Αρχική Ανακοινώσεις Νέα ηγεσία στη Βαλκανική Ομοσπονδία Στίβου

Νέα ηγεσία στη Βαλκανική Ομοσπονδία Στίβου

από KOEAS

Σε νέα εποχή μπαίνει η Βαλκανική Ομοσπονδία Στίβου, μετά την αλλαγή στην ηγεσία, εξαιτίας της εκλογής του μέχρι προχθές προέδρου Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ, στον θώκο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου. Το απόγευμα της Παρασκευής, 26 Νοεμβρίου 2021, στο ετήσιο Συνέδριο των Βαλκανικών Ομοσπονδιών Στίβου στο Βελιγράδι της Σερβίας, αποφασίστηκε όπως αναλάβουν από κοινού ως προσωρινοί πρόεδροι της Βαλκανικής Ομοσπονδίας, οι μέχρι προχθές αντιπρόεδροι, Σλόμπονταν Μπράνκοβιτς (γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Στίβου της Σερβίας) και Φατίχ Τσιντιμάρ (πρόεδρος της Τουρκικής Ομοσπονδίας Στίβου).

Στη θέση των αντιπροέδρων αναβαθμίζονται ο Πλάμεν Κράτσεφ (Βουλγαρία) και Αντριάν Μλαντινόιου (Ρουμανία), ενώ τη θέση της γενικής γραμματέως συνεχίζει να κατέχει η Βουλγάρα Γκάλια Μπουχάλεβα. Σε μια συγκινησιακή ομιλία, ο Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ, ο οποίος αναδείχθηκε ως επίτιμος πρόεδρος της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Στίβου, θυμήθηκε την αρχή της προεδρίας του το 2010, όταν η Βαλκανική Ομοσπονδία ήταν «ετοιμοθάνατη» -όπως ανέφερε- με επτά (7) μόλις μέλη, που δυσκολεύονταν να φέρουν σε πέρας τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις και το μακρύ ταξίδι που έκανε αυτά τα 11 χρόνια, αναβαθμίζοντας τον βαλκανικό στίβο, μετατρέποντάς τον στον πιο επιτυχημένο περιφερειακό οργανισμό, ο οποίος πια απαρτίζεται από 22 χώρες! Το 22ο μέλος της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Στίβου είναι επίσημα από την Παρασκευή (26/11/21) η Μάλτα.

Στο Συνέδριο των Βαλκανικών Ομοσπονδιών Στίβου παραβρέθηκε και ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου, Λόρδος Σεμπάστιαν Κόου, ο οποίος εξέφρασε τη μεγάλη χαρά του που βρίσκεται ανάμεσα στη βαλκανική οικογένεια, την οποία θεωρεί σαν στο σπίτι του, εκφράζοντας λόγια υποστήριξης και εκτίμησης. Η Βαλκανική Ομοσπονδία Στίβου τίμησε με ειδική πλακέτα τον κ. Κόου, για την αγάπη και την προσφορά του σε αυτήν. Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, ανακοινώθηκαν τροποποιήσεις στους κανονισμούς διεξαγωγής των Βαλκανικών Αγώνων, όπως και ο αγωνιστικός προγραμματισμός για το 2022.

Στο μεταξύ, στο Γκαλά που ακολούθησε το Συνέδριο, βραβεύτηκαν οι κορυφαίοι αθλητές και αθλήτριες των Βαλκανίων για το 2021. Τον τίτλο του κορυφαίου αθλητή πήρε ο Έλληνας άλτης του μήκους Μίλτος Τεντόγλου (το βραβείο παρέλαβε ο προπονητής του Γιώργος Πομάσκι) και αυτού της κορυφαίας αθλήτριας η επίσης άλτρια του μήκους, Σερβίδα Ιβάνα Σπάνοβιτς. Ως καλύτερος έφηβος αναδείχθηκε ο Τούρκος Μπερκέ Ακτσάμ (400μ. εμπόδια) και ως καλύτερη νεανίδα η Σερβίδα Αντριάνα Βιλάγκος (ακοντισμός).

* Τον κυπριακό στίβο, στο Συνέδριο των Βαλκανικών Ομοσπονδιών, εκπροσώπησε το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΟΕΑΣ και πρόεδρος του ΓΣΚ, Δήμος Καλλινίκου. Η ΚΟΕΑΣ είναι μέλος της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Στίβου από το 2014.

* Το επόμενο Κογκρέσο και Γκαλά ορίστηκε να πραγματοποιηθεί το 2022 στην Αθήνα.

* Το εκλογικό Συνέδριο ορίστηκε για τις 14 Απριλίου 2023, στο Βελιγράδι, όπου θα διαμορφωθεί το νέο Διοικητικό Συμβούλιο των Βαλκανικών Ομοσπονδιών.

* Σε ό,τι αφορά τον αγωνιστικό προγραμματισμό για τις βαλκανικές χώρες, το πρόγραμμα των πρωταθλημάτων της νέας χρονιάς είναι το ακόλουθο:

12/02/22               Κλειστό Κ20                            Βελιγράδι (Σερβία)

05/03/22               Κλειστό Ανδρών – Γυναικών Κωνσταντινούπολη

Μάρτης/Απρίλης  Βάδην                                      Ελλάδα

10/04/22               Ημιμαραθώνιος                       Τίρανα (Αλβανία)

14/05/22               Αγώνες Βουνού                      Κάμπουλουνγκ (Ρουμανία)

10/06/22               10 χιλιόμετρα δρόμου            Κάρλοβατς (Κροατία)

18-19/06/22         Ανοικτό Ανδρών – Γυναικών Κραϊόβα (Ρουμανία)

16-17/07/22         Ανοικτό Κ20                            Ντενιζλί (Τουρκία)

Θα αποφασιστεί   Ανοικτό Κ18                            Σερβία

18/09/22               Μαραθώνιος                           Κίστεντιλ (Βουλγαρία)

25/09/22               10 χιλιόμετρα δρόμου            Κόνιτσε (Σλοβενία)

06/11/22               Ανώμαλος Δρόμος                 Ουζχορόντ (Ουκρανία)

Θα αποφασιστεί   Σκυταλοδρομίες                      Ερζουρούμ (Τουρκία)

* Στη φωτογραφία, από αριστερά, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου Σεμπάστιαν Κόου, ο ένας εκ των δύο νέων προέδρων της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Φατίχ Τσιντιμάρ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και επίτιμος πρόεδρος της Βαλκανικής Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ και ο δεύτερος νέος πρόεδρος της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Σλόμπονταν Μπράνκοβιτς.

Print Friendly, PDF & Email
X