Αρχική Ανακοινώσεις Μεσογειακοί: Σημαντικοί προκριματικοί στον στίβο το Σάββατο (2/7)

Μεσογειακοί: Σημαντικοί προκριματικοί στον στίβο το Σάββατο (2/7)

από KOEAS

Στην τρίτη αγωνιστική του ημέρα μπαίνει το Σάββατο (2/7/22) ο στίβος στους 19ους Μεσογειακούς Αγώνες. Στο Ολυμπιακό Στάδιο του Οράν της Αλγερίας, από νωρίς το βράδυ θα υπάρχει πολύ έντονο κυπριακό ενδιαφέρον, ιδιαίτερα στις προκριματικές σειρές των δρόμων, με τον μεγάλο στόχο να έχουμε όσο περισσότερους αθλητές γίνεται στους τελικούς της Κυριακής (3/7). Στο πρόγραμμα υπάρχουν και τρεις τελικοί με κυπριακή παρουσία, στους οποίους ωστόσο είναι δύσκολη η διάκριση και κάθε καλύτερο δυνατόν πλασάρισμα θα είναι κέρδος.

Στο πρώτο αγώνισμα της ημέρας, θα λάβει μέρος ο κορυφαίος αθλητής μας αυτήν την περίοδο στον στίβο (σύμφωνα με την παγκόσμια κατάταξη), ο Μίλαν Τράικοβιτς. Οι ημιτελικοί των 110μ. με εμπόδια είναι προγραμματισμένοι για τις 20:00 και ο Τράικοβιτς θέλει να κάνει καλή αρχή από τον 6ο διάδρομο της πρώτης σειράς και με σοβαρότητα να βρεθεί στον τελικό της Κυριακής. Ο πρωταθλητής μας έχει την καλύτερη φετινή επίδοση (13.38), όχι μόνο από τους αθλητές της σειράς του, αλλά και από τους 14 συνολικά που λαμβάνουν μέρος στο αγώνισμα. Δύο ημιτελικές σειρές θα διεξαχθούν και στα 100μ. με εμπόδια γυναικών, με διπλή κυπριακή παρουσία. Στην πρώτη σειρά θα τρέξει η Δάφνη Γεωργίου και στη δεύτερη η Ναταλία Χριστοφή, οι οποίες μπορούν να περάσουν στην οκτάδα, φτάνει να τρέξουν κοντά στη φετινή τους επίδοση και ακόμη καλύτερα, αφού υπάρχουν γρήγορες αθλήτριες και στις δύο σειρές. Στη σειρά της η Γεωργίου έχει τον τέταρτο καλύτερο φετινό χρόνο (13.40), όπως και η Χριστοφή στη δικιά της σειρά (13.31). Στον τελικό θα περάσουν οι τρεις πρώτες αθλήτριες κάθε σειράς και οι δύο με τον καλύτερο χρόνο.

Ο πρώτος τελικός της τρίτης ημέρας θα είναι αυτός στο επί κοντώ ανδρών, στον οποίο η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί από τους Νίκανδρο Στυλιανού και Χρίστο Ταμάνη. Ο Ταμάνης, στους πρόσφατους Παγκύπριους Αγώνες, έσπασε το σερί 10 σερί πρώτων νικών τού Στυλιανού και στοχεύει να βελτιώσει τα 5,25μ., που είναι η ατομική επίδοσή του. Η διάκριση θα είναι πολύ δύσκολη και για τους δύο αθλητές μας, αφού έχουν τις δύο τελευταίες επιδόσεις της φετινής χρονιάς, από τους 11 συμμετέχοντες. Γύρω στις 20:40 είναι προγραμματισμένες οι δύο ημιτελικές σειρές στα 200μ. γυναικών. Η Ολίβια Φωτοπούλου τρέχει στον 9ο διάδρομο της πρώτης σειράς, με την ατελείωτη στροφή, στοχεύοντας σε ακόμα ένα τελικό, έχοντας τον τρίτο καλύτερο χρόνο στη σειρά της, ενώ η Μαριάννα Πισιάρα θα τρέξει από τον 4ο διάδρομο της δεύτερης σειράς, ελπίζοντας πως θα συνεχίσει τη βελτίωσή της, αφού η ατομική της επίδοση (24.47) δύσκολα θα την περάσει στον τελικό.

Πολύ δύσκολη θα είναι η προσπάθεια και των εκπροσώπων μας στα 200μ. ανδρών, αφού όλοι οι υπόλοιποι συμμετέχοντες (13) έχουν τρέξει γρηγορότερα από τους Σταύρο Αυγουστίνου (21.26) και Άλεξ Μπίτσι (21.21) την απόσταση. Ο δεύτερος τελικός της ημέρας είναι προγραμματισμένος για τις 21:25, με τη συμμετοχή του Σπύρου Σάββα στον ακοντισμό. Ο Σάββα βελτίωσε φέτος την ατομική του επίδοση, ρίχνοντας στα 73,20μ., όμως απέχει από τα υπόλοιπα εννέα παιδιά που λαμβάνουν μέρος. Κυπριακό ενδιαφέρον θα έχει και ο τελευταίος τελικός του Σαββάτου, με τη συμμετοχή της Θάλειας Χαραλάμπους στα 5.000μ. γυναικών. Στην κουραστική κούρσα των δωδεκάμισι στροφών του γηπέδου, η Χαραλάμπους θέλει να αξιοποιήσει την παρουσία γρήγορων αθλητριών και να βελτιώσει το ατομικό της ρεκόρ (16:17.13), ελπίζοντας πως θα έχει καλό πλασάρισμα στις 13 συμμετοχές του αγωνίσματος.

ΚΥΠΡΙΑΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 2/7/2022

20:00 110Μ. ΕΜΠΟΔΙΑ ΑΝΔΡΩΝ (σειρές)

(Μίλαν Τράικοβιτς)

20:15 ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ ΑΝΔΡΩΝ (ΤΕΛΙΚΟΣ)

(Χρίστος Ταμάνης, Νίκανδρος Στυλιανού)

20:20 100Μ. ΕΜΠΟΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (σειρές)

(Ναταλία Χριστοφή, Δάφνη Γεωργίου)

20:40 200Μ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ (σειρές)

(Ολίβια Φωτοπούλου, Μαριάννα Πισιάρα)

21:00 200Μ. ΑΝΔΡΩΝ (σειρές)

(Σταύρος Αυγουστίνου, Άλεξ Μπίτσι)

21:25 ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ ΑΝΔΡΩΝ (ΤΕΛΙΚΟΣ)

(Σπύρος Σάββα)

22:37 5.000Μ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ΤΕΛΙΚΟΣ)

(Θάλεια Χαραλάμπους)

* Στη φωτογραφία, τέσσερις από τους αθλητές και αθλήτριές μας, οι οποίοι μπορούν να εξασφαλίσουν την πρόκρισή τους για τους τελικούς της Κυριακής. Από αριστερά, Μίλαν Τράικοβιτς, Ναταλία Χριστοφή, Δάφνη Γεωργίου και Ολίβια Φωτοπούλου.

Photo Credit φωτογραφιών Δάφνης Γεωργίου και Ολίβιας Φωτοπούλου: Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή

Print Friendly, PDF & Email
X