Αρχική Ανακοινώσεις Με τρεις αθλητές στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών

Με τρεις αθλητές στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών

από KOEAS

Με δύο αθλητές και μία αθλήτρια θα λάβει μέρος η Κύπρος στο 5ο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου κάτω των 20 ετών, το οποίο θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021, στη Σόφια της Βουλγαρίας. Πρόκειται για τους χρυσούς νικητές από την περσινή διοργάνωση στην Κωνσταντινούπολη, Στυλιάνα Ιωαννίδου (ύψος) και Γρηγόρη Νικολάου (τριπλούν) και τον Κωνσταντίνο Αλεξιάδη (σφαιροβολία). Οι αθλητές μας θα αναχωρήσουν για τη Σόφια το μεσημέρι της Παρασκευής (12/2/21), με ενδιάμεσο σταθμό την Αθήνα και θα επιστρέψουν την Κυριακή (14/2/21).

Και οι τρεις αθλητές μας αποτελούν αυτήν τη στιγμή ό,τι καλύτερο διαθέτει ο κυπριακός στίβος σε αυτήν την ηλικία, καθώς και οι τρεις τους έχουν εξασφαλισμένη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου κάτω των 20 ετών, που θα διεξαχθεί στο Τάλιν της Εσθονίας από τις 15 έως τις 21 Ιουλίου 2021. Επίσης, η Ιωαννίδου έχει πιάσει το όριο (1,82μ.) και για το Παγκόσμιο κάτω των 20 ετών, στη Ναϊρόμπι της Κένυας (17-22 Αυγούστου 2021), με τους Νικολάου και Αλεξιάδη να βρίσκονται αρκετά κοντά και θα επιδιώξουν να το πετύχουν στη Σόφια. Συγκεκριμένα, το όριο για το τριπλούν είναι 15,60μ., με τον Νικολάου να έχει ατομικό 15,56μ., ενώ το όριο για τη σφαιροβολία (6κιλη σφαίρα) είναι 18,30μ., με τον Αλεξιάδη να έχει ατομικό 18,13μ.

Το αρνητικό για τους αθλητές μας είναι ότι πάνε στην πρωτεύουσα της Βουλγαρίας χωρίς να έχουν κάνει έστω και έναν αγώνα, αφού, από τη μια δεν διαθέτουμε κλειστό στίβο στην Κύπρο και από την άλλη ο υποχρεωτικός εγκλεισμός δεν τους επέτρεψε να κάνουν και πλήρη προετοιμασία. Ωστόσο, επειδή έχουν υψηλούς στόχους για εξαιρετική πορεία στον διεθνή στίβο, αναμένεται να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν και ιδιαίτερα η Ιωαννίδου και ο Νικολάου έχουν και το επιπρόσθετο κίνητρο, που είναι η υπεράσπιση του τίτλου που κατέκτησαν πέρσι στην Κωνσταντινούπολη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα των αγώνων και οι τρεις αθλητές μας ξεκινούν τις προσπάθειές τους ακριβώς την ίδια ώρα! Στις 14:00 (έχουμε ίδια ώρα με Βουλγαρία), έχουν καθοριστεί να αρχίσουν το άλμα σε ύψος γυναικών, η σφαιροβολία ανδρών και το τριπλούν ανδρών. Με βάση τις λίστες συμμετοχής, ο Γρηγόρης Νικολάου έχει την καλύτερη επίδοση από τους συμμετέχοντες στο τριπλούν, ενώ η Στυλιάνα Ιωαννίδου στο ύψος και ο Κωνσταντίνος Αλεξιάδης στη σφαιροβολία έχουν τις τρίτες καλύτερες επιδόσεις. Να σημειώσουμε ότι οι διοργανωτές ανακοίνωσαν πως απευθείας μετάδοση των αγώνων θα υπάρχει στο facebook στη σελίδα https://www.facebook.com/spisanie.atletika.

ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

Το φετινό Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου κάτω των 20 ετών, θα είναι το 5ο που θα διεξαχθεί, με την Κύπρο να έχει τρεις παρουσίες στα προηγούμενα τέσσερα και δύο χρυσά μετάλλια. Και τα δύο ήρθαν στην περσινή διοργάνωση της Κωνσταντινούπολης και τα κατέκτησαν η Στυλιάνα Ιωαννίδου στο ύψος με 1,82μ. (ρεκόρ αγώνων) και ο Γρηγόρης Νικολάου στο τριπλούν με 15,53μ. Ήταν και οι μοναδικές μας συμμετοχές πέρσι.

Στην πρώτη διοργάνωση, που έγινε το 2017 στην Κωνσταντινούπολη, από κυπριακής πλευράς η Δάφνη Γεωργίου ήταν 4η στα 60μ. με εμπόδια με 8.60, ο Κωνσταντίνος Τζιακούρης 5ος στα 60μ. με εμπόδια με 8.18 και η Δέσποινα Χαραλάμπους 6η στο ύψος με 1,69μ. Το 2018, στη Σόφια, η Δάφνη Γεωργίου ήταν και πάλι 4η στα 60μ. με εμπόδια με 8.57, 4ος ήταν και ο Γιώργος Κονιαράκης στη σφαιροβολία με 18,04μ., η Δέσποινα Χαραλάμπους ήταν 6η στο ύψος με 1,65μ. και η Σάντα Κολομεΐτεβα ήταν 7η στα 60μ. με 7.74.

Print Friendly, PDF & Email
X