Αρχική Ανακοινώσεις Νέα ζωή για τον Ιωσήφ Μιχάλη Παπά άρχισε στη Βαλτιμόρη

Νέα ζωή για τον Ιωσήφ Μιχάλη Παπά άρχισε στη Βαλτιμόρη

από KOEAS

Στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής βρίσκεται από τις 27 Αυγούστου 2022, ένα από τα νεαρά ταλέντα μας στη δισκοβολία, ο Ιωσήφ Μιχάλης Παπά, με στόχο να συνδυάσει επιτυχώς τις σπουδές του και την ανέλιξή του στο αγώνισμά του. Ο Παπά εξασφάλισε υποτροφία στο University of Maryland, Baltimore County (UMBC), το οποίο βρίσκεται στην κεντροανατολική Αμερική και ανήκει στην America East Conference, στην Α΄ Κατηγορία του NCAA. Ο 19χρονος αθλητής τού Κυριάκου Βασιλειάδη πήγε στη Βαλτιμόρη με όνειρα και φιλοδοξίες, ώστε στα επόμενα χρόνια να βελτιώσει την τεχνική του και τις ρίψεις του και να καταφέρει να μπει στη λίστα των κορυφαίων δισκοβόλων της Κύπρου.

Η βελτίωση του Ιωσήφ Μιχάλη Παπά τα τελευταία δύο χρόνια ήταν σημαντική και τον έφερε να εκπροσωπεί την Κύπρο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 20 ετών το 2021 στο Τάλιν της Εσθονίας και στο Παγκόσμιο κάτω των 20 ετών το 2022 στο Κάλι της Κολομβίας. Ο νεαρός αθλητής μας αφήνει πλέον την εφηβική κατηγορία, έχοντας ως κορυφαία επίδοσή του, με τον δίσκο βάρους 1,750 γραμμαρίων, τα 57,13μ., και μπαίνει στην αντρική, έχοντας, με τον δίσκο των δύο (2) κιλών, ως καλύτερή επίδοσή του τα 52,87μ. Στόχος του είναι σύντομα να πλησιάσει και να ξεπεράσει τα 60 μέτρα.

Στο Πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης ο Ιωσήφ Μιχάλης Παπά άρχισε τις σπουδές του στα χρηματοοικονομικά (Financial Economics), καθώς και τις προπονήσεις του με τους «Dawgs», έχοντας ως προπονήτριά του την Νταβίνα Οριεουκούου (Davina Orieukwu), η οποία έχει ειδικότητα στις ρίψεις. Επικεφαλής προπονητής στο UMBC είναι ο Ντέιβιντ Μπομπ, για 25η χρονιά στις γυναίκες και 19η στους άνδρες, έχοντας κερδίσει δύο φορές το βραβείο του καλύτερου προπονητή της Περιφέρειας America East. Με τον «Τζόζεφ» συζητήσαμε για το νέο κεφάλαιο που ανοίγει στη ζωή του και μας μετέφερε τα ακόλουθα:

Αρχίσατε τις προπονήσεις; Πώς θα είναι το πρόγραμμά σου το επόμενο διάστημα;

«Από τις πρώτες ημέρες που ήρθα στο Πανεπιστήμιο αρχίσαμε και τις προπονήσεις. Εδώ δηλαδή και τέσσερις εβδομάδες. Αυτό τον καιρό βρισκόμαστε σε ένα νέο κύκλο προπονήσεων, ο οποίος στόχο έχει την ενδυνάμωσή μου, αλλά και τη βελτίωση της τεχνικής μου».

Με ποιους στόχους πήγες στη Βαλτιμόρη;

«Οι στόχοι με τους οποίους ήρθα στην Βαλτιμόρη, είναι κυρίως δύο. Πρώτα να βελτιωθώ αθλητικά, αλλά και ακαδημαϊκά. Όσον αφορά τους αθλητικούς μου στόχους, θα ήθελα να καταφέρω να λάβω μέρος στους τελικούς της Αμερικής στα εθνικά πανεπιστημιακά πρωταθλήματα (NCAA). Επίσης, θα ήθελα να πάρω το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κάτω των 23 ετών, το οποίο θα διεξαχθεί το καλοκαίρι του 2023 στη Φινλανδία».

Ποιες είναι οι πρώτες σου εντυπώσεις από το Πανεπιστήμιο κι από τη νέα ζωή σου στην Αμερική;

«Γενικά, είμαι πάρα πολύ ενθουσιασμένος εδώ στην Αμερική! Οι εγκαταστάσεις είναι εξαιρετικές, οι οποίες βοηθούν πάρα πολύ έναν αθλητή να βελτιωθεί. Επίσης, μπορώ να πω πως προσαρμόστηκα εύκολα, χάρη στη βοήθεια της προπονήτριάς μου αλλά και των συναθλητών μου. Η ζωή στην Αμερική είναι πολύ ωραία και είναι ένα όνειρο για κάθε φοιτητή – αθλητή».

Αντιμετώπισες το οποιοδήποτε πρόβλημα;

«Δόξα τον Θεό δεν αντιμετώπισα μέχρι τώρα κάποιο μεγάλο πρόβλημα. Το μόνο προβληματάκι που αντιμετωπίζω είναι αυτό με τη γλώσσα, διότι εδώ είναι όλα στα Αγγλικά. Αυτό δεν με απασχολεί, όμως, διότι είναι κάτι το οποίο μαθαίνεται».

Ποιους στόχους έχεις βάλει για τη φετινή χρονιά;

«Όπως είπα και πιο πριν, να προκριθώ στους Τελικούς της Αμερικής και να πάρω το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23. Για να τα καταφέρω θα πρέπει να βελτιώσω και την επίδοσή μου και αυτός είναι ακόμα ένας σημαντικός στόχος για φέτος».

Θα ήθελες να προσθέσεις κάτι;

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον αθλητικό μου πατέρα κ. Κυριάκο Βασιλειάδη, αλλά και τον κ. Κώστα Σταθελάκο, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια πίστεψαν σε εμένα και κατάφεραν να με κάνουν να φτάσω μέχρι εδώ στην Αμερική. Ό,τι κατάφερα να κάνω μέχρις στιγμής ως αθλητής, οφείλεται στον κύριο Κυριάκο Βασιλειάδη».

Print Friendly, PDF & Email
X