Αρχική Ανακοινώσεις Ο Θεοφάνης Μιχαηλάς συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κλειστού

Ο Θεοφάνης Μιχαηλάς συμμετέχει στο Παγκόσμιο Κλειστού

από KOEAS

Η Διεθνής Ομοσπονδία Στίβου IAAF έκανε αποδεκτό το αίτημα της ΚΟΕΑΣ για συμμετοχή του Θεοφάνη Μιχαηλά στα 800μ. στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου που θα γίνει στο ΠΟΡΤΛΑΝΤ των ΗΠΑ από τις 17 – 20 Μαρτίου 2016.

Συγκεκριμένα και με βάση τις νέες πρόνοιες συμμετοχής που ίσχυσε από τη φετινή χρονιά η Διεθνής Ομοσπονδία, ο μοναδικός αθλητής που πληρούσε τα όρια συμμετοχής, ήταν ο Μίλαν Τραϊκοβιτς στα 60μ. εμπόδια με το 7.65 που είχε πετύχει το 2015. (όριο πρόκρισης 7.72). Ο αθλητής του ΓΣΟ επέλεξε να μη συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Κλειστού Στίβου ώστε να προετοιμασθεί για την αγωνιστική περίοδο του καλοκαιριού, με στόχο να κυνηγήσει το όριο πρόκρισης για την Ολυμπιάδα της Βραζιλίας.

Σύμφωνα με τους προβλεπόμενους Κανονισμούς, μία χώρα που αθλητής της ή αθλήτρια δεν εξασφαλίσει τα όρια συμμετοχής, μπορούσε να εκπροσωπηθεί στους αγώνες υποβάλλοντας αίτημα για συγκεκριμένα αγωνίσματα και κάτω από προϋποθέσεις.

Η ΚΟΕΑΣ κατέθεσε αρχικά αίτημα για συμμετοχή του Βασίλη Κωνσταντίνου στο ύψος, μετά το 2.28μ. που είχε πετύχει στη Τσεχία, αλλά στη συνέχεια αποσύρθηκε. Ακολούθως επανήλθε με νέο αίτημα για συμμετοχή είτε του Θεοφάνη Μιχαηλά στα 800μ ή 1500μ. είτε της Μερόπης Παναγιώτου στα 1500μ.

Η Διεθνής Ομοσπονδία έκανε αποδεκτό το αίτημα της ΚΟΕΑΣ για συμμετοχή του αθλητή του ΓΣΕ Θεοφάνη Μιχαηλά και καταβάλλονται προσπάθειες να εξασφαλίσει βίζας εισόδου στης ΗΠΑ, ώστε να γίνει δυνατή η συμμετοχή του.

 

Print Friendly, PDF & Email
X