Αρχική Ανακοινώσεις Ο αγωνιστικός προγραμματισμός της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Στίβου

Ο αγωνιστικός προγραμματισμός της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Στίβου

από KOEAS

Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τετάρτης, 7 Δεκεμβρίου 2022, στην Αθήνα, το Συνέδριο της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Στίβου, με συμμετοχή των 21 από τα 22 μέλη της Ομοσπονδίας, καθώς απουσίαζε το Σαν Μαρίνο. Την ΚΟΕΑΣ εκπροσωπούν στο Συνέδριο των Βαλκανικών Ομοσπονδιών Στίβου, ο πρόεδρος Περικλής Μάρκαρης και ο γενικός διευθυντής Αντώνης Γεωργαλλίδης. Στο Συνέδριο, αρχικά εγκρίθηκαν τα πρακτικά του προηγούμενου (Βελιγράδι, 2021) και ακολούθως επικυρώθηκε ο αγωνιστικός προγραμματισμός για το 2023. Από τη Βαλκανική Ομοσπονδία έγινε ενημέρωση για διαφοροποίηση σε κανονισμούς, όπως ο δρόμος Βουνού μετατραπεί σε εκτός δρόμου Πρωτάθλημα και αναθεώρηση των ισχυόντων κανονισμών ανταγωνισμού ως προς τις οικονομικές αρμοδιότητες των Ομοσπονδιών που φιλοξενούν διοργανώσεις. Ο Άντριου Ρόμπινσον παρουσίασε το μηχανογραφημένο πρόγραμμα καταγραφής απευθείας αποτελεσμάτων Open Track, το οποίο χρησιμοποιεί και η ΚΟΕΑΣ. Η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία παρουσίασε το προτεινόμενο νέο πρωτάθλημα, Running Championships, το οποίο αναμένεται να διεξάγεται από το 2024 και αφού πρώτα εγκριθεί επισήμως από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία τον Απρίλιο του 2023.

Σε ό,τι αφορά τον αγωνιστικό προγραμματισμό, η Βαλκανική Ομοσπονδία Στίβου, θα πραγματοποιήσει στο 2023 τις ακόλουθες διοργανώσεις:

05/02/23                    Πρωτάθλημα Κλειστού Κ20         Βελιγράδι, Σερβία

11/02/23                    Πρωτάθλημα Κλειστού Α/Γ          Κωνσταντινούπολη

09/04/23                    Πρωτάθλημα Βάδην                      Αντάλια, Τουρκία

12/11/23                    Πρωτάθλημα Μαραθωνίου           Αθήνα, Ελλάδα

Μάιο ή Οκτώβριο     Πρωτάθλημα Ημιμαραθωνίου      Β. Μακεδονία

15-16/07/23             Πρωτάθλημα Κ20                          Ντενιζλί, Τουρκία

02/09/23                   Πρωτάθλημα Κ18                          Σίβας, Τουρκία

22-23/07/23              Πρωτάθλημα Α/Γ                           Σερβία

Δεν καθορίστηκε       Πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου Πίρντοπ, Βουλγαρία

14/05/23                    Πρωτάθλημα βουνού                    Νίκσιτς, Μαυροβούνιο

27-28/05/23              Πρωτάθλημα Σκυταλοδρομιών    Ερζουρούμ, Τουρκία

* Με κόκκινα γράμματα, οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2022.

* Το εκλογικό συνέδριο της Βαλκανικής Ομοσπονδίας Στίβου θα πραγματοποιηθεί στις 22 Απριλίου 2023, στο Βελιγράδι της Σερβίας, ενώ το επόμενο καθιερωμένο Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο του 2023 στην Κωνσταντινούπολη.

Οι κορυφαίοι των Βαλκανίων

Με τη λήξη του Συνεδρίου, το βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου 2022, πραγματοποιήθηκε το Γκαλά της Βαλκανικής Ομοσπονδίας, στη διάρκεια του οποίου έγιναν οι βραβεύσεις στους καλύτερους αθλητές της περιοχής. Κορυφαίος άνδρας αθλητής των Βαλκανίων αναδείχθηκε και πάλι ο Ελλαδίτης Μίλτος Τεντόγλου, ο οποίος κατέκτησε στο μήκος το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Κλειστού και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και το αργυρό στο Παγκόσμιο Ανοιχτού, ενώ κέρδισε και το Διαμάντι στον τελικό των Ντάιαμοντ Λιγκ. Κορυφαία γυναίκα αθλήτρια στα Βαλκάνια αναδείχθηκε η Σερβίδα Ιβάνα Βουλέτα (Σπάνοβιτς), επίσης του άλματος σε μήκος, χρυσή παγκόσμια πρωταθλήτρια στον κλειστό και πρωταθλήτρια Ευρώπης στο Μόναχο, ενώ κατέκτησε και το Διαμάντι στον τελικό των Ντάιαμοντ Λιγκ. Ως κορυφαία «ανατέλλοντα αστέρια» αναδείχθηκαν η Σερβίδα Αντζελίνα Τόπιτς (ύψος) και ο Τούρκος Ισμαΐλ Νεζίρ (400μ. εμπόδια).

Print Friendly, PDF & Email
X