Αρχική Ανακοινώσεις Μόνο με πιστοποιητικό «I Run Clean» οι συμμετοχές σε Παγκύπριους Αγώνες

Μόνο με πιστοποιητικό «I Run Clean» οι συμμετοχές σε Παγκύπριους Αγώνες

από KOEAS

Στη συνεδρίαση της 28ης Μαρτίου 2022, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΕΑΣ αποφάσισε ομόφωνα να υιοθετήσει πλήρως το εξειδικευμένο πρόγραμμα «I Run Clean», για όλες τις παγκύπριες διοργανώσεις. Προτρέπονται οι αθλητές και οι αθλήτριες να μπουν στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας (www.koeas.org.cy), να πατήσουν στο «I Run Clean» (κάτω δεξιά στην ιστοσελίδα), να μελετήσουν το σχετικό πρόγραμμα και να το συμπληρώσουν, για να εξασφαλίσουν το πιστοποιητικό συμμετοχής. Αθλητής ή αθλήτρια που δεν θα το συμπληρώσει, δεν θα μπορεί να γίνει αποδεκτός/η στις διοργανώσεις της ΚΟΕΑΣ, και τα Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών – Γυναικών, Εφήβων – Νεανίδων και Παίδων – Κορασίδων. Η ΚΟΕΑΣ, από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης του συγκεκριμένου προγράμματος ενάντια στο ντόπινγκ, το έχει εφαρμόσει σε μεγάλο βαθμό και πλέον θα είναι πολύ πιο αυστηρή, υιοθετώντας το σε όλες τις παγκύπριες διοργανώσεις.

Τι είναι το «I Run Clean»

Σε ολόκληρη την Ευρώπη, οι αθλητές δίνουν την υπόσχεση «I Run Clean» (Αγωνίζομαι καθαρός). Είναι μια ξεκάθαρη και δυνατή υπόσχεση ότι σέβονται τον εαυτό τους, την υγεία τους και τους άλλους συμμετέχοντες αθλητές – αθλήτριες, τηρώντας τους κανόνες του στίβου.

Για να δώσει μεγαλύτερη υπόσταση στην υπόσχεση, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου έχει λανσάρει την πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης αντιντόπινγκ «I Run Clean™», μετά από δύο χρόνια συνεργασίας με αθλητές και ειδικούς στον αγώνα κατά του ντόπινγκ. Αυτή αποτελεί συμπλήρωμα και στήριγμα για τα εκπαιδευτικά προγράμματα αντιντόπινγκ που προσφέρουν οι ομοσπονδίες, οι εθνικοί οργανισμοί αντιντόπινγκ και άλλοι οργανισμοί.

Το εύχρηστο αλληλεπιδραστικό πρόγραμμα «I Run Clean™» περιλαμβάνει οκτώ ενότητες, με πρώτη την ενότητα «Αξίες και Λήψη Αποφάσεων», καθώς και μια επιλεγμένη βάση γνώσεων. Μαζί, αυτά τα δύο, παρέχουν σε όλους την απαραίτητη κατανόηση των κανόνων, των διαδικασιών και άλλων πληροφοριών, για να είναι υπεύθυνοι για το ρόλο που παίζουν στον αγώνα κατά του ντόπινγκ.

Όλοι οι αθλητές καλούνται να υποστηρίξουν το άθλημά τους και να δώσουν την υπόσχεση «I Run Clean» ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα και αποκτώντας το δίπλωμά τους. Αρχής γενομένης από το 2018, το δίπλωμα αποτελούσε υποχρεωτικό τυπικό προσόν για τα πρωταθλήματα Παίδων – Κορασίδων (Κ18) της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου. Τώρα πια, τόσο η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία όσο και η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου υιοθετούν πλήρως το πρόγραμμα και καλούν όλους τους αθλητές και αθλήτριες να εγγραφούν σε αυτό, για να μπορούν να συμμετάσχουν στις διοργανώσεις τους.

Μην περιμένεις, λοιπόν. Συνδέσου τώρα, ενημερώσου και δώσε την υπόσχεση «I Run Clean», για να αποκτήσεις την πιστοποίησή σου. Το πρόγραμμα, στην πλατφόρμα irunclean.org, είναι διαθέσιμο και στην ελληνική γλώσσα, για καλύτερη κατανόηση των θεμάτων που το αφορούν. Στο πρόγραμμα υπάρχουν ξεκάθαρα συμβουλές προς τους αθλητές / αθλήτριες, τι προβλέπει η διαδικασία ελέγχου ντόπινγκ, οι κανόνες και ο κώδικας αντιντόπινγκ και κάθε δυνατή πληροφορία, για το τι θεωρείται «παράτυπο» για έναν… καθαρό αγώνα.

Print Friendly, PDF & Email
X