Αρχική Ανακοινώσεις Νέα χρονιά, νέοι στόχοι για την ομάδα του Γιώργου Αρέστη

Νέα χρονιά, νέοι στόχοι για την ομάδα του Γιώργου Αρέστη

από KOEAS

Η πιο δύσκολη και πιο απαιτητική περίοδος για τους αθλητές και τις αθλήτριες του στίβου είναι αυτή της προετοιμασίας για τη νέα χρονιά. Αφού πάρουν κάποιες ανάσες στο τέλος κάθε αγωνιστικής σεζόν, από τον Σεπτέμβριο ξαναμπαίνουν στα στάδια και τα γυμναστήρια, για να προετοιμάσουν το σώμα τους για τις νέες προκλήσεις και τους νέους στόχους τους. Το ίδιο συμβαίνει και με την ομάδα ρίψεων του Γιώργου Αρέστη, η οποία εδώ και μέρες μαζεύεται κάθε απόγευμα στις εγκαταστάσεις του ΓΣΖ, όπου τα παιδιά χύνουν πολύ ιδρώτα, ούτως ώστε να βάλουν τις απαραίτητες βάσεις για το αγωνιστικό 2024. Με συνδυασμό φυσικής κατάστασης, βαρών και ρίψεων, κάθε μέρα είναι ιδιαίτερα σημαντική για όλους, καθώς μόνο με τη σκληρή δουλειά θα μπορέσουν να φτάσουν στις προσδοκώμενες επιδόσεις στην αγωνιστική περίοδο.

«Είναι αρκετά σημαντική αυτή η περίοδος, καθώς βάζουμε τις βάσεις για την αγωνιστική η οποία θα έρθει προς το τέλος Φεβρουαρίου. Βάζουμε τώρα περισσότερο όγκο στην προπόνησή μας, περισσότερες βολές σιγά – σιγά, δουλεύουμε αρκετά στην τεχνική, για να μπορέσουμε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα όταν θα μπούμε στους αγώνες. Ήδη ολοκληρώσαμε τον προηγούμενο μήνα τη γενική προετοιμασία, τώρα συνδυάζουμε τη γενική με την ειδική προετοιμασία, με πιο εντατικές προπονήσεις και στη δύναμη, με ό,τι χρειάζεται για να είναι έτοιμο το σώμα στην αγωνιστική περίοδο», μας είπε σχετικά με την προετοιμασία αυτής της περιόδου ο Γιώργος Αρέστης.

Αδιαμφισβήτητα το μεγαλύτερο όνομα της ομάδας του είναι η Βαλεντίνα Σάββα, πρωταθλήτρια Ευρώπης Κ18 το 2022 και πρωταθλήτρια Ευρώπης Κ20 το 2023 στη σφυροβολία. Ζητήσαμε από τον Γιώργο Αρέστη να μας κάνει μία μίνι ανασκόπηση του 2023 και να μας αναφέρει τους στόχους της κορυφαίας αθλήτριας στον κόσμο, στην ηλικιακή κατηγορία κάτω των 20 ετών, στο 2024: «Το 2023 πήγε όπως το σχεδιάσαμε, με τη Βαλεντίνα να είναι και φέτος η κορυφαία στον κόσμο, όπως συμβαίνει τα τελευταία τρία χρόνια, τα προηγούμενα δύο στις Κορασίδες και φέτος στις Νεανίδες. Κερδίσαμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20, που ήταν ο μεγάλος στόχος της χρονιάς, ακολουθώντας το χρυσό της στο Ευρωπαϊκό Κ18 και τώρα μένει ο στόχος του Ευρωπαϊκού Κ23 κι ελπίζουμε σε επιτυχίες και στη γυναικεία σφυροβολία. Η Βαλεντίνα είναι μία αθλήτρια η οποία δουλεύει πάρα πολύ σκληρά, είναι προσηλωμένη, έχει την αντίληψη που χρειάζεται το αγώνισμά της και δεν αφήνει τίποτα να πέσει κάτω. Είναι μία πολύ σημαντική χρονιά για τη Βαλεντίνα το 2024, γιατί μπορεί να διεκδικήσει συμμετοχή στις σημαντικές διοργανώσεις των γυναικών, παρά το ότι είναι μόλις 18 χρονών. Ιδιαίτερα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης θα το κυνηγήσουμε για να είναι παρούσα, αφού είναι πάρα πολύ κοντά στο να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της. Άρα θα πρέπει να κάνουμε μία πολύ καλή αρχή, να μπούμε με μεγάλες ρίψεις από την αρχή της χρονιάς και να είναι σταθερή σε αυτές, και, γιατί όχι, να μας δώσει τη δυνατότητα να διεκδικήσουμε μία θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Βαλεντίνα είναι σε ένα επίπεδο που μπορεί να κερδίσει τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς, αλλά θα πρέπει να κάνουμε την τέλεια χρονιά. Ένας από τους σημαντικούς στόχους είναι και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών στο Περού, το οποίο θα διεξαχθεί μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες και εκεί θα κυνηγήσουμε το χρυσό μετάλλιο. Για τη Βαλεντίνα θα είναι το τρίτο Παγκόσμιο Κ20, αφού από τα 16 της εξασφάλιζε τη συμμετοχή της, έχοντας μία 5η θέση, μία 4η με αρκετές ατυχίες πέρσι στην Κολομβία και ελπίζουμε ότι στην τρίτη παρουσία της θα κατακτήσει ένα μετάλλιο, προσδοκώντας πως αυτό θα είναι το χρυσό».

