Αρχική Ανακοινώσεις Νέο παγκύπριο ρεκόρ στο μήκος κλειστού η Φίλιππα Φωτοπούλου με 6,52μ.

Νέο παγκύπριο ρεκόρ στο μήκος κλειστού η Φίλιππα Φωτοπούλου με 6,52μ.

από KOEAS

Δεύτερος αγώνας στη χρονιά, δεύτερη ατομική επίδοση και δεύτερο παγκύπριο ρεκόρ για τη Φίλιππα Φωτοπούλου, στο άλμα σε μήκος του κλειστού στίβου. Το απόγευμα της Κυριακής (7/2/21) η 24χρονη πρωταθλήτριά μας έλαβε μέρος στη διεθνή διοργάνωση «PSD Bank Indoor Meeting Dortmund», το οποίο ανήκει στην κατηγορία World Athletics Indoor Tour – Bronze και περιλαμβάνεται στην κατηγορία Δ των αξιολογημένων διοργανώσεων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου. Η Φίλιππα Φωτοπούλου, στο δεύτερο μόλις άλμα της κατάφερε να πετάξει και να προσγειωθεί στα 6,52μ., καταρρίπτοντας το δικό της παγκύπριο ρεκόρ στον κλειστό στίβο, το οποίο πέτυχε στις 22 Ιανουαρίου 2021 στην πόλη Μιραμάς της Γαλλίας και ήταν 6,46μ.

«Είμαι πολύ χαρούμενη με την επίδοσή μου σήμερα. Ήρθα στον αγώνα με την τέταρτη καλύτερη επίδοση από τις συμμετέχουσες και κατάφερα να ξεπεράσω τον εαυτό μου και να κατακτήσω την 3η θέση, πετυχαίνοντας νέο παγκύπριο ρεκόρ. Στη διάρκεια του αγώνα ένιωσα μια ενόχληση στη φτέρνα του δεξιού ποδιού και αναγκάστηκα να πραγματοποιήσω το 5ο μου άλμα με το αριστερό, για να μην έχανα ή να άφηνα την προσπάθειά μου. Παρόλο τον πόνο που είχα, ήθελα να ολοκληρώσω τις προσπάθειές μου και συνέχισα. Το πάλεψα και είμαι απόλυτα ευχαριστημένη από τη σημερινή μου εμφάνιση. Συνεχίζω δυνατά για ακόμα καλύτερη συνέχεια», μας ανέφερε από το Ντόρτμουντ η Φίλιππα Φωτοπούλου, η οποία κατά σειρά στις έξι προσπάθειες είχε 6,33μ., 6,52μ. (π.ρ.), 6,37μ., 6,25μ., 5,76μ., 6,40μ.

* Νικήτρια αναδείχθηκε η Σουηδέζα Σάνια Χαντί με 6,82μ., που της εξασφάλισε συμμετοχή και στο Ευρωπαϊκό Κλειστού και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η Λευκορωσίδα Ναστάζια Μίροντσιουκ – Ιβάνοβα με 6.56μ., με τη Φίλιππα να είναι 3η με 6,52μ.

* Στο ίδιο μίτινγκ έλαβε μέρος και ο Ισπανός Ορλάνδο Ορτέγα, ο οποίος γυμνάζεται στην Κύπρο υπό τις οδηγίες του Αντώνη Γιαννουλάκη. Στην πρώτη κούρσα του στη χρονιά ο Ορτέγα κέρδισε τα 60μ. με εμπόδια με 7.68, έχοντας τρέξει στα προκριματικά 7.65.

Print Friendly, PDF & Email
X