Αρχική Ανακοινώσεις Νικητές Χαράκης και Σωτηρίου στον Παγκύπριο Μαραθώνιο

Νικητές Χαράκης και Σωτηρίου στον Παγκύπριο Μαραθώνιο

από KOEAS

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής (20/3) στη Λεμεσό ο Παγκύπριος Μαραθώνιος, ο οποίος εντάσσεται στο πλαίσιο των Παγκυπρίων Πρωταθλημάτων Ανδρών και Γυναικών του 2022. Ο Παγκύπριος Μαραθώνιος διεξήχθη στο πλαίσιο του 14ου Διεθνούς ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ, με τη συμμετοχή εκατοντάδων δρομέων από όλο τον κόσμο. Ο ηλιόλουστος καιρός βοήθησε τους αθλητές και τις αθλήτριες για να διανύσουν τη διαδρομή των 42,195 χιλιομέτρων, έχοντας ωστόσο εναντίον τους το τσουχτερό κρύο και τον κρύο άνεμο που φυσούσε.

Παρά τις κάποιες δυσκολίες που αντιμετώπισαν οι αθλητές κατάφεραν να κάνουν ικανοποιητικές επιδόσεις και να φτάσουν στον τερματισμό. Νικητής στους άνδρες αναδείχθηκε ο Γεώργιος Χαράκης του Πραξάνδρου, ο οποίος κατέλαβε και τη δεύτερη θέση στον Διεθνή Μαραθώνιο, πίσω από τον καλύτερο της φετινής διοργάνωσης, τον Ρώσο Ίγκορ Βινογκράντοφ (2:30:36). Ο Χαράκης τερμάτισε σε 2 ώρες, 33 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα, ακολουθούμενος από τον Κωνσταντίνο Τιμινή του ΓΣΟ, με 2:36:54, που πήρε και την τρίτη θέση στον Διεθνή Μαραθώνιο. Την τριάδα των νικητών στο Παγκύπριο Πρωτάθλημα της ΚΟΕΑΣ συμπλήρωσε ο Απόστολος Παπαθανασίου του ΓΣΠ.

«Η διοργάνωση ήταν πάρα πολύ καλή, με ωραία διαδρομή, σε ιδανικές συνθήκες, αν εξαιρέσουμε τον άνεμο. Είμαι αρκετά χαρούμενος για τον χρόνο μου», ήταν κάποιες από τις δηλώσεις του Γεώργιου Χαράκη στον ΑΝΤ1, που μετέδωσε απευθείας τη διοργάνωση. Από πλευράς του ο Κωνσταντίνος Τιμινής ανέφερε: «Είναι δύσκολο να τρέχεις το πρωινό. Ευτυχώς μάς έκανε τη χάρη η θερμοκρασία, που ήταν αρκετά καλή, όχι όμως και ο άνεμος. Είμαι χαρούμενος για το ατομικό ρεκόρ, όχι όμως όσο θα ήθελα. Έχω περιθώρια βελτίωσης και προσδοκώ για καλύτερο χρόνο στη συνέχεια».

* Να σημειώσουμε ότι υποβλήθηκε ένσταση από τον Γυμναστικό Σύλλογο Ολύμπια, η οποία θα εξεταστεί από την ελλανόδικο επιτροπή.

Στις γυναίκες, νικήτρια του Παγκύπριου Μαραθωνίου ήταν η Μαρία Σωτηρίου του ΓΣΟ με 3:13:20, που την κατέταξε και στην τρίτη θέση του Διεθνούς Μαραθωνίου, με την Ευτυχία Χατζημιτσή να είναι δεύτερη και την Ελένη Μπάρον τρίτη. Την πρώτη θέση στον διεθνή ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού ΓΣΟ κατέλαβε η Ρουμάνα Παουλίνα Αντέλα Μπαλτόι με 2:50:35.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΑΝΔΡΩΝ

(1) Γεώργιος Χαράκης (ΓΣΠρ)                 2:33:11

(2) Κωνσταντίνος Τιμινής (ΓΣΟ)              2:36:54

(3) Απόστολος Παπαθανασίου (ΓΣΠ)     2:55:12

(4) Παναγιώτης Στυλιανού (ΓΣΠ)             2:57:15

(5) Θεόδωρος Σοφοκλέους (ΓΣΟ)           2:57:34

(6) Μάικολ Κίναν (ΓΣΟ)                            2:57:52

(7) Αλφρέδο Όσκαρ Σόσα (ΓΣΠ)             3:04:08

(8) Νεοκλής Ιωάννου (ΓΣΟ)                     3:04:44

(9) Ανδρέας Καστορής (ΓΣΕ)                   3:18:17

(10) Μιχάλης Κίκας (ΓΣΠ)                         3:35:02

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

(1) Μαρία Σωτηρίου (ΓΣΟ)                       3:13:20

(2) Ευτυχία Χατζημιτσή (ΓΣΕ)                  3:26:50

(3) Ελένη Μπάρον (ΓΣΠ)                          4:28:14

Print Friendly, PDF & Email
X