Στην ομάδα του Γιώργου Αρέστη περιλαμβάνονται και άλλα αξιόλογα παιδιά, τα οποία σε μικρή ηλικία κατάφεραν να αναδειχθούν σε Παγκυπριονίκες Ανδρών και να έχουν διεθνείς συμμετοχές με επιτυχίες, όπως ο Λευτέρης Κοντονικόλας (ακοντισμός) και ο Κωνσταντίνος Αλεξιάδης (σφαιροβολία), ενώ την επιστροφή της στις μεγάλες βολές θα επιδιώξει η Σεσίλια Ανθία (δισκοβολία).

Ο μεγάλος άτυχος της περσινής χρονιάς ήταν ο Λευτέρης Κοντονικόλας, ο οποίος τραυματίστηκε στις πρώτες προπονήσεις του στο Ιλινόι, όπου σπουδάζει, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στον δεξί ώμο και να χάσει ολόκληρη τη χρονιά. Θυμίζουμε ότι ο Κοντονικόλας αναδείχθηκε το 2022, στα 19 του, για πρώτη φορά στην καριέρα του Παγκυπριονίκης στον ακοντισμό, με νέο παγκύπριο ρεκόρ κάτω των 20 ετών, με 76,39μ., ενώ κατέκτησε την 5η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20! «Με τον Λευτέρη κάναμε την προετοιμασία μας πέρσι, μέχρι το μέσο του Γενάρη, όταν μετέβη στην Αμερική για τις σπουδές του. Δυστυχώς, την πρώτη εβδομάδα εκεί ήρθε ένας σοβαρός τραυματισμός στον ώμο και αναγκάστηκε να κάνει επέμβαση, χάνοντας το υπόλοιπο της χρονιάς. Το θετικό τώρα, είναι πως ο Λευτέρης επέστρεψε στις προπονήσεις στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόι με τον Πέτρο Κυπριανού και πάει πολύ καλά η θεραπεία του. Μιλούμε σχεδόν καθημερινά και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι ο Λευτέρης θα επανέλθει στο επίπεδο που ήταν. Ελπίζω ότι θα καταφέρει να ρίξει μακριά και να μπορέσει να διεκδικήσει θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Αν δεν ερχόταν ο άτυχος αυτός τραυματισμός, είμαι πεπεισμένος ότι θα μπορούσε να ρίξει στα 80 μέτρα και γιατί όχι να διεκδικούσε και θέση στους Ολυμπιακούς. Εύχομαι να είναι καλά και να μπορέσει να επανέλθει στις μεγάλες ρίψεις, γιατί διαθέτει αρκετό ταλέντο. Είναι μόλις 20 χρονών και μπορεί να διεκδικήσει συμμετοχές σε μεγάλες διοργανώσεις και στο μέλλον».

