Αρχική Ανακοινώσεις Νέα αρχή στις διοργανώσεις της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Στίβου

Νέα αρχή στις διοργανώσεις της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Στίβου

από KOEAS

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 28 Νοεμβρίου 2023, στην Κωνσταντινούπολη, το Συνέδριο των Βαλκανικών Ομοσπονδιών Στίβου, στο οποίο συμμετείχαν 45 εκπρόσωποι 19 χωρών. Την ΚΟΕΑΣ εκπροσώπησαν ο γενικός διευθυντής Αντώνης Γεωργαλλίδης και ο γενικός γραμματέας Κυριάκος Μιχαήλ. Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε αρχικά ο πρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας Στίβου Φατίχ Τσιντιμάρ, και ακολούθως ο πρόεδρος της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Σέρβος Σλόμπονταν Μπράνκοβιτς. Στη διάρκεια του Συνεδρίου εγκρίθηκαν η Ημερήσια Διάταξη και τα πρακτικά της προηγούμενης συνεδρίασης.

Ο γενικός γραμματέας Πρέντραγκ Μομίροβιτς παρουσίασε την ετήσια έκθεση για τις διοργανώσεις της Βαλκανικής Ομοσπονδίας στο 2023 και κατέθεσε τις προτάσεις για τροποποιήσεις στους Κανονισμούς, που αφορούν τις επόμενες διοργανώσεις, όπως τον περιορισμό στις συμμετοχές, αλλά και τον επωμισμό του κόστους των συμμετοχών από τις οικείες Ομοσπονδίες και όχι αποκλειστικά από τη διοργανώτρια χώρα. Προτάσεις οι οποίες εγκρίθηκαν από το Συνέδριο. Ακολούθως, ο νομικός σύμβουλος της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Γιόβαν Καντάρ, παρουσίασε τις αλλαγές στο νέο Καταστατικό της Βαλκανικής Ομοσπονδίας, το οποίο και υπερψήφισαν οι 16 από τις 19 παρευρισκόμενες Ομοσπονδίες – μέλη. Επίσης, ο κ. Καντάρ παρουσίασε τη νέα ιστοσελίδα της Βαλκανικής Ομοσπονδίας (balkanathletics.org), καθώς και το νέο λογότυπο, τα οποία εγκρίθηκαν. Επιπρόσθετα, ο πρόεδρος της Σλοβενικής Ομοσπονδίας Στίβου Πρίμοζ Φέγκους, έγινε το νέο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Βαλκανικής Ομοσπονδίας. Να σημειώσουμε ότι πλέον η έδρα της Βαλκανικής Ομοσπονδίας έχει μεταφερθεί από τη Βουλγαρία στη Σερβία.

Κορυφαίος στα Βαλκάνια ο Τεντόγλου!

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, ο Μίλτος Τεντόγλου αναδείχθηκε ο κορυφαίος αθλητής των Βαλκανίων. Η επιβράβευσή του ανακοινώθηκε το βράδυ της Τρίτης (28/11), στο «Γκαλά» που ακολούθησε το Συνέδριο των Βαλκανικών Ομοσπονδιών Στίβου στην Κωνσταντινούπολη. Ο Τεντόγλου στο 2023 έχει αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης στον Κλειστό Στίβο και Παγκόσμιος Πρωταθλητής στον ανοικτό! Κορυφαία αθλήτρια των Βαλκανίων αναδείχθηκε η Τουρκάλα Τουγκμπά Ντανιζμάζ, για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο τριπλούν, στο Ευρωπαϊκό Κλειστού. Η Σερβίδα ακοντίστρια Αντριάνα Βιλάγκος κέρδισε και πάλι τον έπαθλο της καλύτερης Νεάνιδας, ενώ το νέο αστέρι της Βουλγαρίας, σε μήκος και τριπλούν, ο Μπόζινταρ Σαραμπογιούκοφ αναδείχθηκε ως ο καλύτερος Έφηβος των Βαλκανίων.

Print Friendly, PDF & Email
X