Αρχική Ανακοινώσεις Ο στίβος συνέχισε την παράδοση στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας

Ο στίβος συνέχισε την παράδοση στο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας

από KOEAS

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο, 30 Ιουλίου 2022, το 16ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας, το οποίο φιλοξένησε η Σλοβακία στην Μπάνσκα Μπίστριτσα. Ο κυπριακός στίβος εκπροσωπήθηκε με οκτώ παιδιά, από τα οποία τα επτά κατάφεραν να αγωνιστούν, αφού η Μαριλίζα Πιττάκα δεν μπόρεσε να τρέξει στα 200μ. Και τα επτά παιδιά που συμμετείχαν έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, με τον Αντρανίκ Σαρκίς Αστζιάν να πραγματοποιεί την καλύτερη εμφάνιση και να κατακτά το αργυρό μετάλλιο στο τριπλούν, με 14,66μ., βελτιώνοντας την ατομική του επίδοση. Ταυτόχρονα συνέχισε την παράδοση του στίβου σε αυτήν τη διοργάνωση, για παιδιά ηλικίας 15 και 16 χρόνων, κατακτώντας το 16ο μετάλλιο από τα συνολικά 19 που πήρε η Κύπρος. Ο κυπριακός στίβος, από το 1991 μέχρι σήμερα, έχει κατακτήσει 5 χρυσά, 6 αργυρά και 5 χάλκινα μετάλλια, ανεβαίνοντας στο βάθρο στις 13 από τις 16 διοργανώσεις!

Μιλώντας στον απεσταλμένο της Ένωσης Αθλητικογράφων Κύπρου στην Μπάνσκα Μπίστριτσα, Δημήτρη Γαβριήλ, ο Αντρανίκ Αστζιάν, ανέφερε τα ακόλουθα: «Είμαι σοκαρισμένος. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Είμαι απόλυτα περήφανος και ευτυχισμένος για το αργυρό μετάλλιο που πήρα στη Σλοβακία. Η προετοιμασία ήταν δύσκολη. Τον Μάρτιο είχα θλάση στον προσαγωγό, κάτι που με κράτησε έξω. Είχα πολύ άγχος, μια φάση νόμιζα ότι δεν θα τα κατάφερνα και ότι η σεζόν είχε τελειώσει. Δυστυχώς, δεν μπόρεσα να πιάσω το όριο (14,20μ.) για το Πανευρωπαϊκό στο Ισραήλ και πείσμωσα περισσότερο. Μαζί με τον προπονητή μου (σ.σ. Ρένος Κολοκοτρώνης), δουλέψαμε σκληρά και ήρθα εδώ στη Σλοβακία πεισμωμένος και συγκεντρωμένος στο στόχο του μεταλλίου. Το πίστεψα! Την προηγούμενη νύχτα του αγώνα, είχα πάει στον προπονητή μου και του είπα ότι θα κερδίσω. Το ένιωθα, το πίστεψα και το έκανα πραγματικότητα».

Συνοπτικά τα αποτελέσματα των αθλητών και αθλητριών του στίβου, στο 16ο Ευρωπαϊκό Ολυμπιακό Φεστιβάλ Νεότητας, ήταν ακόλουθα:

Αντρανίκ Σαρκίς Αστζιάν (τριπλούν)       14,66μ.      2/8

Άντρια Πουρίκκου (τριπλούν)                   12,14μ.      7/16

(Προκριματικά: 11,72μ., 12/16)

Ευάγγελος Πογιατζής (400μ.)                  50.27         11/17

Ελεάνα Μαρία Ολύμπιος (400μ.)             58.56         13/19

Σωτήρης Μιχαήλ (400μ. εμπόδια)           57.27         9/11

Σταύρια Αγγελή (μήκος)                           4,92μ.        14/17

Άντρη Δημητρίου (σφυροβολία)              Δ.Κ.Ε.        -/15

Μαριλίζα Πιττάκα (200μ.)                          Δ.Αγ.

Δ.Κ.Ε.: Δεν Κατέγραψε Επίδοση, Δ.Αγ.: Δεν Αγωνίστηκε.

Photo credit: Κυπριακή Ολυμπιακή Επιτροπή

Print Friendly, PDF & Email
X