ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (11/8/18, 21:05) Η ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΛΤΡΙΑΣ ΜΑΣ ΤΟΥ ΜΗΚΟΥΣ
ΑΡΓΥΡΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥ
(απεσταλμένος ΕΑΚ)
Την πιο σημαντική στιγμή στην έως τώρα καριέρα της βίωσε το πρωινό της Πέμπτης (9/8/18) η Νεκταρία Παναγή. Η πρωταθλήτριά μας στο άλμα σε μήκος εξασφάλισε για πρώτη φορά τη συμμετοχή της σε τελικό Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, στην 4η παρουσία της σε αυτό. Παρά το ότι μάς άγχωσε πάρα πολύ, αφού στις δύο πρώτες προσπάθειές της είχε 6,30μ. και άκυρη, εντούτοις μάς αποζημίωσε με το τρίτο εξαιρετικό άλμα στα 6,62μ., δείγμα των δυνατοτήτων της. Η ίδια πάντως μάς είπε πως δεν ένιωθε καθόλου πίεση ή άγχος, απλώς έπρεπε να τα κάνει όλα σωστά και πίστευε στην πρόκρισή της.
Με το άλμα στα 6,62μ. η Νεκταρία Παναγή πέρασε ως 11η στον τελικό του Σαββάτου (11/8/18, 21:05), με το όριο των 6,67μ. να περνούν έξι αθλήτριες, με πρώτη και καλύτερη την ΙβάναΣπάνοβιτς (6,84μ.), επίσης στην τρίτη προσπάθεια. Με το τέλος των προσπαθειών και των 27 κοριτσιών, η πρωταθλήτριά μας ήταν πια δακρυσμένη από τη συγκίνησή της. «Ήταν ένας μεγάλος στόχος για μένα η πρόκριση στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος και είμαι πολύ χαρούμενη που τον πέτυχα. Σήμερα πήρα την πρόκριση που μου άξιζε από το παγκόσμιο. Τώρα πια νιώθω απελευθερωμένη και μπορώ να δω τον τελικό με αισιοδοξία. Ο τελικός είναι ένας εντελώς διαφορετικός αγώνας, αλλά ταυτόχρονα και ο πιο ωραίος αγώνας που υπάρχει για έναν αθλητή, σε οποιοδήποτε αγώνισμα. Είναι πολύ δυνατά τα συναισθήματα μόνο και μόνο να είσαι μέλος των αθλητριών που λαμβάνουν μέρος στον τελικό», ήταν κάποια από τα αρχικά λόγια της Νεκταρίας Παναγή στη μικτή ζώνη.
Ρωτήσαμε την 26χρονη Αμμοχωστιανή πρωταθλήτριά μας αν θα κάνει κάτι επιπλέον στην προετοιμασία της για τον τελικό. «Δεν χρειάζεται να κάνω την οποιαδήποτε ειδική προετοιμασία. Ξέρω τι πρέπει να κάνω, βάσει των όσων δουλεύουμε τόσα χρόνια με τον προπονητή μου (σ.σ. Γιώργος Σκέντερ). Στον τελικό όλα γίνονται. Βασικός στόχος μου είναι να ξεπεράσω τον εαυτό μου (ατομικό και φετινό έχει τα 6,72μ.) και ό,τι γίνει. Υπάρχουν σπουδαίες αθλήτριες στον τελικό, με φανταστικές επιδόσεις. Δεν θα της ρίξω κάτω για να ανέβω εγώ, άρα θα πρέπει να της φτάσω. Νιώθω υπέροχα που είμαι στον τελικό, θα μπω να διασκεδάσω κάθε στιγμή, μένοντας συγκεντρωμένη και αφοσιωμένη για το μεγάλο άλμα»
Η ΔΩΔΕΚΑΔΑ ΤΟΥ ΤΕΛΙΚΟΥ
1. Ιβάνα Σπάνοβιτς (Σερβία)6,84μ.
2. Σιάρα Πρόκτορ (Βρετανία)6,75μ.
3. Μαλάικα Μιάμπο (Γερμανία)6,71μ.
4. Λορέν Ούγκεν (Βρετανία)6,70μ.
5. Χαντί Σανιά (Σουηδία)6,69μ.
6. Ναστάσια Μιρ.-Ιβάνοβα (Λευκορωσία)6,68μ.
7. Χουλιέτ Ιτόγια (Ισπανία)6,65μ.
8. Μαρίνα Μπεκ (Ουκρανία)6,64μ.
9. Τζαζμίν Σόγερς (Βρετανία)6,64μ.
10. Κσένια Μπάλτα (Εσθονία)6,63μ.
11. ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΗ (ΚΥΠΡΟΣ)6,62μ.
12. Εβελίζ Βέιγκα (Πορτογαλία)6,61μ.
Αποκλεισμός Δημητρίου
Παρά την προσπάθειά του να κάνει τη δική του κούρσα και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο από ό,τι έδειχναν οι χρόνοι του σε σχέση με τους αντιπάλους του, εντούτοις ο Χρίστος Δημητρίου δεν κατάφερε να εξασφαλίσει πρόκριση για τα ημιτελικά των 800μ. Τρέχοντας στην πρώτη προκριματική σειρά αποφάσισε να πάρει το προβάδισμα και να τεθεί επικεφαλής, όμως στην πορεία οι πιο γρήγοροι αθλητές που ανταγωνιζόταν τον ξεπέρασαν όλοι, με αποτέλεσμα να τερματίσει στην 9η θέση με 1:50.62, αφού και ο ίδιος έμεινε από δυνάμεις. Βέβαια, στη συνέχεια ακυρώθηκαν δύο αθλητές και έτσι κατέλαβε την 31ηθέση από 33 συμμετοχές.
«Τον τελευταίο μήνα η προπόνηση δεν πήγε όπως θα θέλαμε. Παρόλα αυτά παραμείναμε αισιόδοξοι γι’ αυτόν τον αγώνα. Δυστυχώς, η κούρσα δεν πήγε όπως θα ήθελα. Όπως και να έχει η φετινή χρονιά ήταν απόλυτα επιτυχημένη. Με τον προπονητή μου (σ.σ. Σπύρος Σπύρου), κάναμε μία πιο συντηρητική προπόνηση αυτήν τη χρονιά, για να αποφύγω τους τραυματισμούς και τα καταφέραμε. Τώρα που μπήκαν οι κατάλληλες βάσεις είμαι έτοιμος για τις προκλήσεις της νέας σεζόν», ήταν τα λόγια του Χρίστου Δημητρίου, μετά την κούρσα του στα 800μ.