Αρχική Ανακοινώσεις Μόνο εμβολιασμένοι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 του Κάλι

Μόνο εμβολιασμένοι στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 του Κάλι

από KOEAS

Μπορεί η κυπριακή κοινωνία να νιώθει το τελευταίο διάστημα πιο ελεύθερη από τα ασφυκτικά μέτρα καταπολέμησης της πανδημίας του κορωνοϊού, όμως αυτό δεν σημαίνει πως η ασθένεια έφυγε ή ότι σε άλλες χώρες αισθάνονται το ίδιο με εμάς στην Κύπρο. Σε κάποια κράτη ο covid-19 παραμένει απειλητικός και τα μέτρα προστασίας παραμένουν αυστηρά, ιδιαίτερα όταν υπάρχει μαζική κοινή παρουσία ατόμων από διάφορες χώρες. Σε λιγότερο από δύο μήνες, οι κορυφαίοι νεαροί αθλητές και αθλήτριες του κόσμου θα μαζευτούν στο Κάλι της Κολομβίας, όπου θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου κάτω των 20 ετών. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία δεν θέλει να ρισκάρει την υγεία των συμμετεχόντων (αθλητών και συνοδών) και θα κάνει αποδεκτούς σε αυτήν τη διοργάνωση μόνο όσους είναι εμβολιασμένοι, με οποιοδήποτε αναγνωρισμένο εμβόλιο.

Στο υγιεινό πρωτόκολλο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών, η Παγκόσμια Ομοσπονδία αναφέρει ρητά πως οποιοσδήποτε θέλει να συμμετάσχει με οποιονδήποτε τρόπο στη διοργάνωση (αθλητής, προπονητής, συνοδός, δημοσιογράφος) θα πρέπει να έχει κάνει τουλάχιστον δύο εμβόλια για προστασία από τον covid-19. Δεν θα επιτραπεί σε κανέναν η είσοδος εάν δεν είναι εμβολιασμένος και δεν πρόκειται να πάρει διαπίστευση, αν δεν στείλει τα αποδεικτικά στοιχεία εμβολιασμού. Γι’ αυτό όλα τα παιδιά, οι προπονητές τους και όσοι από την Κύπρο έχουν σκοπό να πάνε στο Κάλι, θα πρέπει να φροντίσουν να είναι εμβολιασμένοι, με τουλάχιστον δύο εμβόλια, τουλάχιστον 14 ημέρες πριν από την άφιξή τους στην Κολομβία.

Σε περίπτωση που κάποιος έχει κάνει ένα εμβόλιο και έχει νοσήσει από κορωνοϊό, δεν θα μπορεί να μπει στην Κολομβία, καθώς δεν θεωρείται πλήρως εμβολιασμένος εάν δεν κάνει και το δεύτερο εμβόλιο. Επίσης, όλοι όσοι θα ταξιδέψουν για την Κολομβία θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού, είτε Rapid Test είτε PCR, 24 ώρες προτού αναχωρήσουν, με το αποδεικτικό έγγραφο να είναι γραμμένο στα αγγλικά. Σε όλους τους κλειστούς χώρους η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική, εκτός από τους αθλητές την ώρα που προπονούνται, την ώρα που αγωνίζονται και στο εστιατόριο. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, αποδεκτές μάσκες είναι η FFP-2 και η ΚΝ95. Οι διοργανωτές καλούν τους συμμετέχοντες να πάρουν μαζί τους ικανό αριθμό μασκών και γαντιών, για όσες μέρες θα μείνουν στην Κολομβία.

Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης του ιατρικού πρωτοκόλλου, σας υπενθυμίζουμε ότι μέχρι τώρα, τα όρια συμμετοχής στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών το Κάλι (1-6 Αυγούστου), έχουν εξασφαλίσει τέσσερις (4) αθλητές και τρεις (3) αθλήτριές μας. Αυτοί είναι οι Εμμανουήλ Χριστοδούλου (200μ.), Ιωσήφ Κεσίδης (σφυροβολία), Ιωσήφ – Μιχάλης Παπά (δισκοβολία), Λευτέρης Κοντονικόλα (ακοντισμός), Στυλιάνα Ιωαννίδου (ύψος), Βαλεντίνα Σάββα και Αιμιλία Κολοκοτρώνη (σφυροβολία). Τα όρια εκπνέουν τρεις εβδομάδες πριν από την έναρξη της διοργάνωσης, δηλαδή στις 10 Ιουλίου 2022.

* Όσοι θέλουν να διαβάσουν το πλήρες κείμενο για το ιατρικό πρωτόκολλο που θα ισχύσει στο «Κάλι 2022», μπορούν να το κάνουν στον πιο κάτω σύνδεσμο: https://assets.aws.worldathletics.org/document/62865a50e014ee8fd22abf12.pdf

Print Friendly, PDF & Email
X