Αρχική Ανακοινώσεις Νέο παγκύπριο ρεκόρ στο μήκος κλειστού από τη Φίλιππα Φωτοπούλου

Νέο παγκύπριο ρεκόρ στο μήκος κλειστού από τη Φίλιππα Φωτοπούλου

από KOEAS

Ρεκόρ που κρατούσε εδώ και 45 χρόνια (!!!) κατέρριψε το βράδυ της Παρασκευής (22/1/2021) η Φίλιππα Φωτοπούλου. Η 24χρονη πρωταθλήτριά μας πήδηξε στο άλμα σε μήκος στα 6,46μ., καταρρίπτοντας αρχικά την ατομική της επίδοση στον κλειστό στίβο (6,34μ., 2017) και έγινε η νέα κάτοχος του παγκύπριου ρεκόρ στον κλειστό στίβο. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε η Μαρούλα Λάμπρου – Τελώνη από τις 7 Φεβρουαρίου 1976, που ήταν 6,42μ. και το πέτυχε στο Βουκουρέστι. Η Φίλιππα Φωτοπούλου πέτυχε το ρεκόρ στη δεύτερη προσπάθειά της, ενώ στην τρίτη πέταξε και πάλι πάνω από το ρεκόρ της Λάμπρου, στα 6,44μ. Το 6,46μ. ήταν αρκετό για να της χαρίσει την πρώτη θέση στον αγώνα.

«Γράφοντας ιστορία σε κάνει να νιώθεις ωραία. Όταν σπάζεις και ρεκόρ 45 χρόνων σε κάνει να νιώθεις ακόμα πιο όμορφα. Κι όταν μάλιστα σπάζεις το ρεκόρ μίας από τις σπουδαιότερες άλτριες του μήκους που έχει δει ποτέ η Κύπρος… Με κάνει να νιώθω ακόμα πιο ωραία όταν ξέρω πως η μητέρα μου συνήθιζε να ανταγωνίζεται με αυτήν τη σπουδαία άλτρια. Νέα ατομική επίδοση, νέο εθνικό ρεκόρ, πρώτη νίκη ως επαγγελματίας, δεν θα μπορούσα να ζητήσω καλύτερη αρχή (στη χρονιά)», ήταν η ανάρτηση της Φίλιππας Φωτοπούλου στο facebook μετά την επιτυχία της.

Η πρωταθλήτριά μας έλαβε μέρος στο 2ο διεθνές μίτινγκ στο Μιραμάς της Γαλλίας και πέτυχε τον πρώτο μεγάλο στόχο στη σεζόν, τη βελτίωση της ατομικής της επίδοσης. Τώρα, από τη στιγμή που έχει και στον ανοικτό στίβο 6,58μ., μεγάλος στόχος είναι στους επόμενους αγώνες της να πλησιάζει ολοένα και περισσότερο τα 6,80μ., που είναι το όριο για τη συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, που θα φιλοξενήσει το Τόρουν της Πολωνίας από τις 5 έως τις 7 Μαρτίου 2021. Το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο είναι 6,82μ.

Print Friendly, PDF & Email
X