Αρχική Ανακοινώσεις Μεσογειακοί: Με νέες ελπίδες μεταλλίου στη δεύτερη ημέρα του στίβου

Μεσογειακοί: Με νέες ελπίδες μεταλλίου στη δεύτερη ημέρα του στίβου

από KOEAS

Από νωρίς το πρωί αρχίζει η αγωνιστική δράση στη δεύτερη ημέρα του στίβου (1/7/22), στους 19ους Μεσογειακούς Αγώνες της Αλγερίας. Στους δρόμους του Οράν θα τρέξουν στις 10:00 ώρα Κύπρου (08:00 ώρα Αλγερίας) την απόσταση των 21,0975 χιλιομέτρων του Ημιμαραθωνίου 13 αθλητές, ανάμεσά τους και ο Αμίν Χαντίρι. Ο πρωταθλητής μας των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων θα έχει δύσκολο έργο για διάκριση, όμως, βασικός του στόχος είναι να τρέξει γρηγορότερα από το δικό του παγκύπριο ρεκόρ, της μίας ώρας, πέντε λεπτών και 37 δευτερολέπτων (1:05:37). Οι καιρικές συνθήκες ίσως παίξουν καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της κούρσας και αυτό μπορεί να βοηθήσει και τον Χαντίρι, αφού αρκετή από την περίοδο της προετοιμασίας του την περνά στη γενέτειρά του, το Μαρόκο.

Το απογευματινό πρόγραμμα, στο Ολυμπιακό Στάδιο του Οράν, θα αρχίσει στις 20:00 το βράδυ (δικιά μας ώρα), με τη σφυροβολία ανδρών και τη συμμετοχή του Αλέξανδρου Πουρσανίδη. Ο πρωταθλητής μας έκανε στους πρόσφατους παγκύπριους αγώνες την καλύτερή του φετινή εμφάνιση, ρίχνοντας στα 72,42μ. και αν θεωρήσουμε ότι τώρα βρήκε τη φόρμα του, μπορεί για ένα καλό πλασάρισμα στην πρώτη εξάδα. Με βάση τις φετινές επιδόσεις των 11 συμμετεχόντων, ο Πουρσανίδης έχει την 7η καλύτερη, αλλά σε τέτοιες διοργανώσεις υπάρχουν και οι εκπλήξεις.

Στις 20:05 θα αρχίσει ο τελικός του άλματος σε ύψος ανδρών, στον οποίο θα λάβουν μέρος και δύο δικοί μας αθλητές, ο Βασίλης Κωνσταντίνου και ο Κυριάκος Παμπακά. Ο Κωνσταντίνου έχει καλύτερη φετινή επίδοση τα 2,20μ., που είναι η 8η καλύτερη από τους 13 συμμετέχοντες, όμως, η εμπειρία του μπορεί να τον βοηθήσει για να ανέβει ψηλότερα. Από την άλλη, ο νεαρός Παμπακά δείχνει σημάδια βελτίωσης και εάν είναι απόλυτα υγιής αφού προέρχεται από πρόβλημα στο πέλμα του αριστερού ποδιού, θα προσπαθήσει για να ξεπεράσει την ατομική του επίδοση, τα 2,12μ., που είναι η 12η επίδοση των συμμετεχόντων.

Στις 20:20 είναι προγραμματισμένος ο τελικός του άλματος σε μήκος γυναικών, στον οποίο η Κύπρος μπορεί να πανηγυρίσει άλλο ένα μετάλλιο, ίσως και χρυσό. Η Φίλιππα Φωτοπούλου, η οποία αρχίζει πρώτη το αγώνισμα, έχει πετύχει φέτος τη δεύτερη καλύτερη επίδοση από τις 13 συμμετέχουσες με 6,79μ., μόλις δύο πόντους πίσω από τη Σερβίδα Γκαρντάσεβιτς. Ωστόσο, επειδή το μήκος είναι παράξενο αγώνισμα, στο οποίο μετράνε και οι καιρικές συνθήκες για να βρει σωστή φορά η αθλήτρια, η Φωτοπούλου χρειάζεται συγκέντρωση και μεγάλα άλματα, για να μην κινδυνεύσει να βρεθεί εκτός βάθρου, αφού άλλα πέντε κορίτσια έχουν υπερβεί φέτος τα 6,50μ. Την ώρα που διεξάγεται το μήκος (20:45), θα γίνουν και οι τρεις προκριματικές σειρές των 800μ. ανδρών, στην πρώτη από τις οποίες θα τρέξει και ο Χρίστος Δημητρίου. Με βάση τους χρόνους, ο αθλητής μας είναι πάρα πολύ δύσκολο -έως αδύνατο- να περάσει στον τελικό, όμως ελπίζει, τουλάχιστον, ότι τρέχοντας δίπλα από πολύ γρήγορους 800άρηδες θα βελτιώσει το φετινό του 1:50.82, που είναι ο 20ός χρόνος από τους 21 συμμετέχοντες. Οι διοργανωτές δεν αναφέρουν πώς θα βγει η οκτάδα του τελικού, όμως -ως συνήθως- περνάνε οι δύο πρώτοι κάθε σειράς και οι δύο καλύτεροι χρόνοι.

Η βραδιά θα κλείσει με έντονο κυπριακό ενδιαφέρον, αφού θα διεξαχθεί η σκυταλοδρομία 4Χ100μ. γυναικών, στις 22:10, με τη συμμετοχή της εθνικής μας ομάδας. Μπορεί να συμμετέχουν μόνο τέσσερις χώρες σε αυτήν, όμως θα πρέπει να πάνε όλα τέλεια στην ομάδα και να στραβώσει κάτι σε τουλάχιστον μίαν από τις αντίπαλές μας, για να κατακτήσουμε μετάλλιο. Κι αυτό εξαιτίας του ότι οι χώρες που λαμβάνουν μέρος, η Ιταλία, η Γαλλία και η Πορτογαλία, διαθέτουν πλειάδα γρήγορων αθλητριών. Η Εθνική μας θα τρέξει από τον πέμπτο διάδρομο, με τέσσερις από τις Μαριάννα Πισιάρα, Ναταλία Χριστοφή, Φίλιππα Φωτοπούλου, Ολίβια Φωτοπούλου και Δάφνη Γεωργίου. Συνολικά, στη δεύτερη ημέρα του στίβου θα διεξαχθούν δέκα (10) τελικοί.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2022

10:00 ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΑΝΔΡΩΝ

(Αμίν Χαντίρι)

20:00 ΣΦΥΡΟΒΟΛΙΑ ΑΝΔΡΩΝ (ΤΕΛΙΚΟΣ)

(Αλέξανδρος Πουρσανίδης)

20:05 ΥΨΟΣ ΑΝΔΡΩΝ (ΤΕΛΙΚΟΣ)

(Βασίλης Κωνσταντίνου, Κυριάκος Παμπακά)

20:20 ΜΗΚΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ΤΕΛΙΚΟΣ)

(Φίλιππα Φωτοπούλου)

20:45 800Μ. ΑΝΔΡΩΝ (α΄ γύρος)

(Χρίστος Δημητρίου)

22:10 4Χ100Μ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ΤΕΛΙΚΟΣ)

(4 εκ των Ολίβιας Φωτοπούλου, Φίλιππας Φωτοπούλου, Μαριάννας Πισιάρα, Ναταλίας Χριστοφή, Δάφνης Γεωργίου)

* Οι σημερινοί αγώνες του στίβου από τους Μεσογειακούς Αγώνες θα μεταδοθούν απευθείας από το ΡΙΚ2 και το ΡΙΚHD.

Print Friendly, PDF & Email
X