Αρχική Ανακοινώσεις Μπήκαν στον κλειστό στίβο φοιτητές – αθλητές μας στις ΗΠΑ

Μπήκαν στον κλειστό στίβο φοιτητές – αθλητές μας στις ΗΠΑ

από KOEAS

Η χειμερινή περίοδος και οι αγώνες στον κλειστό στίβο έχει ήδη αρχίσει σε αρκετές χώρες στον κόσμο, με τους αθλητές και τις αθλήτριες να δίνουν τους πρώτους αγώνες τους προετοιμαζόμενοι για τις σημαντικές διοργανώσεις που ακολουθούν. Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, τα Πανεπιστημιακά Πρωταθλήματα βρίσκονται σε εξέλιξη και υπάρχουν πολλές διοργανώσεις για να βάλουν αγώνες στα πόδια τους οι φοιτητές – αθλητές και αθλήτριες. Το διήμερο 13 και 14 Ιανουαρίου διεξήχθησαν αρκετές πανεπιστημιακές διοργανώσεις στη χώρα, με τρία δικά μας παιδιά, οι Ελένα Κουλιτσένκο, Γρηγόρης Νικολάου και Έλβις Κριούκοφ, να κάνουν το πρώτο ξεμούδιασμά τους από τη δύσκολη χειμερινή προετοιμασία.

Στο Κλέμσον της Νότιας Καρολίνας, η Ελένα Κουλιτσένκο ξεκίνησε καλά τη χρονιά, κερδίζοντας το άλμα σε ύψος, με 1,81μ. Η νεαρή αθλήτριά μας, η οποία στο 2023 έχει ως πρωταρχικό στόχο τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών στη Φινλανδία, έδειξε τις προθέσεις της για φέτος, που είναι τα σταθερά επιτυχημένα άλματα πάνω από το 1,80μ. και να ξεπεράσει το 1,90μ. Στον αγώνα της του Σαββάτου (14/1/23) η Κουλιτσένκο πέρασε με την πρώτη τα 1,72μ., 1,75μ., 1,78μ. και 1,81μ., αποτυγχάνοντας τρεις φορές στο 1,84μ. Έτσι, η αθλήτρια του Πανεπιστημίου της Τζιόρτζια κατέκτησε την πρώτη θέση, αφού η Κλερ Μπράιαντ της Φλόριντα πέρασε επίσης το 1,81μ., αλλά με την τρίτη προσπάθειά της.

Εντός έδρας αγωνίστηκε ο Γρηγόρης Νικολάου στο τριπλούν, δείχνοντας πως χρειάζεται ακόμα χρόνο για να ελευθερωθεί το σώμα του από τις σκληρές προπονήσεις και να κάνει τα μεγάλα άλματα που προσδοκά στο 2023. Ο Νικολάου, σε αγώνες στο Λούιβιλ του Κεντάκι όπου σπουδάζει, κατέλαβε την 4η θέση στο τριπλούν με 14,39μ., που πέτυχε στην 6η και τελευταία προσπάθειά του. Ο νεαρός πρωταθλητής μας, μπήκε στον αγώνα του με 14,35μ., ακολούθως έκανε τέσσερα άκυρα άλματα και τον έκλεισε με το 14,39μ.

Το πρώτο του διήμερο με συνεχείς αγώνες έζησε ο Έλβις Κριούκοφ στο Τέξας. Ο πρωταθλητής μας στο δέκαθλο και έπταθλο κλειστού, συμμετείχε σε τρία αγωνίσματα στο μίτινγκ, εκπροσωπώντας το Άντζελο Στέιτ. Την Παρασκευή (13/1) έλαβε μέρος στο άλμα σε μήκος καταλαμβάνοντας τη 10η θέση με 6,71μ., που πέτυχε στο πρώτο άλμα (6,54μ., 6,62μ. τα άλλα δύο), ενώ το Σάββατο (14/1) συμμετείχε αρχικά στα προκριματικά των 60μ. με εμπόδια, όπου με 8.18 πήρε συνολικά την 6η θέση και την πρόκριση για τα ημιτελικά. Ακολούθως έριξε 15,48μ. στη σφαιροβολία, που είναι η κορυφαία επίδοσή του στον κλειστό στίβο (είχε 14,75μ. από το 2020, ενώ στον ανοικτό έχει 15,50μ.), καταλαμβάνοντας την 9η θέση. Για να κλείσει μία δύσκολη μέρα, τρέχοντας χωρίς πολλές δυνάμεις στην τρίτη ημιτελική σειρά των 60μ. με εμπόδια, τερματίζοντας στην 8η θέση (21ος συνολικά) με 8.48.

* Στη φωτογραφία, από την πρώτη φετινή συμμετοχή της Ελένα Κουλιτσένκο.

Print Friendly, PDF & Email
X