Αρχική Ανακοινώσεις Νέο παγκύπριο ρεκόρ εφήβων ο Αλεξιάδης στη σφαιροβολία

Νέο παγκύπριο ρεκόρ εφήβων ο Αλεξιάδης στη σφαιροβολία

από KOEAS

Το νέο παγκύπριο ρεκόρ του Κωνσταντίνου Αλεξιάδη στη σφαιροβολία εφήβων, ήταν το αποτέλεσμα που ξεχώρισε από την Ημερίδα Στίβου που διοργάνωσε η ΚΟΕΑΣ το απόγευμα της Δευτέρας, 28 Ιουνίου 2021, στο Εθνικό Στάδιο Στίβου ΓΣΠ. Ο Αλεξιάδης, με την εξάκιλη σφαίρα, έριξε από την πρώτη κιόλας προσπάθειά του στα 19,13μ. και έγινε ο νέος κάτοχος της παγκύπριας επίδοσης κάτω των 20 ετών. Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στον Απόστολο Τσακκιστό, με 18,72μ., επίδοση που πέτυχε στο Ευρωπαϊκό Εφήβων του Τάλιν της Εσθονίας στις 21 Ιουλίου 2011.

Και σύμπτωση, ο Κωνσταντίνος Αλεξιάδης έχει ως μεγάλο στόχο τη διάκριση στο Τάλιν, καθώς και φέτος η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία ανέθεσε στην πρωτεύουσα της Εσθονίας τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων – Νεανίδων (15-18 Ιουλίου), «Είμαι πολύ ικανοποιημένος με το ρεκόρ, το οποίο κυνηγούσα καιρό. Ουσιαστικά, γνώριζα ότι έχω βολές πάνω από τα 19 μέτρα, αφού τις κάνω στις προπονήσεις, όμως, δεν μου έβγαιναν σε αγώνες. Ευτυχώς σήμερα μού βγήκε από την πρώτη προσπάθεια και ένιωσα ανακούφιση, αφού είμαι σε αρκετά καλή κατάσταση, λίγες ημέρες πριν από το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα», μας ανέφερε ο 19χρονος σφαιροβόλος μας, με τον προπονητή του Γιώργο Αρέστη να προσθέτει: «Μεγάλος στόχος τώρα είναι το Ευρωπαϊκό στο Τάλιν, εκεί όπου ελπίζουμε να έχει παρόμοια εμφάνιση ο Κωνσταντίνος και να μπορέσει να μπει τελικό και βλέπουμε. Πριν από το Ευρωπαϊκό ίσως πάμε και στο Πανελλήνιο Εφήβων εκτός συναγωνισμού, για να πάρει κάποια εμπειρία από αγώνα στο εξωτερικό με καλό ανταγωνισμό». Να θυμίσουμε ότι ο Αλεξιάδης κέρδισε φέτος το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ανδρών, με την επτάκιλη σφαίρα, με 17,16μ., ενώ η προηγούμενη ατομική του επίδοση με την εξάκιλη ήταν 18,56μ.

Σε ό,τι αφορά τα άλλα αγωνίσματα της Ημερίδας στο ΓΣΠ, ο Αλέξανδρος Πουρσανίδης έριξε στη σφυροβολία 68,89μ., ο Δημήτρης Γρηγορίου 61,27μ., η Χρυστάλλα Κυριάκου 62,50μ. και η Ελένη Κατσούλη 45,21μ. Στη δισκοβολία, ο Ραφαήλ Αντωνίου είχε καλύτερη βολή στα 57,00μ., ο Γιώργος Τρέμος στα 52,32μ. και ο Πέτρος Μιτσίδης στα 45,59μ. Στη σφαιροβολία εφήβων, δεύτερος, πίσω από τον Αλεξιάδη, ήταν ο Χρίστος Αγγέλοφ με 17,00μ. και τρίτος ο Ιωσήφ Σάββα με 11,84μ. Στη σφαιροβολία ανδρών ο Χαράλαμπος Σαντής έριξε 15,06μ. Στο άλμα σε ύψος ανδρών, αρκετά καλή προσπάθεια και νέα φετινή επίδοση κατέγραψε ο Κυριάκος Παμπακά με 2,09μ., χάνοντας για λίγο τα 2,13μ. Ο Ιωάννης Ανανιάδης πέρασε τα 2,00μ. και ο Γιώργος Γιαζός το 1,80μ.

* Στη φωτογραφία, ο Κωνσταντίνος Αλεξιάδης και ο προπονητής του Γιώργος Αρέστη, μετά το νέο παγκύπριο ρεκόρ εφήβων του πρώτου.

 

Print Friendly, PDF & Email
X