Αρχική Ανακοινώσεις Νέα στάση… Τόρουν για τον Μίλαν Τράικοβιτς

Νέα στάση… Τόρουν για τον Μίλαν Τράικοβιτς

από KOEAS

Την ευρωπαϊκή του περιοδεία στον κλειστό στίβο συνεχίζει ο Μίλαν Τράικοβιτς, ο οποίος βρίσκεται στο Τόρουν της Πολωνίας, για να λάβει μέρος στο «Copernicus Cup», το οποίο θα διεξαχθεί την Τετάρτη (17/2) το βράδυ. Μπορεί την Κυριακή (14/2/21) ο πρωταθλητής Ευρώπης να μην κατάφερε να αγωνιστεί στο Βαλ-ντε-Ρόιλ της Γαλλίας, όμως ελπίζει ότι θα είναι σε θέση να τρέξει στα 60μ. με εμπόδια στο Τόρουν. Όπως μας εξήγησε, ίσως οι ενοχλήσεις να οφείλονταν στο πολύωρο ταξίδι που έκανε από τις ΗΠΑ στη Γαλλία και να «μπλόκαρε» το σώμα του.

Από τη βορειοδυτική Γαλλία πήγε απευθείας στο Τόρουν, όπου αναγκάστηκε να βρει μόνος του φυσικοθεραπευτή, αφού οι διοργανωτές δεν παρέχουν γιατρό ή φυσικοθεραπευτή, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Αφού έκανε τη θεραπεία του ο Τράικοβιτς αισθάνθηκε καλύτερα και το βράδυ της Τρίτης (16/2) θα δοκίμαζε στην προπόνηση να δει σε ποια κατάσταση βρίσκεται και αν εξακολουθούν να υπάρχουν οι ενοχλήσεις. Ο 28χρονος πρωταθλητής μας ελπίζει ότι θα του επιτραπεί να πάρει μαζί του τον συγκεκριμένο φυσικοθεραπευτή στον αγώνα, ώστε να τον προετοιμάσει κατάλληλα για τις δύο κούρσες στο Τόρουν.

Στην «Τόρουν Αρίνα», η οποία από τις 5 έως τις 7 Μαρτίου θα φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, αναμένεται να βρεθούν σπουδαίοι αθλητές των 60μ. με εμπόδια, με προεξέχουσα προσωπικότητα τον Γκραντ Χόλογουεϊ, ο οποίος βρίσκεται μίαν ανάσα από το παγκόσμιο ρεκόρ. Ο 23χρονος Αμερικανός έτρεξε την περασμένη εβδομάδα (10/2/21) στο Λιεβάν την απόσταση σε 7.32, υπολειπόμενος μόλις δύο εκατοστά από το παγκόσμιο ρεκόρ του Κόλιν Τζάκσον (7.30, 1994) και σε κάθε κούρσα υπάρχει η αδημονία αν θα το καταρρίψει. Στην παρέα του Μίλαν Τράικοβιτς, θα υπάρχουν, επίσης, ο εξαιρετικός Γάλλος Βιλέμ Μπελοσιάν και οι Αμερικανοί Τζάρετ Ίτον και Άαρον Μάλετ.

Το «Copernicus Cup» του Τόρουν συμπεριλαμβάνεται στις «χρυσές» διοργανώσεις της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου, στο φετινό World Athletics Indoor Tour και είναι το 5ο από μια σειρά 6 διοργανώσεων. Σύμφωνα με το πρόγραμμα των αγωνισμάτων της Τετάρτης (17/2), οι δύο ημιτελικές σειρές των 60μ. με εμπόδια θα διεξαχθούν στις 18:50 και ο τελικός στις 20:25. Απευθείας μετάδοση της διοργάνωσης θα υπάρχει στο κανάλι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου στο youtube (world athletics).

Print Friendly, PDF & Email
X