Αρχική Ανακοινώσεις Με μια εξάδα στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων

Με μια εξάδα στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων

από KOEAS

Παρά το ότι οι περισσότεροι αθλητές και αθλήτριες βρίσκονται ακόμα σε περίοδο προετοιμασίας, ενόψει της πολύ απαιτητικής φετινής καλοκαιρινής περιόδου, εντούτοις αυτοί των ρίψεων θα δώσουν νωρίς τις πρώτες τους ευρωπαϊκές εξετάσεις. Το σαββατοκύριακο, 12 και 13 Μαρτίου 2022, η Λεϊρία της Πορτογαλίας θα φιλοξενήσει το 21ο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων, στις κατηγορίες ανδρών / γυναικών και σε αυτές κάτω των 23 ετών. Θα είναι για όλους τους αθλητές και αθλήτριες η πρώτη ευκαιρία να δουν πώς πήγε η χειμερινή προετοιμασία και σε ποια κατάσταση βρίσκονται.

Ο κυπριακός στίβος θα εκπροσωπηθεί στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων με τέσσερις αθλητές και δύο αθλήτριες. Στην κατηγορία ανδρών θα λάβουν μέρος ο Αλέξανδρος Πουρσανίδης στη σφυροβολία και οι Ραφαήλ Αντωνίου και Χριστόφορος Γενεθλή στη δισκοβολία. Στην κατηγορία ανδρών κάτω των 23 ετών θα μας εκπροσωπήσει ο Κωνσταντίνος Αλεξιάδης στη σφαιροβολία και στην κατηγορία γυναικών η Ανδρονίκη Λαδά στη δισκοβολία και η Χρυστάλλα Κυριάκου στη σφυροβολία.

Και οι έξι αθλητές και αθλήτριές μας θα κάνουν τις πρώτες τους επίσημες ρίψεις στο επερχόμενο Παγκύπριο Χειμερινό Πρωτάθλημα Ρίψεων, το οποίο θα διεξαχθεί την Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2022, στο Εθνικό Στάδιο Στίβου ΓΣΠ. Να σημειώσουμε ότι οι Πουρσανίδης, Αντωνίου, Γενεθλή, Λαδά και Κυριάκου επέστρεψαν μόλις πρόσφατα από τη Νότια Αφρική, εκεί όπου έκαναν το βασικό και δυσκολότερο στάδιο της προετοιμασίας τους υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού μας προπονητή ρίψεων Κωνσταντίνου Σταθελάκου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των διοργανωτών, η αγωνιστική δράση στα δύο γήπεδα που θα φιλοξενήσουν τη διοργάνωση, θα αρχίσει από τις 09:30 το πρωί του Σαββάτου (12/3) και θα ολοκληρωθεί γύρω στις 19:30 την Κυριακή (13/3). Τα γήπεδα στα οποία θα βρεθούν οι περισσότεροι από τους κορυφαίους ρίπτες της Ευρώπης, είναι το Δημοτικό Στάδιο Λεϊρία «Δρ Μαγκαλιάες Πεσόα» και το Εθνικό Κέντρο Ρίψεων, που βρίσκεται περίπου 500 μέτρα μακριά. Στη διοργάνωση θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον κορωνοϊό. Σημειώνουμε ότι από το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων έχουν αποκλειστεί οι αθλητές και αθλήτριες από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου.

Αναλόγως των συμμετοχών και των επιδόσεων των αθλητών και αθλητριών που θα λάβουν μέρος, η οργανωτική επιτροπή θα καθορίσει και τα γκρουπ δυναμικότητας. Σε κάθε ένα από τα τέσσερα αγωνίσματα θα υπάρχουν δύο γκρουπ σε άνδρες και Κ23 και δύο γκρουπ σε γυναίκες και Κ23. Γι’ αυτό οι δικοί μας αθλητές και αθλήτριες θα μάθουν στην Πορτογαλία σε ποιο γκρουπ θα συμπεριληφθούν και τι ώρα ακριβώς θα αγωνιστούν. Το σίγουρο είναι πως το Σάββατο (12/3/22) θα πατήσουν το βατήρα ο Αλέξανδρος Πουρσανίδης στη σφυροβολία και οι Ραφαήλ Αντωνίου, Χριστόφορος Γενεθλή στη δισκοβολία και την Κυριακή (13/3/22) ο Κωνσταντίνος Αλεξιάδης στη σφαιροβολία κάτω των 23 ετών, η Ανδρονίκη Λαδά στη δισκοβολία και η Χρυστάλλα Κυριάκου στη σφυροβολία.

* Να θυμίσουμε ότι στη διάρκεια του περσινού Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Ρίψεων, που διεξήχθη τον Μάιο στο Σπλιτ της Κροατίας, η Κύπρος πανηγύρισε το πρώτο της μετάλλιο στη διοργάνωση, καθώς ο Γιώργος Κονιαράκης κατέλαβε τη δεύτερη θέση στη δισκοβολία κάτω των 23 ετών με 59,31μ., καταρρίπτοντας το παγκύπριο ρεκόρ Κ23.

Print Friendly, PDF & Email
X