Αρχική Ανακοινώσεις Νέο σύστημα αξιολόγησης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας

Νέο σύστημα αξιολόγησης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας

από KOEAS

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία ανακοίνωσε τις προκαταρκτικές λίστες αξιολόγησης των αθλητών – τριών με βάση τις οποίες θα γίνεται η πρόκριση για τις μεγάλες διοργανώσεις.

Όπως ενημέρωσε τις Ομοσπονδίες – Μέλη της, η συνεργασία με την Elite ltd αφορά την ανάπτυξη ενός συστήματος κατάταξης της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας όπου η θέση των αθλητών – τριών θα βασίζεται σε συγκέντρωση βαθμών από την επίδοση, την κατάταξη στον αγώνα ανάλογα με τη σημασία και το επίπεδό του, μέσα από το γενικότερο αγωνιστικό προγραμματισμό που θα καθορίσει η ΙΑΑΦ.

Η Παγκόσμια κατάταξη της ΙΑΑΦ θα οδηγήσει στο σύστημα πρόκρισης για τις μεγάλες διοργανώσεις και ειδικότερα για το παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Ντόχα το 2019 και της Ολυμπιάδας του Τόκιο το 2020.

Σε πρώτη φάση δημοσιοποίησε τις λίστες που είναι σε δοκιμαστική εφαρμογή και είναι βασισμένες στα αποτελέσματα του 2017 και 2018. Η δημοσιοποίηση τους έγινε για να δοθεί η ευκαιρία μελέτης από τους ενδιαφερόμενους και τους ειδικούς του αθλήματος και της υποβολής εισηγήσεων ή παρατηρήσεων για βελτίωση του τρόπου αξιολόγησης.

Οι λίστες που έχουν κοινοποιηθεί στις Ομοσπονδίες – Μέλη της ΙΑΑΦ, είναι κατά κατηγορία και φύλο και για λάθε αθλητή υπάρχει αναλυτική κατάσταση με τον τρόπο συγκέντρωσης βαθμών. Η βαθμολογική κατάταξη θα ενημερώνεται καθημερινά με βάση τα αποτελέσματα που θα σημειώνει ο κάθε αθλητής και τα οποία θα κοινοποιούνται για αξιολόγηση στη στατιστική υπηρεσία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Για να μπορέσει η Παγκόσμια Ομοσπονδία και οι ειδικοί να αξιολογήσουν τον κάθε αθλητή σε σωστή βάση, που στην προκείμενη περίπτωση έχει αναληφθεί από την  η Elite Ltd, θα πρέπει να διαμορφωθεί ένα ανάλογο διεθνές αγωνιστικό πρόγραμμα στο οποίο να συμπεριληφθούν όσο το δυνατό περισσότερες και σημαντικές διοργανώσεις.

Η Elite Ltd για να δημιουργήσει την προκαταρκτική κατάταξη, βασίσθηκε σε 10.000 διοργανώσεις σε Παγκόσμιο επίπεδο. Για να γίνει όμως μια ολοκληρωμένη και ορθή κατάταξη, η Παγκόσμια Ομοσπονδία απευθύνεται στις Ομοσπονδίες – Μέλη της όπου ζητά βοήθεια και στήριξη. Για το σκοπό αυτό απέστειλε σε όλες τις Ομοσπονδίες οδηγίες με βάση τις οποίες θα πρέπει να γίνει συγκέντρωση και αποστολή όλων των λεπτομερειών που απαιτούνται, με σαφή χρονοδιαγράμματα ώστε να μπορέσει να αξιολογήσει σωστά και με ακρίβεια τις διοργανώσεις και τις επιδόσεις.

Η δοκιμαστική αυτή περίοδος θα διαρκέσει πέντε(5) μήνες, έτσι που η διαδικασία αξιολόγησης να επανεξετασθεί και αν χρειάζεται να προσαρμοστεί αφού ληφθούν υπόψη τα σχόλια και οι παρατηρήσεις των ειδικών. Η ΙΑΑΦ καθόρισε ότι το Σεπτέμβριο του 2018 θ’ αρχίσει επίσημα η λειτουργία της Παγκόσμιας κατάταξης κατά κατηγορία και αγώνισμα.

Με βάση τις προκαταρκτικές λίστες κατάταξης στην κατηγορία Ανδρών, Ο Μίλαν Τραϊκοβιτς βρίσκεται στην πιο ψηλή θέση αξιολόγησης μεταξύ των αθλητών μας με 1321β. και ακολουθεί ο Απόστολος Παρέλλης με 1170β. και ο Νίκανδρος Στυλιανού με 1128β. Συνολικά αξιολογούνται 23 αθλητές.

Στην κατηγορία Γυναικών στην πρώτη θέση αξιολογείται η Νεκταρία Παναγή με 1161β. και ακολουθούν η Ελένη Αρτυματά με 1155β και η Ναταλία Ευαγγελίδου με 1140β. Συνολικά αξιολογούνται 25 αθλήτριες.

Η βαθμολογική κατάταξη κάθε αθλητή είναι ο μέσος όρος των πέντε καλύτερων επιδόσεων της περιόδου 2017 – 2018 και της κατάταξης που είχε σε κάθε αγώνα ανάλογα με τη σημασία του

Print Friendly, PDF & Email
X