Αρχική Ανακοινώσεις Με τέσσερις παρουσίες στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων

Με τέσσερις παρουσίες στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων

από KOEAS

Τρεις αθλητές μας και μία αθλήτριά μας θα λάβουν μέρος στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων, το οποίο θα διεξαχθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στη Λεϊρία της Πορτογαλίας, το σαββατοκύριακο 9 και 10 Μαρτίου 2024, δίνοντας τη συνέχει τη σκυτάλη στην Κύπρο. Την ΚΟΕΑΣ θα εκπροσωπήσουν στη φετινή διοργάνωση ο Γιώργος Κονιαράκης στη δισκοβολία, ο Πέτρος Μιχαηλίδης στη σφαιροβολία, ο Ιωσήφ Κεσίδης στη σφυροβολία κάτω των 23 ετών και η Βαλεντίνα Σάββα στη σφυροβολία Κ23. Και τα τέσσερα παιδιά πηγαίνουν στην Πορτογαλία με στόχο να βελτιώσουν τις ατομικές τους επιδόσεις και να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα για το υπόλοιπο της σεζόν. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η αποστολή μας θα ήταν μεγαλύτερη, όμως η αδόκητη απώλεια του ομοσπονδιακού μας προπονητή ρίψεων Κωνσταντίνου Σταθελάκου, έφερε πίσω από πλευράς αγωνιστικής ετοιμότητας τούς δικούς του αθλητές, οι οποίοι χρειάζονται ακόμα χρόνο για να συνέλθουν και να προπονηθούν εντατικά για τις επόμενες διοργανώσεις. Συνοδοί προπονητές θα είναι ο Πανίκος Χαραλάμπους και η Έλλη Ευαγγελίδου.

Ο Γιώργος Κονιαράκης μπήκε με ατομική επίδοση στον ανοικτό στίβο (60,13μ.) και πλέον θέλει να ρίχνει ολοένα και πιο μακριά και ο ανταγωνισμός στη Λεϊρία μπορεί να είναι βοηθητικός. Ο Πέτρος Μιχαηλίδης, που είναι αθλητής του αείμνηστου Κώστα, έχει ήδη κάνει ατομική επίδοση στον κλειστό στίβο (17,71μ.) και βρίσκεται σε καλύτερο βαθμό ετοιμότητας από τα υπόλοιπα «παιδιά» του γκρουπ του, των οποίων τα αγωνίσματά τους περιλαμβάνονται μόνο στον ανοικτό στίβο. Για τον Μιχαηλίδη είναι μία ευκαιρία να κάνει βολές στο εξωτερικό σε πιο ψηλό επίπεδο και να ξεπεράσει τον εαυτό του.

Σε μια χρονιά στην οποία και οι δύο θα συμπληρώσουν 19 χρόνια ζωής, έχουν ως τεράστιο στόχο το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των  20 ετών, στο τέλος Αυγούστου στο Περού. Οι δύο κορυφαίοι σφυροβόλοι στον κόσμο στην ηλικία τους, θέλουν να αξιοποιούν κάθε ευκαιρία διεθνούς ανταγωνισμού και να βελτιώνονται συνεχώς. Το σημαντικό για τη Βαλεντίνα Σάββα είναι πως το βάρος της σφύρας της είναι το ίδιο (4 κιλά) σε επίπεδο νεανίδων και γυναικών και θα προσπαθήσει στη Λεϊρία ακόμα και για το μετάλλιο, παρά το ότι θα είναι παρούσες μεγαλύτερες σε ηλικία αθλήτριες, καθώς θα συμμετάσχει στην κατηγορία κάτω των 23 ετών. Πιο δύσκολη θα είναι η προσαρμογή για τον Ιωσήφ Κεσίδη, καθώς στην κατηγορία εφήβων το βάρος της σφύρας είναι 6 κιλά και στην κατηγορία ανδρών 7,26 κιλά και θα είναι η πρώτη φορά φέτος που θα ρίξει με την ανδρική σφύρα, στην κατηγορία κάτω των 23 ετών.

Στην έναρξη της χρονιάς η Σάββα βελτίωσε το δικό της παγκύπριο ρεκόρ νεανίδων, ρίχνοντας στα 67,87μ., ενώ ο Ιωσήφ Κεσίδης έκανε δικό του και το παγκύπριο ρεκόρ εφήβων με την 6κιλη σφύρα με 78,03μ. και στοχεύει τώρα τη βελτίωση και του ρεκόρ εφήβων με την αντρική σφύρα, το οποίο κατέχει ο ίδιος και είναι 71,43μ. Καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά.

Το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων θα διεξαχθεί για τελευταία φορά στην Πορτογαλία, καθώς η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου ανέθεσε τη διοργάνωση για την επόμενη τριετία (2025 – 2027) στην ΚΟΕΑΣ. Αυτό σημαίνει πως η ΚΟΕΑΣ έχει πολύ περισσότερο από κάθε άλλη φορά τα βλέμματά της στραμμένα στη Λεϊρία, καθώς θέλει να δει κάθε λεπτομέρεια της διοργάνωσης, ούτως ώστε, με αρχή το 2025, να φιλοξενήσουμε τους κορυφαίους ρίπτες στον κόσμο με τον καλύτερο τρόπο και να ανταποκριθούμε απόλυτα στις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

* Να θυμίσουμε ότι, το μοναδικό μετάλλιο στην ιστορία των Ευρωπαϊκών Κυπέλλων Ρίψεων για την Κύπρο, το κατέκτησε το 2021 ο Γιώργος Κονιαράκης στη δισκοβολία ανδρών κάτω των 23 ετών, που ήταν ασημένιο με 59,31μ., σημειώνοντας και νέο παγκύπριο ρεκόρ κάτω των 23 ετών.

* Το Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων θα μεταδίδεται απευθείας από τη σελίδα της διοργάνωσης https://www.leiria2022-23-24.com/index.php

ΠΟΤΕ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ

ΣΑΒΒΑΤΟ 09/03/24

12:00    Σφυροβολία Ανδρών Κ23 (Γήπεδο προπόνησης)

(Ιωσήφ Κεσίδης)

18:10    Δισκοβολία Ανδρών (Κεντρικό Στάδιο) – Β΄ Γκρουπ ή

19:20    Δισκοβολία Ανδρών (Γήπεδο προπόνησης) Α΄ Γκρουπ

(Γιώργος Κονιαράκης)

ΚΥΡΙΑΚΗ 10/03/24

12:00    Σφυροβολία Γυναικών Κ23 (Γήπεδο προπόνησης)

(Βαλεντίνα Σάββα)

18:00    Σφαιροβολία Ανδρών (Γήπεδο προπόνησης)

Α΄ και Β΄ Γκρουπ ταυτόχρονα

(Πέτρος Μιχαηλίδης)

* Οι ώρες είναι Κύπρου (Με την Πορτογαλία έχουμε δύο ώρες διαφορά. Δηλαδή όταν στην Κύπρο είναι 12:00 το μεσημέρι, στην Πορτογαλία είναι 10:00 το πρωί)

Print Friendly, PDF & Email
X