Αρχική Ανακοινώσεις Ναταλία Χριστοφή: Έτοιμη για να γράψει τη δικιά της ιστορία…

Ναταλία Χριστοφή: Έτοιμη για να γράψει τη δικιά της ιστορία…

από KOEAS

Ο μεγαλύτερος στόχος της χρονιάς έχει επιτευχθεί για τη Ναταλία Χριστοφή. Κι αυτός ήταν η πρώτη συμμετοχή της σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου και η πρόκρισή της στα ημιτελικά των 100μ. με εμπόδια. Το βράδυ της Τρίτης, 22 Αυγούστου 2023, η αθλήτρια του Αλέξανδρου Σταυρίδη κατέλαβε την 4η θέση στην 5η σειρά του πρώτου γύρου στο 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης σε 12.90, εξασφαλίζοντας την απευθείας συμμετοχή της στις ημιτελικές σειρές της Τετάρτης (23/8). Με αυτήν την επιτυχία της έχει προσθέσει άλλον ένα στόχο, που είναι η αρκετά καλή εμφάνισή της στα ημιτελικά, η κατάρριψη του δικού της παγκύπριου ρεκόρ στα 100μ. με εμπόδια (12.84) και η εξασφάλιση του ορίου απευθείας συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού (12.77). Όσο για το «όνειρο» της πρόκρισης στον τελικό, αυτό φαντάζει δύσκολο, αν λάβουμε υπόψη τι φανταστικούς χρόνους έχουν οι ανταγωνίστριές της, όμως στα εμπόδια δεν μπορείς να είσαι σίγουρος για τίποτα.

Έτσι, λοιπόν, το βράδυ της Τετάρτης (23/8/23) η Ναταλία Χριστοφή θα στηθεί και πάλι στον βατήρα των 100μ. με εμπόδια, αυτήν τη φορά για τα ημιτελικά του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, στοχεύοντας να κάνει την καλύτερη κούρσα της καριέρας της και ό,τι βγει: «Αυτό που θέλω είναι να κάνω στον αγώνα αυτά που κάνω και στις προπονήσεις. Να μπορέσω να βγάλω την κούρσα μου χωρίς λάθη και ό,τι γίνει. Αν κάνω αυτά που ξέρω, περιμένω και καλύτερο χρόνο. Θα δείξει. Είμαι καλά και ελπίζω πως όλα θα γίνουν όπως πρέπει», μας είπε σχετικά η πρωταθλήτριά μας.

Η Χριστοφή τοποθετήθηκε στην πρώτη από τις τρεις ημιτελικές (23/8, 21:45 ώρα Κύπρου), τρέχοντας από τον 9ο διάδρομο. Προτού γράψουμε περισσότερα για τη σειρά, αξίζει να επισημάνουμε ότι η Ναταλία Χριστοφή είναι η πρώτη αθλήτριά μας στα 100μ. με εμπόδια που έχει λάβει μέρος σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και η πρώτη βέβαια που πέρασε στα ημιτελικά. Και το ότι προκρίθηκε στα ημιτελικά και βρίσκεται στις 24 κορυφαίες αθλήτριες του κόσμου αποτελεί από μόνο του ΤΕΡΑΣΤΙΑ επιτυχία, λαμβάνοντας υπόψη και τι χρόνους έχουν στα πόδια τους οι υπόλοιπες αθλήτριες. Γι’ αυτό δεν είναι παράξενο που η δικιά μας πρωταθλήτρια έχει τον 23ο καλύτερο φετινό χρόνο των ημιτελικών, μαζί με την Αυστραλή Τσελέστε Μούκι (12.84). Και γι’ αυτό είναι που έχει το δικαίωμα να ονειρεύεται τη μεγάλη επίδοση και τη διάκριση.

Τώρα, στη σειρά της Χριστοφή θα τρέξουν οι δύο κορυφαίες του πρώτου γύρου, η ασημένια Ολυμπιονίκης Κέντρα Χάρισον (ΗΠΑ, 12.24) και η Ντιβάιν Τσάρλτον (Μπαχάμες, 12.44), καθώς και άλλες δύο εξαιρετικά γρήγορες, η χάλκινη Ολυμπιονίκης Τζαμαϊκανή Μίγκαν Τέιπερ (12.44) και η χάλκινη πρωταθλήτρια Ευρώπης Ελβετίδα Ντιτάτζι Καμπούντζι (12.47). Όποιες βέβαια και να τρέξουν, ο μεγάλος στόχος της Ναταλίας Χριστοφή είναι η ατομική βελτίωση…

Καλή επιτυχία Ναταλία, Καλή επιτυχία Αλέξανδρε

Photo Credit: Αναστασία Καρεκλά

Print Friendly, PDF & Email
X