Αρχική Ανακοινώσεις Μπήκε στη λίστα του Παγκοσμίου και η Ολίβια Φωτοπούλου!

Μπήκε στη λίστα του Παγκοσμίου και η Ολίβια Φωτοπούλου!

από KOEAS

Η πολύ καλή παρουσία της Ολίβιας Φωτοπούλου στα Medochemie Παγκύπρια Πρωταθλήματα Ανδρών / Γυναικών, που διεξήχθησαν το σαββατοκύριακο 25 και 26 Ιουνίου 2022, στο «Τσίρειο» Λεμεσού, την έφεραν να περνά στις θέσεις συμμετοχής για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου. Την Τετάρτη (29/6/22) η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανανέωσε την παγκόσμια κατάταξη των αθλητών και αθλητριών, μετά τη διεξαγωγή των εθνικών πρωταθλημάτων σε όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου, και βέβαια, ανανέωσε και τη λίστα κατάταξης στο «Δρόμο για το Όρεγκον».

Με τη νέα ανανέωση της κατάταξης, η Ολίβια Φωτοπούλου, ξεπετάχτηκε στη λίστα των 200μ. από την 64η στην 56η θέση, που είναι η τελευταία που δίνει πρόκριση για το Παγκόσμιο. Η Φωτοπούλου έκανε στο «Τσίρειο» την καλύτερη κούρσα της καριέρας της, τερματίζοντας πρώτη σε 23.25, που της πρόσφεραν υπερπολύτιμους 1209 βαθμούς (1109 η επίδοση και 100 η πρώτη θέση), που είναι οι περισσότεροι που μάζεψε τους τελευταίους μήνες. Έτσι, ανέβασε τον μέσο όρο της από τις πέντε καλύτερες παρουσίες της στους 1158 βαθμούς, που είναι τέσσερις περισσότεροι από την 57η Βρετανίδα Ιμάνι Λάνσικοτ και την 58η Γαλλίδα Ζεμινά Ζοσέφ. Η ευχάριστη αυτή εξέλιξη αναμένεται να επικυρωθεί επίσημα από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, η οποία θα αποστείλει εντός των επόμενων ημερών την ειδική πρόσκληση στην ΚΟΕΑΣ, για τη συμμετοχή και της Ολίβιας Φωτοπούλου στο Παγκόσμιο του Όρεγκον.

Όπως σας αναφέραμε σε ρεπορτάζ μας στις 23 Ιουνίου, τρεις αθλητές μας βρισκόντουσαν ήδη στη λίστα για συμμετοχή στην κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς στον στίβο. Μάλιστα, οι δύο από αυτούς, που ήταν στο μεταίχμιο, ανέβηκαν στην παγκόσμια κατάταξη, αφού κέρδισαν στα Παγκύπρια Πρωταθλήματα και πλέον μπορούν να θεωρούν σίγουρη την πρόσκλησή τους για το ταξίδι στο Όρεγκον των ΗΠΑ, εκεί όπου θα παρελάσουν οι κορυφαίοι αθλητές του στίβου από τις 15 έως τις 24 Ιουλίου 2022. Αρχικά, να αναφέρουμε ότι ο Μίλαν Τράικοβιτς, παρέμεινε στην 25η θέση και πρώτη που δίνει πρόκριση από την παγκόσμια κατάταξη, στα 110μ. με εμπόδια, ανεβάζοντας τον μέσο όρο του στους 1285 βαθμούς.

Οι 1185 βαθμοί που μάζεψε ο Απόστολος Παρέλλης στη δισκοβολία στους Παγκύπριους, έγιναν η δεύτερη καλύτερη του διοργάνωση και του ανέβασαν τον μέσο όρο στους 1175 βαθμούς, οι οποίοι τον πέταξαν από την 32η θέση στην 26η (περνάνε 32), με αποτέλεσμα να του δοθεί η ευκαιρία να συμμετάσχει σε ακόμα ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα, έχοντας κατακτήσει την καταπληκτική 5η θέση στο τελευταίο της Ντόχα το 2019.

Άνοδο δύο θέσεων σημείωσε η Φίλιππα Φωτοπούλου στο μήκος και από την 31η είναι πια στην 29η θέση της παγκόσμιας κατάταξης και άρα στις πρώτες 32 που περνάνε στο Παγκόσμιο. Η Φωτοπούλου, είχε επίσης στους Παγκύπριους, τη δεύτερη καλύτερή της διοργάνωση, με 1199 βαθμούς και έφτασε τον μέσο όρο της στους 1186, νιώθοντας ασφαλής αφού απέχει από την 33η θέση 14 βαθμούς!

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα αποτελέσματα και τη νέα παγκόσμια κατάταξη, να αναφέρουμε ότι στα 100μ. η Ολίβια Φωτοπούλου ανέβηκε στην 56η θέση με 1169 βαθμούς, όμως περνάνε οι πρώτες 48. Ο Χριστόφορος Γενεθλή στη δισκοβολία ανέβηκε τέσσερις θέσεις και βρίσκεται στην 49η με 1101 βαθμούς (προκρίνονται 32), όμως ο Βασίλης Κωνσταντίνου έχασε τρεις θέσεις στο ύψος και είναι τώρα 59ος με 1112 βαθμούς. Άνοδο οκτώ θέσεων σημείωσε η Ανδρονίκη Λαδά στη δισκοβολία και είναι στην 49η θέση με 1030 βαθμούς, ενώ εκτός λίστας βγήκε η Στυλιάνα Ιωαννίδου στο ύψος. Για πρώτη φορά μπήκαν στην παγκόσμια κατάταξη για το «Δρόμο για το Όρεγκον» η Ναταλία Χριστοφή στα 100μ. με εμπόδια, βρισκόμενη στην 59η θέση με 1164 βαθμούς (περνάνε 40) και ο Αλέξανδρος Πουρσανίδης στη σφυροβολία, ευρισκόμενος στην 60η θέση με 1092 βαθμούς (προκρίνονται 32).

Να θυμίσουμε ότι το όριο για απευθείας συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον έχει εξασφαλίσει μόνο η Ελένη Αρτυματά, στα 400μ., έχοντας κάνει εκείνον τον φανταστικό ημιτελικό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, κατακτώντας τη 13η θέση με 50.80. Ωστόσο, η Αρτυματά ζει αυτό το διάστημα τις καλύτερες ημέρες της, αφού απολαμβάνει τις ευθύνες της μητέρας και απέχει των προπονήσεων. Γι’ αυτό, όπως όλα δείχνουν, ο κυπριακός στίβος θα εκπροσωπηθεί στο Παγκόσμιο του επόμενου μήνα με δύο αθλητές και δύο αθλήτριες, τους Μίλαν Τράικοβιτς (110μ. εμπόδια), Απόστολο Παρέλλη (δισκοβολία) και τις δίδυμες αδελφές Φωτοπούλου, Φίλιππα (μήκος) και Ολίβια (200μ.).

Print Friendly, PDF & Email
X