λεπτομέρειες των αγώνων, ωρολόγιο πρόγραμμα, ώρες προσέλευσης και υποβολής υποχρεωτικού τεστ αντιγόνου (rapid test), θα ανακοινωθούν το συντομότερο από την ΚΟΕΑΣ, κατόπιν συνεννόησης με τον ΚΟΑ. Η Ημερίδα έχει οριστεί να αρχίσει στις 16:00, με τρίωρη διάρκεια και τη διεξαγωγή όλων των αγωνισμάτων ρίψεων σε άνδρες και γυναίκες (σφαιροβολία, δισκοβολία, σφυροβολία, ακοντισμός). Οι αγώνες θα διεξαχθούν τμηματικά στα στάδια 2 και 3.

Σύμφωνα με τους περιορισμούς που τέθηκαν, με ταυτόχρονη παρουσία μόνο 50 ατόμων στην εγκατάσταση (αθλητές, προπονητές, κριτές, προσωπικό κ.ο.κ.), αποφασίστηκε να τηρηθεί ο πιο κάτω αγωνιστικός προγραμματισμός:

14/04/21 Παγκύπρια Ημερίδα Ρίψεων, Εθνικό Στάδιο ΓΣΠ, Λευκωσία

16/04/21 Παγκύπρια Πρωταθλήματα 10.000μ., Λανίτειο Στάδιο, Λεμεσός

17/04/21 «Τα Λανίτεια», Λανίτειο Στάδιο, Λεμεσός

24-25 ή 27-28/04/21 Παγκύπριες Ημερίδες Στίβου με περιορισμένη συμμετοχή, λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σύντομα

06-07/05/21 Παγκύπρια Πρωταθλήματα Εφήβων / Νεανίδων, Λανίτειο Στάδιο, Λεμεσός

22-23/05/21 «Τα Μάτσεια» και Παγκύπριοι Συνθέτων Αγωνισμάτων, Λανίτειο Στάδιο, Λεμεσός

27-28/05/21 Παγκύπρια Πρωταθλήματα κάτω των 23 ετών, Τσίρειο Στάδιο, Λεμεσός

Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων

Εξάλλου, το Διοικητικό Συμβούλιο ασχολήθηκε με τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων Γ΄ Κατηγορίας, το οποίο απαιτεί πολλές και εξειδικευμένες προετοιμασίες ,ανάμεσα στις οποίες ξεχωρίζει η τήρηση των υγειονομικών μέτρων και του προγράμματος εφαρμογής των covid test και rapid test, όπως καθορίζονται από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Σε ό,τι αφορά τον αγωνιστικό χώρο του Τσιρείου Σταδίου, προχωρούν οι εργασίες για αντικατάσταση του ελαστικού τάπητα, οι οποίες υπολογίζεται να ολοκληρωθούν στις 26 Μαΐου, σύμφωνα με τον εργολάβο του έργου.

Επίσης, αναμένονται τη Δευτέρα 19 Απριλίου 2021, στην Κύπρο, οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, για τριήμερη επιθεώρηση των εγκαταστάσεων και των χώρων διαμονής των ξένων αποστολών.

Print Friendly, PDF & Email
X