Αρχική Ανακοινώσεις Ο Αντώνης Δράκος συνεχίζει στο πηδάλιο της ΚΟΕΑΣ

Ο Αντώνης Δράκος συνεχίζει στο πηδάλιο της ΚΟΕΑΣ

από KOEAS


ΕΤΗΣΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΙΚΗ  ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΟΕΑΣ

Ο Αντώνης Δράκος συνεχίζει στο πηδάλιο της ΚΟΕΑΣ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015 η Ετήσια και Εκλογική Γενική Συνέλευση της ΚΟΕΑΣ στην αίθουσα συνεδρίων του ΓΣΠ.  Πρόεδρος της Ομοσπονδίας  θα συνεχίσει να είναι  και για τα επόμενα δύο χρόνια(2016-2017) ο κ. Αντώνης Δράκος  ο οποίος επανεξελέγη χωρίς  ανθυποψήφιο.

Ο κ Δράκος μιλώντας στη γενική συνέλευση της ομοσπονδίας και κάνοντας τον απολογισμό για το 2015 τόνισε ότι  ‘’ο ΚΟΑ θα πρέπει να καθίσει κάτω και να διαβουλευθεί μαζί μας, εμάς  που κάνουμε  τον αθλητισμό,  προκειμένου να αναδιαρθρώσει τα κονδύλια του Προϋπολογισμού του,   ώστε να είναι ικανός να ανταποκριθεί στις ανάγκες της εποχής. ‘’

Επι τέλους πρόσθεσε κάποιος πρέπει να αφήσει τα άσχετα και να ασχοληθεί με τα του κατεξοχήν  αγωνιστικού σπόρ,  του στίβου και να συμβάλει στη διατήρηση και πρόοδο του,  αφού για αυτό και κυρίως ο νομοθέτης ίδρυσε τον ΚΟΑ και του έδωσε οικονομικούς πόρους για να εκπληρώσει το σκοπό του.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ επεσήμανε ότι όλο και περισσότεροι νέοι αγκαλιάζουν το  στίβο  και γεμίζουν τα στάδια παρά την κρίση. Ολο και περισσότεροι  αθλητές  και αθλήτριες υπογράμμισε,   δείχνουν να είναι πρόθυμοι να επιλέξουν το δρόμο του πρωταθλητισμού/ επαγγελματισμού και θα πρέπει η Πολιτεία να αισθανθεί τους κραδασμούς του εφαρμοζόμενου αθλητισμού.

 

Σε αυτό το σημείο έκαμε αναφορά στους πρωταθλητές Απόστολο Παρέλλη ( δισκοβολία) Κυριάκο Ιωάννου ( ύψος) Ελένη Αρτυματα ( 200μ. ) Ραμόνας Παπαιωάννου (100μ,.) Δημήτρη Χονδροκούκκη (ύψος) Λεοντίας Καλλένου( ύψος) Νεκταρίας Παναγή ( μήκος) Μίλαν Τραίκοβιτς (110μ. εμπόδια) Νίκανδρου Στυλιανού ( επι κοντώ) που διακρίθηκαν σε Πανευρωπαικό και διεθνές επίπεδο.

 

Τέλος ο κ. Δράκος είπε πως συμπληρώνοντας  25ετία στην προεδρία της ΚΟΕΑΣ θα παραδώσει τη σκυτάλη σ΄αυτούς που θα φέρουν τη νέα εποχή.

 

Ο  Αντώνης Γεωργαλλίδης

Ο πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής Αντώνης Γεωργαλλίδης στον απολογισμό του τόνισε ότι το 2015 ήταν επιτυχημένη χρονιά τόσο στο διεθνή χώρο  όσο και σε εθνικό.

 

 

 

 

 

Οι επιτυχίες ανάφερε  ‘’σε διεθνές επίπεδο ήταν πέραν των αναμενόμενων.  Η 6η θέση του Απόστολου Παρέλλη και η 11η του Δημήτρη Χονδροκούκη στους τελικούς της Δισκοβολίας και του Υψους αντίστοιχα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Κίνας, είναι δείγματα της προόδου που έγιναν στο άθλημα μας τα τελευταία χρόνια.  Αν προσθέσουμε δε και την εξαιρετική παρουσία της Ραμόνας Παπαϊωάννου με την κατάκτηση της 24ης θέσης στα 100μ. στην ίδια διοργάνωση, δείχνει ακριβώς αυτό που προανέφερα.’’

 

Η 5η θέση πρόσθεσε ‘’ που κατέκτησαν τα κορίτσια στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νεανίδων στα 4Χ100μ. και το εξαιρετικό Παγκύπριο Ρεκόρ που σημείωσαν στα προκριματικά, φανερώνουν το έργο που επιτελούμε  σε όλα τα επίπεδα.’’

 

Το Αργυρό μετάλλιο πρόσθεσε ‘’που εξασφάλισε ο Γιώργος Κονιαράκης στη Δισκοβολία στους Αγώνες Νέων Ευρώπης σε συνδυασμό με τις 19 πρώτες νίκες που πέτυχαν οι νεαροί αθλητές στην Αθλητική Συνάντηση Παίδων – Κορασίδων με την Ελλάδα, συμπληρώνουν το τρίπτυχο για το οποίο αναφέρθηκα στην αρχή.  Ενδιάμεσα τοποθετώ τους Παγκύπριους Αγώνες Ανδρών-Γυναικών, όπου είχαμε ένα εξαιρετικό Πρωτάθλημα με πρωταγωνιστές τους αθλητές του ύψους που μας χάρισαν ένα ανεπανάληπτο θέαμα.’’

Print Friendly, PDF & Email
X