Αρχική Ανακοινώσεις Μεταφέρεται από το Μπέργκεν και τον Ιούλιο το Ευρωπαϊκό κάτω των 23 ετών

Μεταφέρεται από το Μπέργκεν και τον Ιούλιο το Ευρωπαϊκό κάτω των 23 ετών

από KOEAS

Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου ενημέρωσε την Παρασκευή (21/5/21) ότι το προγραμματισμένο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών, από τις 8 έως τις 11 Ιουλίου στο Μπέργκεν της Νορβηγίας, δεν θα διεξαχθεί εκεί και αυτές τις ημερομηνίες. Ο λόγος είναι πως τα υπουργεία Πολιτισμού και Υγείας της Νορβηγίας, δεν μπορούν να κάνουν εξαιρέσεις στα θέματα ασφάλειας, με την είσοδο ξένων αποστολών στη χώρα και με την υποχρεωτική καραντίνα που πρέπει να ακολουθηθεί.

Οι αυστηροί κανόνες που ισχύουν αυτήν τη στιγμή στη Νορβηγία, υποχρέωσαν τη σκανδιναβική χώρα να παραιτηθεί από τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ-23. Ωστόσο, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία δεν πρόκειται να ακυρώσει τη διοργάνωση, καθώς θα αρχίσει άμεσα τις διαδικασίες εξεύρεσης νέας χώρας που θα μπορέσει να φιλοξενήσει τη διοργάνωση, με τις πιθανές ημερομηνίες διεξαγωγής της να μεταφέρονται για τον Αύγουστο και μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

«Κατανοούμε ότι ήταν μία πολύ δύσκολη απόφαση να ληφθεί, που οφείλεται στην υφιστάμενη κατάσταση υγείας και τους αυστηρούς κανόνες με την καραντίνα στη Νορβηγία. Ευχαριστούμε τη Νορβηγική Ομοσπονδία Στίβου και την τοπική οργανωτική επιτροπή για όλες τις ενέργειες που έκαναν στην προσπάθεια εξαίρεσης από την καραντίνα, αλλά πάνω από όλα τούς ευχαριστούμε που συνέχισαν τις εργασίες κατά τη διάρκεια αυτής της πολύ δύσκολης περιόδου. Είμαι, ωστόσο, πολύ σίγουρος ότι θα μπορέσουμε να βρούμε έναν νέο οικοδεσπότη γι’ αυτή τη διοργάνωση ηλικιακής κατηγορίας, που είναι τόσο σημαντική για τους αθλητές σε αυτό το στάδιο της καριέρας τους», δήλωσε ο προσωρινός πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ.

Ο πρόεδρος της τοπικής οργανωτικής επιτροπής και μέλος της Ομοσπονδίας Στίβου της Νορβηγίας, Ragnfrid Llano, δήλωσε: «Είναι μια λυπηρή απόφαση αυτή που πήραμε, αλλά, λόγω των περιστάσεων δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να ακυρώσουμε τη διοργάνωση. Είχαμε έναν καλό διάλογο με την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, και αρχίσαμε να συζητάμε για τη δυνατότητα να φιλοξενήσουμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23 του 2025, αφού αναγκαστήκαμε να ακυρώσουμε το φετινό, κάτι που υποστηρίζουν και οι τοπικές αρχές».

* Να σημειώσουμε ότι ανάμεσα στις διοργανώσεις στίβου που ακυρώθηκαν την τελευταία διετία, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, είναι το περσινό Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ανδρών / γυναικών στο Παρίσι, και τα φετινά, Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 18 ετών (Ριέτι, Ιταλία) και Μεσογειακοί Αγώνες Στίβου (Λα Νούθια, Ισπανία).

Print Friendly, PDF & Email
X