Δύσκολη ήταν η τελευταία διετία για τον Κωνσταντίνο Αλεξιάδη, καθώς δεν είχε την προσδοκώμενη συνέχεια από το 2021, όταν αναδείχθηκε για πρώτη φορά Παγκυπριονίκης Ανδρών στη σφαιροβολία, ενώ κατέρριψε το παγκύπριο ρεκόρ Εφήβων (6κιλη σφαίρα) με 19,13μ. και κατετάγη 9ος στον τελικό του Ευρωπαϊκού Κ20. Φέτος, μπήκε πιο αποφασισμένος και πεισμωμένος στην προετοιμασία, και με καλύτερη ψυχολογία θα επιδιώξει την επιστροφή του στις μεγάλες βολές. «Ο Κωνσταντίνος πέρασε δύσκολα τα τελευταία χρόνια, αφού εξαιτίας του ότι δεν ήρθαν οι μεγάλες βολές, υπήρξε και μια εσωτερική αμφισβήτηση. Φέτος, τον βλέπω να είναι σε καλύτερη κατάσταση, να έχει πολλή όρεξη για δουλειά, δείχνει αποφασισμένος να δουλέψει σκληρά κι ελπίζω ότι θα καταφέρει να επανέλθει. Εγώ είμαι δίπλα του πάντα, τον στηρίζω και είμαι αισιόδοξος ότι θα ξαναβρεί τις μεγάλες βολές».

Η Σεσίλια Ανθία μπήκε στην ομάδα του Γιώργου Αρέστη στο μέσο της περσινής χρονιάς και για πρώτη φορά φέτος ξεκινά μαζί του την προετοιμασία, έχοντας βλέψεις για σημαντική βελτίωση. «Με τη Σεσίλια πρώτη φορά κάνουμε φέτος την προετοιμασία από την αρχή και βάζουμε πολλή δουλειά στις προπονήσεις. Ελπίζουμε ότι αυτή η δουλειά θα βγει και στους αγώνες και θα δούμε στα αποτελέσματα τι έχουμε κάνει».

Παράλληλα, υπάρχουν και πολλά μικρά παιδιά, τα οποία προσδοκούν να έχουν εξαιρετική πορεία μεγαλώνοντας, έχοντας δίπλα τους ένα μεγάλο ίνδαλμα, όπως είναι η Βαλεντίνα Σάββα. «Έχω αρκετά παιδιά με τα οποία βάζουμε τις βάσεις για να μπορέσουν να διακριθούν μελλοντικά. Έχω και νέα παιδιά στην ομάδα μου, αφού βρίσκω συνεχώς ταλεντάκια, ενώ και αρκετοί γονείς μού φέρνουν τα παιδιά τους για προπόνηση, βλέποντας τις επιτυχίες που έχουμε τα τελευταία χρόνια. Σε αυτήν την ηλικία το πιο σημαντικό είναι η διάθεση για δουλειά και η αφοσίωση στις προπονήσεις. Δεν αρκεί μονάχα το ταλέντο. Δουλεύουμε αρκετά με όλα τα παιδιά και ελπίζουμε ότι θα καταφέρουν να προοδεύσουν στην πορεία των χρόνων και να φτάσουν ψηλά. Για φέτος, σε επίπεδο Κορασίδων έχω την Κωνσταντίνα Θεοδώρου, η οποία μπορεί να διεκδικήσει το όριο για το Ευρωπαϊκό Κ18 στον ακοντισμό και για τη Γυμνασιάδα την επόμενη χρονιά. Είναι η Αντριάνα Σαββίδου στη δισκοβολία, η οποία μπορεί να φέρει κάποια καλά αποτελέσματα, ενώ είναι και αρκετοί μικροί στη σφαιροβολία που μπορούν να διεκδικήσουν κάτι καλό στη χρονιά. Αλλά επαναλαμβάνω, το πιο σημαντικό είναι να δουλεύουν και να αγαπούν αυτό που κάνουν».

* Να αναφέρουμε ότι με τον Γιώργο Αρέστη προπονούνται αυτό το διάστημα οι Βαλεντίνα Σάββα, Κωνσταντίνος Αλεξιάδης, Λουκάς Κοντονικόλας, Ιωσήφ Σάββα, Σεσίλια Ανθία, Κωνσταντίνα Θεοδώρου, Ανδρέας Κάρυος, Ραφαέλλα Σάββα, Αντριάνα Σαββίδου, Αλεξάνδρα Φράκα, Γεωργία Αλεξιάδη, Νικόλας Ευθυμίου, Κυριάκος Βασιλείου, Γιάννης Καλλής, Άρης Δελαρόκας και 5-6 μικρά παιδιά, ενώ στην ομάδα του ανήκει και ο Λευτέρης Κοντονικόλας, ο οποίος σπουδάζει στις ΗΠΑ.

Print Friendly, PDF & Email
X