Αρχική Ανακοινώσεις Το μήνυμα του Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ ενόψει της νέας χρονιάς

Το μήνυμα του Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ ενόψει της νέας χρονιάς

από KOEAS

Με την ευκαιρία της έλευσης του νέου χρόνου, ο προσωρινός πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ, απηύθυνε το ακόλουθο μήνυμα: «Αυτή είναι η εποχή του χρόνου, στην οποία γίνεται ο απολογισμός των 12 μηνών της χρονιάς που έχει μόλις φύγει, και υπάρχει η ανυπομονησία για το τι θα έρθει. Θέλω να κλείσω το κεφάλαιο 2020 (το οποίο πιστεύω πως όλοι συμφωνούμε πως ήταν ένα έτος αναταραχής, σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς) και προσβλέπω στο 2021, κάνοντας εν συντομία αυτό.

»Από ανθρωπιστικής πλευράς, το 2020 ήταν ένα έτος στο οποίο είχαμε την απώλεια δύο αξιαγάπητων και μεγάλων προσωπικοτήτων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Τον Ιούνιο, μετά από γενναία μάχη, έπειτα από εγκεφαλικό επεισόδιο λίγους μήνες νωρίτερα, χάσαμε τον Βίκινγκ ηγέτη, Σβέιν Άρνε Χάνσεν, ελάχιστο μετά την επανεκλογή του για τη δεύτερη θητεία του ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου το 2019. Στο τέλος Νοεμβρίου, και μετά από μεγάλης διάρκειας μάχη με σοβαρή ασθένεια, χάσαμε, επίσης, τον πάντα χαμογελαστό Φρανκ Χένζελ, έναν πιστό του Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής. Και οι δύο άνδρες είχαν αφιερώσει τη ζωή τους στον στίβο και αποτελούν μεγάλη απώλεια για όσους εμπλέκονται με το άθλημά μας, τις οικογένειές τους και τους φίλους τους.

»Από αγωνιστικής πλευράς, το καλεντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στο 2020 επηρεάστηκε σε μεγάλο βαθμό από την πανδημία του κορονοϊού, και υποχρεώθηκε να αναβάλει ή να ακυρώσει αρκετές από τις διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου και του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Στίβου, το οποίο ήταν προγραμματισμένο στο τέλος του καλοκαιριού στο Παρίσι. Ελλείψει ζωντανής δράσης, προσπαθήσαμε να προσελκύσουμε τους φίλους του στίβου, αξιοποιώντας το αρχείο μας, ώστε να ξαναθυμηθούμε υπέροχες στιγμές του παρελθόντος. Παρακολουθήσαμε εικονικές διοργανώσεις και διασκεδάσαμε και ενθουσιαστήκαμε από την κάλυψη, μέσω των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης, προπονήσεων στο σπίτι αθλητών κορυφής, αλλά τίποτα δεν συγκρίνεται με τον πραγματικό ανταγωνισμό.

»Είμαι πεπεισμένος ότι θα επιστρέψουμε στο 2021 στις ζωντανές διοργανώσεις και αυτή είναι η κύρια προτεραιότητά μου στη νέα χρονιά. Έχουμε ήδη δουλέψει πολύ σκληρά με την τοπική οργανωτική επιτροπή, για να διασφαλίσουμε ότι θα πραγματοποιήσουμε ένα ασφαλές Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, στο Τόρουν της Πολωνίας, από τις 5 έως τις 7 Μαρτίου. Αυτό θα είναι το πρώτο τεστ από τότε που η πανδημία κατέκλυσε όλο τον κόσμο και γνωρίζω ότι οι Ευρωπαίοι αθλητές αδημονούν για την επιστροφή τους στη σκηνή του στίβου, καθώς αρχίζουν να προγραμματίζουν την προετοιμασία τους ενόψει των καλοκαιρινών Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτή τη χρονιά θέσαμε, επίσης, ένα πλήρες πρόγραμμα για τις διοργανώσεις που θα διεξαχθούν υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας.

»Απλώς σας υπενθυμίζω μερικές, όπως τα Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα κάτω των 18 ετών, κάτω των 20 και κάτω των 23, που προγραμματίστηκαν για το καλοκαίρι, όπως και όλες οι κατηγορίες του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων, με την Πολωνία να υπερασπίζεται το στέμμα της στη Σούπερ Λίγκα μέσα στο σπίτι της, στο πανέμορφο στάδιο Σλάσκι στη Σιλέσια και τέλος, το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανωμάλου Δρόμου στο Δουβλίνο. Φυσικά, όλα αυτά εξαρτώνται από την εξέλιξη που θα έχει η πανδημία του κορονοϊού. Ωστόσο, κάποια μεγάλα αθλητικά γεγονότα πραγματοποιήθηκαν προς το τέλος του 2020 και απέδειξαν ότι μπορούν να γίνουν παράδειγμα για μελλοντικούς αγώνες, χρησιμοποιώντας τα πρωτόκολλα υγιεινής, συνεργαζόμενοι στενά με τις εθνικές και τοπικές υγειονομικές αρχές και τώρα, με την έναρξη ενός εκτεταμένου προγράμματος εμβολιασμού, η επιστροφή στις ζωντανές διοργανώσεις είναι εφικτή.

»Όποια και να είναι η κατάσταση με την πανδημία στο 2021 και, όπως είδαμε τους τελευταίους μήνες κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος ποια πορεία μπορεί να πάρει, στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να υλοποιήσουμε τον προγραμματισμό μας και να διεξάγουμε όλες τις διοργανώσεις μας, με τους αθλητές μας να είναι στην κορυφή των εκτιμήσεών μας. Μιλώντας για τους αθλητές, ακόμα μία βασική προτεραιότητά μας στο 2021, είναι να διασφαλίσουμε τους Ευρωπαίους αθλητές και για το σκοπό αυτό έχουμε ήδη αρχίσει συνεργασία με το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Αυτού Μεγαλειότητα Πρίγκιπα Φεϊσάλ και με την ομάδα εργασίας της ΔΟΕ για την πρόληψη παρενόχλησης και κατάχρησης στον αθλητισμό (PHAS).

»Καθώς αρχίζουμε ένα νέο έτος γεμάτο ελπίδα, στέλνω σε ολόκληρη την οικογένεια του στίβου τις καλύτερές μου ευχές, για ένα υγιές, ευδόκιμο και επιτυχημένο 2021».

Print Friendly, PDF & Email
X