Αρχική Ανακοινώσεις O Δρόμος για το Λονδίνο

O Δρόμος για το Λονδίνο

από KOEAS

Μία εβδομάδα απομένει για τους αθλητές-τριες να πετύχουν τα όρια πρόκρισης για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών και Γυναικών που θα γίνει στο Λονδίνο στις 04 – 13 Αυγούστου 2017.

Με απόφαση της η Παγκόσμια Ομοσπονδία καθόρισε για τα περισσότερα αγωνίσματα σαν περίοδο επίτευξης των ορίων την 1η Οκτωβρίου 2016 μέχρι και τα μεσάνυχτα της 23ης Ιουλίου 2017.  Για κάθε ομάδα αγωνισμάτων καθόρισε μέγιστο αριθμό αθλητών-τριών που θα εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση.  Γι αυτό τα όρια πρόκρισης είναι αρκετά δύσκολα ενώ υπάρχει περιορισμός συμμετοχής ανά χώρα.

Με τη μέχρι σήμερα αγωνιστική παρουσία των αθλητών μας το 2017, ο Μίλαν Τραϊκοβιτς στα 110μ. εμπόδια και η Ελένη Αρτυματά εξασφάλισαν απ’ ευθείας την πρόκριση τους για το Λονδίνο.  Ο πρωταθλητής  του ΓΣΟ στα ψηλά εμπόδια με τη φετινή του απόδοση βρίσκεται στην 13η θέση με 13.25 μεταξύ των αθλητών που έχουν δικαίωμα συμμετοχής, σύμφωνα πάντοτε με την έγκυρη διεθνή στατιστική σελίδα του στίβου Tilastopaja oy.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία σύμφωνα πάντοτε με το σύστημα πρόκρισης που καθόρισε, μετά τη λήξη των τελικών δηλώσεων συμμετοχής θ’ απευθύνει προσκλήσεις σε αθλητές-τριες, στην  περίπτωση που δε θα συμπληρωθούν οι προκαθορισμένοι αριθμοί.  ΄Ετσι με βάση τις σημερινές διεθνείς λίστες, ελπίδες για συμμετοχή στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου, έχουν και οι ακόλουθοι:

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΡΕΛΛΗΣ/ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ:  Bρίσκεται στην 33η θέση με 63.49μ.

Σε περίπτωση που πετύχει τις επόμενες ημέρες το όριο πρόκρισης των 65.00μ. ή σημειώσει καλύτερη επίδοση από τα 63.66μ. αυξάνει τις ελπίδες συμμετοχής του.

ΝΙΚΑΝΔΡΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ/ΕΠΙ ΚΟΝΤΩ:  Βρίσκεται στην 36η θέση και θα προσκληθούν 32 αθλητές.

Σε περίπτωση που τις επόμενες ημέρες μέχρι τις 23 Ιουλίου πετύχει καλύτερη επίδοση από τα 5.61μ., αυξάνει τις πιθανότητες συμμετοχής του.

ΝΕΚΤΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΗ/ΜΗΚΟΣ:  Μετά την επίδοση 6.65μ. που σημείωσε στις 14 Ιουλίου σε Παγκύπρια Ημερίδα, είναι στην 29η θέση και έχει αυξημένες πιθανότητες συμμετοχής, αφού το όριο που έθεσε η Παγκόσμια Ομοσπονδία είναι 6.75μ. και το εξασφάλισαν μέχρι σήμερα 15 αθλήτριες.

ΝΑΤΑΛΙΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΟΥ/800Μ.:  Με το 2.02.14 βρίσκεται στην 53η θέση και στο αγώνισμα θα προσκληθούν να συμμετάσχουν 48  αθλήτριες.  Το όριο πρόκρισης είναι 2.01.00 και μέχρι σήμερα το εξασφάλισαν 36 αθλήτριες.

Ελπίδες για πρόκριση με πρόσκληση έχουν ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ στο ΥΨΟΣ (όριο πρόκρισης 2.30μ.) και ο ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΘΕΛΑΚΟΣ στη ΣΦΑΙΡΟΒΟΛΙΑ (όριο πρόκρισης 76.00μ.).

Ο Βασίλης πέτυχε φέτος 2.24μ. και θέλει επίδοση τουλάχιστον 2.28μ. για να ελπίζει να περιληφθεί στους 32 αθλητές που προβλέπεται να συμμετάσχουν.

Ο Κώστας Σταθελάκος σημείωσε φέτος βολή 72.69μ. και χρειάζεται επίδοση στα 73.87μ. (32η θέση).

Αξίζει ν’ αναφερθεί πως κάτω από ορισμένες προϋποθέσεις, μπορεί να λάβει μέρος στη διοργάνωση η Ντακμάρα Χάντζλικ στο Μαραθώνιο.  Η αθλήτρια υπέβαλε αίτηση για απόκτηση της Κυπριακής Ιθαγένειας και σε περίπτωση που της παραχωρηθεί μέχρι τις 23 Ιουλίου και εγκριθεί από την Παγκόσμια Ομοσπονδία, θα συμμετάσχει αφού πληροί το όριο συμμετοχής στη διοργανώση.

Η αθλήτρια στον Παγκύπριο Μαραθώνιο πέτυχε 2 ώρες 42.11 ενώ το όριο της ΙΑΑΦ είναι 2:45.00.

Print Friendly, PDF & Email
X