Αρχική Ανακοινώσεις Ο «βασιλιάς» στίβος μπαίνει στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αλγερίας

Ο «βασιλιάς» στίβος μπαίνει στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αλγερίας

από KOEAS

Η ώρα του στίβου στους Μεσογειακούς Αγώνες της Αλγερίας έφτασε. Το απόγευμα της Πέμπτης, 30 Ιουνίου 2022, θα αρχίσει την… παρέλασή του στο Ολυμπιακό Στάδιο του Οράν, ο «βασιλιάς» των πολυαθληματικών διοργανώσεων. Από τις 19:40 (ώρα Κύπρου) μέχρι τις 23:00 το βράδυ θα διεξαχθεί η πρώτη από τις τέσσερις αγωνιστικές ημέρες, με τη διεξαγωγή αρκετών αγωνισμάτων σε προκριματικούς γύρους, αλλά και επτά (7) τελικών, κάποιοι από τους οποίους θα έχουν και κυπριακό ενδιαφέρον.

Στο πρόγραμμα, στο οποίο έγιναν και κάποιες αλλαγές, στις ώρες έναρξης κυρίως, η αρχή θα γίνει με τον τελικό της σφυροβολίας γυναικών (19:40 ώρα Κύπρου), στον οποίο θα λάβει μέρος και η πρωταθλήτριά μας Χρυστάλλα Κυριάκου. Από τις 11 συμμετέχουσες η Κυριάκου έχει την 8η καλύτερη φετινή επίδοση και τη 10η στις ατομικές. Στόχος της είναι να ξεπεράσει τον εαυτό της (63,61μ.) και να μπει στην πρώτη οκτάδα, για να κάνει και τις έξι βολές της. Στις 20:45 θα αρχίσουν οι δύο προκριματικές σειρές στα 100μ. γυναικών, με την Ολίβια Φωτοπούλου να τρέχει στην πρώτη σειρά από τον 2ο διάδρομο και τη Μαριάννα Πισιάρα στη δεύτερη σειρά από τον 4ο διάδρομο. Στον τελικό, προκρίνονται οι τρεις πρώτες κάθε σειράς και οι δύο συνολικά καλύτεροι χρόνοι. Στην πρώτη σειρά, η Φωτοπούλου έχει τον δεύτερο καλύτερο φετινό χρόνο (11.37) και στη δεύτερη, η Πισιάρα τον έκτο (11.73).

Στις 21:00 είναι προγραμματισμένοι οι δύο ημιτελικοί στα 100μ. ανδρών, με την πρώτη εντύπωση που δημιουργείται να είναι ότι στο εντυπωσιακό νεόκτιστο Ολυμπιακό Στάδιο, υπάρχουν 10 διάδρομοι στα 100μ.!! Μάλιστα, θα δούμε να χρησιμοποιούνται αυτοί οι δέκα διάδρομοι στη δεύτερη σειρά, στην οποία τρέχουν πολύ γρήγοροι αθλητές. Ο δικός μας εκπρόσωπος, ο Άλεξ Μπίτσι, τοποθετήθηκε στον 4ο διάδρομο της πρώτης σειράς και έχει τον 8ο καλύτερο χρόνο από τους εννέα συμμετέχοντες (10.79). Ο Σταύρος Αυγουστίνου, εξαιτίας του ότι κουβαλά έναν τραυματισμό, προτίμησε να τρέξει μόνο 200μ. και άφησε τα 100μ. Στον τελικό προκρίνονται οι τρεις πρώτοι κάθε σειράς και οι δύο καλύτεροι χρόνοι.

Ο δεύτερος τελικός με κυπριακό ενδιαφέρον στην πρώτη ημέρα είναι αυτός στη δισκοβολία γυναικών (21:25), με τη συμμετοχή της Ανδρονίκης Λαδά. Η μόνιμη πρωταθλήτριά μας την τελευταία σχεδόν δεκαετία, κυνηγά μία διεθνή επιτυχία και ελπίζει ότι αυτό θα γίνει στην Αλγερία, κάτι που είναι εφικτό, αν καταφέρει να βρεθεί στην καλύτερή της ημέρα. Στη δισκοβολία συμμετέχουν επτά (7) αθλήτριες και η Λαδά έχει την 5η καλύτερη φετινή επίδοση. Οι δύο τελευταίοι τελικοί της ημέρας θα είναι τα 100άρια σε γυναίκες και άνδρες, με την ευχή να έχουμε παρουσίες σε αυτούς, με τις περισσότερες ελπίδες να τις έχει η Ολίβια Φωτοπούλου. Να αναφέρουμε ότι, η Ναταλία Ευαγγελίδου δεν θα τρέξει στα 800μ., εξαιτίας κρυολογήματος και θέλει να φυλάξει δυνάμεις για τα 1.500μ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΜΠΤΗΣ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

19:40 ΣΦΥΡΟΒΟΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ΤΕΛΙΚΟΣ)

(Χρυστάλλα Κυριάκου)

20:45 100Μ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ (σειρές)

(Ολίβια Φωτοπούλου, Μαριάννα Πισιάρα)

21:00 100Μ. ΑΝΔΡΩΝ (σειρές)

(Άλεξ Μπίτσι)

21:25 ΔΙΣΚΟΒΟΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ΤΕΛΙΚΟΣ)

(Ανδρονίκη Λαδά)

22:20 100Μ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ (ΤΕΛΙΚΟΣ)

(Ολίβια Φωτοπούλου, Μαριάννα Πισιάρα;)

22:50 100Μ. ΑΝΔΡΩΝ (ΤΕΛΙΚΟΣ)

(Άλεξ Μπίτσι;)

* Στη φωτογραφία οι πέντε αθλητές και αθλήτριές μας, που θα λάβουν μέρος στην πρώτη ημέρα των Μεσογειακών Αγώνων, Χρυστάλλα Κυριάκου, Ολίβια Φωτοπούλου, Μαριάννα Πισιάρα, Άλεξ Μπίτσι και Ανδρονίκη Λαδά.

* Οι αγώνες του στίβου, στους Μεσογειακούς Αγώνες, θα μεταδοθούν απευθείας από το ΡΙΚ.

Print Friendly, PDF & Email
X