Αρχική Ανακοινώσεις Μίλαν Τράικοβιτς: 12ος στον κόσμο κι όμως είναι στενοχωρημένος…

Μίλαν Τράικοβιτς: 12ος στον κόσμο κι όμως είναι στενοχωρημένος…

από KOEAS

Πριν από αρκετά χρόνια να κατακτούσε ένας αθλητής μας 12η θέση σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου θα θεωρείτο ως μεγάλη επιτυχία. Όχι όμως για τον εξαιρετικό και απαιτητικό Μίλαν Τράικοβιτς, ο οποίος ανήκει στην ελίτ των 110μ. με εμπόδια τα τελευταία επτά (7) χρόνια και οι απαιτήσεις του είναι πολύ μεγάλες, όπως και η αξία του. Ο μεγάλος του στόχος ήταν ο τελικός του 19ου Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της Βουδαπέστης, ο οποίος δυστυχώς δεν ήρθε, αφού μπήκαν… εμπόδια στον δρόμο του, τα οποία δεν μπόρεσε να υπερβεί με απόλυτη επιτυχία. Το βράδυ της Δευτέρας, 21 Αυγούστου 2023, ο αθλητής του Αντώνη Γιαννουλάκη μετείχε στη δεύτερη από τις τρεις ημιτελικές σειρές των 110μ. με εμπόδια, κι ενώ έφυγε καταπληκτικά από τον βατήρα, χτύπησε το 4ο, 5ο και 6ο εμπόδιο, με αποτέλεσμα να χάσει την ισορροπία του, καταγράφοντας χρόνο 13.33, να τερματίσει 5ος στη σειρά του και να καταλάβει συνολικά την αρκετά καλή 12η θέση στο αγώνισμα. Είναι αξιοσημείωτο ότι το 13.33, με μία όχι «καθαρή» κούρσα στα περάσματα των εμποδίων, είναι η δεύτερη καλύτερη φετινή επίδοσή του, πίσω από το εντυπωσιακό 13.28 στο Βαλκανικό του Κράλιεβο και η ίδια επίδοση με αυτήν του πρώτου γύρου στη Βουδαπέστη. Κάτι που αποδεικνύει την εξαιρετική κατάσταση στην οποία βρίσκεται και το πόση δουλειά έχει βάλει φέτος στα πόδια του. Κι αυτό είναι που στενοχώρησε περισσότερο τον πρωταθλητή μας, το ότι αισθάνεται πάρα πολύ καλά, κι όμως δεν του βγήκε η πιο σημαντική κούρσα της χρονιάς…

Ωστόσο, για έναν τεράστιο αθλητή όπως ο Μίλαν Τράικοβιτς, κάθε κούρσα είναι και ένα «μάθημα», μια νέα εμπειρία, καθώς συμβαίνουν και πράγματα που δεν τα υπολογίζεις. Άλλωστε, έχει επιλέξει να κάνει κι ένα αγώνισμα που έχει μπροστά του 10 εμπόδια, τα οποία πρέπει να υπερβεί «καθαρά» για να φτάσει στον τερματισμό αλώβητος… «Δεν έχω στο μυαλό μου ξεκάθαρα την κούρσα, στην οποία χτύπησα κάποια εμπόδια κι έκανα χρόνο ίδιο με χθες (13.33), δείχνοντας σήμερα πως ήμουν αρκετά καλά, σίγουρα για καλύτερο χρόνο και μπορούσα να περάσω στον τελικό. Είμαι στενοχωρημένος, αλλά ταυτόχρονα νιώθω ευλογημένος που μου δόθηκε η ευκαιρία να παλέψω για μια θέση στον τελικό. Φέτος έχω κάνει πολλή δουλειά στην τεχνική μου, και συνήθως δεν χτυπούσα εμπόδια… μέχρι σήμερα, αλλά αυτό είναι το αγώνισμά μας. Το να έρθεις εδώ και να τρέξεις σε έναν ημιτελικό Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, σίγουρα σού προσθέτει πίεση, την οποία προσπάθησα να ξεπεράσω. Έφυγα καλά στην αρχή, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό, όμως ήμουν εκεί μέχρι το τέλος. Ήμασταν 3-4 παιδιά πολύ κοντά και δυστυχώς εγώ βγήκα στην 5η θέση και δεν μπορούσα να προκριθώ στον τελικό με τίποτα», ήταν κάποια από τα λόγια του 7ου Ολυμπιονίκη μας στη μικτή ζώνη.

