Αρχική Ανακοινώσεις NCAA: Όγδοη η Κουλιτσένκο, έκτος ο Κριούκοφ

NCAA: Όγδοη η Κουλιτσένκο, έκτος ο Κριούκοφ

από KOEAS

Πραγματοποιήθηκαν το διήμερο 11 και 12 Μαρτίου 2022, οι τελικοί στα Πανεπιστημιακά Πρωταθλήματα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (NCAA), σε όλες τις κατηγορίες. Από κυπριακής πλευράς, δύο ήταν οι αθλητές μας που κατάφεραν να βρεθούν στην κορυφαία 16άδα της χρονιάς στον κλειστό στίβο. Στην Α΄ Κατηγορία, η Ελένα Κουλιτσένκο εκπροσώπησε την Τζιόρτζια της Ατλάντα στο άλμα σε ύψος, έχοντας καλύτερη φετινή επίδοση το 1,83μ. Στη Β΄ Κατηγορία, ο Έλβις Κριούκοφ εκπροσώπησε το Άντζελο Στέιτ του Τέξας στο Έπταθλο, έχοντας καλύτερη φετινή συγκομιδή τούς 5,356 βαθμούς.

Η Κουλιτσένκο κατέλαβε την 8η θέση στον τελικό του ύψους, μαζί με άλλες τέσσερις αθλήτριες, στους τελικούς που φιλοξένησε το Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα, με καλύτερο άλμα στο 1,78μ. Η 19χρονη αθλήτριά μας πέρασε με την πρώτη το 1,73μ. και το 1,78μ., αποτυγχάνοντας τρεις φορές στο 1,83μ. Νικήτρια, με ισοφάριση ατομικής επίδοσης, της επίδοσης χρονιάς στο NCAA και σταδίου, ήταν η Λαμάρα Ντίστιν του Τέξας A&M με 1,92μ. Για την Κουλιτσένκο, η οποία μπορεί να εκπροσωπεί την Εθνική μας ομάδα από τις 29 Ιουλίου 2022, έκλεισε η πρώτη δύσκολη χρονιά στον κλειστό στίβο στις ΗΠΑ και σε λίγες ημέρες θα αρχίσει την προετοιμασία της για τον ανοικτό. Με βάση τις ημερομηνίες διεξαγωγής σημαντικών διοργανώσεων το καλοκαίρι, η Ελένα Κουλιτσένκο μπορεί να αγωνιστεί με την ΚΟΕΑΣ στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες του Μπέρμιγχαμ της Μεγάλης Βρετανίας, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου και τους Μεσογειακούς κάτω των 23 ετών. Δεν προλαβαίνει δηλαδή, τους Μεσογειακούς Ανδρών / Γυναικών και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον.

Το Πίτσμπουργκ του Κάνσας φιλοξένησε τη Β΄ Κατηγορία του NCAA, με τον Έλβις Κριούκοφ να πηγαίνει αρκετά καλά και να κατακτά την 6η θέση, σε ακόμα ένα αρκετά δύσκολο διήμερο για τους επταθλητές. Ο 30χρονος πρωταθλητής μας συγκέντρωσε 5,304 βαθμούς, παραμένοντας κοντά στις φετινές ατομικές του επιδόσεις. Την Παρασκευή (11/3) ο Κριούκοφ έτρεξε τα 60μ. σε 7.04 (6ος), πήδηξε στο μήκος 6,66μ. (12ος), έριξε 13,92μ. στη σφαιροβολία (3ος) και έκλεισε την ημέρα με άλμα στο 1,91μ. (10ος) στο ύψος. Το Σάββατο (12/3), ο Κριούκοφ έτρεξε τα 60μ. με εμπόδια σε 8.22 (6ος), πέρασε τα 4,05μ. (8ος) στο επί κοντώ και έκλεισε το έπταθλο με επίδοση κοντά στο ατομικό του ρεκόρ στα 1.000μ. με 2:56.59 (13ος). Νικητής του επτάθλου ήταν ο Johnathon Harper του TAMU – Kingsville με 5,751 βαθμούς.

Photo Credit Κουλιτσένκο: Michael Wade

Photo Credit Κριούκοφ: John Moore

Print Friendly, PDF & Email
X