Αρχική Ανακοινώσεις Μεσογειακοί: Πέφτει η αυλαία στον στίβο με προσδοκίες μεταλλίων

Μεσογειακοί: Πέφτει η αυλαία στον στίβο με προσδοκίες μεταλλίων

από KOEAS

Οι 19οι Μεσογειακοί Αγώνες πλησιάζουν προς την ολοκλήρωσή τους. Το βράδυ της Κυριακής (3/7/22) θα ρίξει αυλαία άλλο ένα άθλημα, ο «βασιλιάς» της διοργάνωσης, ο στίβος. Στο Ολυμπιακό Στάδιο του Οράν της Αλγερίας θα απονεμηθούν τα τελευταία 12 χρυσά μετάλλια, με την ευχή ότι κάποια από αυτά θα καταλήξουν σε κυπριακά χέρια. Οι ελπίδες διάκρισης των δικών μας παιδιών είναι αρκετές, με πιθανότητες βάθρου τουλάχιστον από τρεις, τους Απόστολο Παρέλλη (δισκοβολία), Μίλαν Τράικοβιτς (110μ. με εμπόδια) και Ολίβια Φωτοπούλου (200μ.). Συνολικά, εννέα (9) αθλητές και αθλήτριές μας θα λάβουν μέρος στην τελευταία ημέρα των Μεσογειακών στον στίβο.

Να πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Στην έναρξη του κυριακάτικου προγράμματος, στις 20:00 (ώρα Κύπρου), θα κάνουν τις προσπάθειές τους στο ύψος γυναικών η Δέσποινα Χαραλάμπους και η Στυλιάνα Ιωαννίδου. Στο αγώνισμα συμμετέχουν 13 αθλήτριες, με τη διάκριση να είναι δύσκολη και για τα δύο κορίτσια μας, αφού υπάρχουν αρκετές αθλήτριες που έχουν υπερβεί στην καριέρα τους το 1,90μ. Προσπάθεια των δικών μας κοριτσιών είναι να βελτιώσουν, τουλάχιστον, τις φετινές τους επιδόσεις κι ό,τι βγει. Στις 20:05 θα αρχίσει ο πρώτος τελικός με ελπίδες μεταλλίου ή μεταλλίων, η δισκοβολία ανδρών. Ο κάτοχος του τίτλου από την Ταραγόνα το 2018, Απόστολος Παρέλλης, έχει την καλύτερη φετινή επίδοση (65,54μ.) και από τους 14 συμμετέχοντες και ο μεγάλος του στόχος είναι να αναδειχθεί και πάλι χρυσός Μεσογειονίκης, στον τελευταίο αγώνα του πριν από την αναχώρησή του για το Όρεγκον και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ο Χριστόφορος Γενεθλή, θέλει να πάρει έμπνευση από τον Παρέλλη και δίνοντας τον καλύτερό του εαυτό να βγει στο βάθρο, έχοντας την 4η καλύτερη επίδοση (62,19μ.).

Στο πρώτο δρομικό αγώνισμα της ημέρας, τα 200μ. γυναικών, υπάρχει έντονο το κυπριακό ενδιαφέρον, ιδιαίτερα μετά την εντυπωσιακή επίδοση της Ολίβιας Φωτοπούλου στα ημιτελικά (22.99). Η Φωτοπούλου, η οποία έχει ήδη κατακτήσει δύο χάλκινα μετάλλια (100μ. και 4Χ100μ.) αισιοδοξεί ότι θα κάνει και πάλι εξαιρετική κούρσα και θα μπορέσει να ανέβει για τρίτη φορά το βάθρο. Ο τελικός δεν θα είναι εύκολος, αφού υπάρχουν πολύ γρήγορες αθλήτριες, όμως και η Φωτοπούλου έδειξε ότι διαθέτει την ταχύτητα για να κάνει από τον 6ο διάδρομο την καλύτερη κούρσα της ζωής της. Δέκα λεπτά αργότερα (20:20) ο Σταύρος Αυγουστίνου θα ζήσει την κορυφαία στιγμή της καριέρας του ως τώρα, με συμμετοχή στον τελικό των 200μ. σε Μεσογειακούς. Ο Αυγουστίνου δυστυχώς θα τρέξει από τον 1ο κλειστό διάδρομο και θα προσπαθήσει να βελτιώσει τουλάχιστον το χθεσινό ατομικό του 21.22.

Λίγο πριν από τις 21:00 θα διεξαχθεί ο τελικός των 1.500μ. γυναικών, με διπλή κυπριακή συμμετοχή, της Ναταλίας Ευαγγελίδου και της Θάλειας Χαραλάμπους. Στην κούρσα θα τρέξουν 15 αθλήτριες, με τα δικά μας κορίτσια να είναι αρκετά μακριά από τους καλύτερους χρόνους και δύσκολα θα διακριθούν. Ωστόσο, τους δίνεται η ευκαιρία να ακολουθήσουν τους γρήγορους ρυθμούς των αντιπάλων τους και να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους.

Το τελευταίο αγώνισμα με κυπριακή συμμετοχή θα είναι τα 110μ. με εμπόδια ανδρών (21:05), στο οποίο υπάρχει έντονη αισιοδοξία για το χρυσό μετάλλιο. Ο Μίλαν Τράικοβιτς απέδειξε και στις ημιτελικές σειρές ότι είναι ο κορυφαίος από τους συμμετέχοντες, σημειώνοντας και ρεκόρ Μεσογειακών Αγώνων με 13.32. Ο πρωταθλητής μας λαμβάνει μέρος για πρώτη φορά στην καριέρα του σε Μεσογειακούς Αγώνες και θέλει να αξιοποιήσει αυτήν την ευκαιρία με την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Τρέχοντας από τον 3ο διάδρομο, ο Τράικοβιτς χρειάζεται απλώς να κάνει την κούρσα του χωρίς προβλήματα, για να φτάσει πρώτος στον τερματισμό και ακολούθως να σκεφτεί τη μετάβασή του στο Όρεγκον για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που είναι ο μεγάλος στόχος της χρονιάς.

ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ (3/7/22)

20:00 ΥΨΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

(Δέσποινα Χαραλάμπους, Στυλιάνα Ιωαννίδου)

20:05 ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

(Απόστολος Παρέλλης, Χριστόφορος Γενεθλή)

20:10 200Μ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ

(Ολίβια Φωτοπούλου)

20:20 200Μ. ΑΝΔΡΩΝ

(Σταύρος Αυγουστίνου)

20:50 1.500Μ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ

(Ναταλία Ευαγγελίδου, Θάλεια Χαραλάμπους)

21:05 110Μ. ΕΜΠΟΔΙΑ ΑΝΔΡΩΝ

(Μίλαν Τράικοβιτς)

* Οι αγώνες του στίβου θα μεταδοθούν απευθείας από το ΡΙΚ2 και το ΡΙΚHD.

* Στη φωτογραφία, οι Απόστολος Παρέλλης, Μίλαν Τράικοβιτς και Ολίβια Φωτοπούλου, οι οποίοι έχουν ελπίδες για κατάκτηση μεταλλίου.

* Photo Credit Τράικοβιτς και Φωτοπούλου: Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή.

Print Friendly, PDF & Email
X