Η 4η συνεχόμενη παρουσία του Μίλαν Τράικοβιτς σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (ένας τελικός, τρεις ημιτελικοί) αποδεικνύει την σταθερότητα τού πρωταθλητή μας, του μοναδικού Κύπριου πρωταθλητή Ευρώπης, ο οποίος βρίσκεται στους κορυφαίους των ψηλών εμποδίων για αρκετά χρόνια και είναι από τους πιο σεβαστούς αθλητές στον κόσμο από τους συναθλητές του, οι οποίοι πάντα τον υπολογίζουν και τον εκτιμούν πολύ. Το Παγκόσμιο της Βουδαπέστης ανήκει στο παρελθόν πια για τον Τράικοβιτς, ο οποίος τώρα μπορεί να οριοθετήσει τους στόχους του για το 2024, εκεί όπου υπάρχει η κορωνίδα του αθλητισμού, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Παρισιού. «Η νέα χρονιά είναι πολύ σημαντική για μένα, αφού υπάρχουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες και θέλω στην τρίτη μου παρουσία να καταφέρω ό,τι δεν πέτυχα εδώ, να φτάσω δηλαδή στον τελικό. Ανυπομονώ να βρεθώ στο Παρίσι του χρόνου. Δεν ζητάω πολλά, θέλω ακόμα μία ευκαιρία στον ημιτελικό των Ολυμπιακών και να τα δώσω όλα για να βρεθώ στον τελικό». Νωρίτερα, αρχές Ιουνίου θα υπάρχει και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Ρώμη, στο οποίο ο πρωταθλητής μας μπορεί να πετύχει κάτι πολύ καλό, όμως, ο ίδιος δεν αντάλλασσε με τίποτα μία παρουσία σε τελικό στους Ολυμπιακούς και ουσιαστικά το Ευρωπαϊκό (σ.σ. στο οποίο έχει ήδη προκριθεί) θα το αξιοποιήσει ως προετοιμασία για το «Παρίσι 2024».

*Να σημειώσουμε ότι η χρονιά για τον Μίλαν Τράικοβιτς και για τον Αντώνη Γιαννουλάκη, δεν έκλεισε στη Βουδαπέστη, καθώς αναμένουν πρόσκληση για συμμετοχή στο Ντάιαμοντ Λιγκ της Κίνας, στην πόλη Ξιαμέν στις 2 Σεπτεμβρίου. Η εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται τώρα ο πρωταθλητής μας θα ήταν καλό να αξιοποιηθεί ανάλογα, με διεθνείς συμμετοχές, στις οποίες μπορεί να έρθει και η… δικαίωση με πολύ καλό χρόνο, αφού κάπως «αδικήθηκε» και από την τύχη στο Παγκόσμιο.

* Να αναφέρουμε ότι, το πρωινό της Τρίτης, 22 Αυγούστου 2023, αναχώρησαν για την Κύπρο οι Μίλαν Τράικοβιτς, Απόστολος Παρέλλης, Αλέξανδρος Πουρσανίδης, Αντώνης Γιαννουλάκης και Κωνσταντίνος Σταθελάκος, οι οποίοι ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στο Παγκόσμιο της Βουδαπέστης. Έτσι, στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας έμειναν μόνο τα κορίτσια της αποστολής μας, οι Ναταλία Χριστοφή, Ολίβια Φωτοπούλου και Ελένα Κουλιτσένκο, με τους προπονητές τους βέβαια, οι οποίες θα αγωνιστούν τις επόμενες ημέρες.

Photo credit: Αναστασία Καρεκλά

Print Friendly, PDF & Email
X