Αρχική Ανακοινώσεις Μετατέθηκε για τις 5-6 Ιουλίου το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Κ20

Μετατέθηκε για τις 5-6 Ιουλίου το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Κ20

από KOEAS

Στην τελευταία συνεδρίασή του, τη Δευτέρα 8 Απριλίου 2024, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΕΑΣ μελέτησε τις προτάσεις της Τεχνικής Επιτροπής, που αφορούν τον αγωνιστικό προγραμματισμό της χρονιάς και αποφάσισε όπως μεταφέρει το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Εφήβων / Νεανίδων (κάτω των 20 ετών) για το σαββατοκύριακο 5 και 6 Ιουλίου 2024, στο «Τσίρειο» στάδιο Λεμεσού. Το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Κ20 ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στις 27 και 28 Απριλίου, όμως, η μετάθεσή του ήταν επιβεβλημένη, καθότι στις 22 και 23 Απριλίου ορίστηκαν πρόσφατα οι Πανελλήνιοι Σχολικοί Αγώνες Λυκείων, στους οποίους θα λάβουν μέρος και οι πρωταθλητές των Παγκύπριων Μαθητικών Αγώνων Λυκείων. Η 5η και 6η Ιουλίου επιλέχθηκαν με το σκεπτικό ότι είναι ημερομηνίες πιο κοντά στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου Κ20 (27-31 Αυγούστου, Περού) και οι αθλητές και αθλήτριές μας θα βρίσκονται σε καλύτερη αγωνιστική κατάσταση, ούτως ώστε να κυνηγήσουν κάποιοι τα όρια πρόκρισης (η προθεσμία λήγει στις 4 Αυγούστου), ενώ θα προετοιμαστούν καλύτερα αυτοί οι οποίοι θα τα έχουν ήδη επιτύχει.

Στην ίδια συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΕΑΣ ενέκρινε την εισήγηση της Τεχνικής Επιτροπής, που αφορά την επιμόρφωση παραγόντων, αθλητών, προπονητών και στελεχών, σε θέματα που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά τους, με συμμετοχή -για παράδειγμα- στα σεμινάρια της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας για κριτές, προπονητές και διοργανωτές αγώνων.

* Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο ασχολήθηκε εκτεταμένα με το αναπτυξιακό πρόγραμμα του ΕΣΥΑΑ, το οποίο θα απασχολήσει το Διοικητικό Συμβούλιο και την Τεχνική Επιτροπή σε ειδική συνεδρίαση το επόμενο διάστημα.

* Το Διοικητικό Συμβούλιο, καθόρισε ακόμη τους συνοδούς στις διάφορες αποστολές του εξωτερικού, ενώ ασχολήθηκε και με άλλα θέματα που αφορούν τη λειτουργία της Ομοσπονδίας το επόμενο χρονικό διάστημα.

Print Friendly, PDF & Email
X