Αρχική Ανακοινώσεις Οι διαδρομές του Ημιμαραθωνίου και του Cyprus Road Races Grand Prix

Οι διαδρομές του Ημιμαραθωνίου και του Cyprus Road Races Grand Prix

από KOEAS

Το πρώτο αγώνισμα στο 104ο Παγκύπριο Πρωτάθλημα Ανδρών και 66ο Γυναικών, θα διεξαχθεί την Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2023, με τον Παγκύπριο Ημιμαραθώνιο να ανοίγει την αυλαία στην αγωνιστική χρονιά. Σε μία σημαντική ημέρα για την ΚΟΕΑΣ, καθώς θα ακολουθήσουν οι πρώτες αγώνες της νεοσύστατης διοργάνωσης Cyprus Road Races Grand Prix, επίκεντρο θα είναι το Δημαρχείο Στροβόλου, μπροστά από το οποίο θα δοθούν οι εκκινήσεις όλων των δρομικών αγωνισμάτων και εκεί θα γίνεται και ο τερματισμός. Ο Ημιμαραθώνιος θα αρχίσει στις 08:00 το πρωί, με τους συμμετέχοντες να διανύουν την απόσταση των 21,0975 χιλιομέτρων στους δρόμους του Στροβόλου, κυνηγώντας τον καλύτερο δυνατό χρόνο.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η διοργάνωση του Ημιμαραθωνίου παραμένει ανοικτή για συμμετοχές σε δρομείς που δεν ανήκουν σε Γυμναστικούς Συλλόγους. Όσοι ενδιαφέρονται να λάβουν μέρος μπορούν να κάνουν εγγραφή στον σύνδεσμο https://cyprus.opentrack.run/accounts/login/?next=/en-gb/x/2023/CYP/halfmar/ie/ με αντίτιμο 20 ευρώ. Το σύστημα θα παραμείνει ανοικτό μέχρι την Πέμπτη (16/2) το μεσημέρι.

Ενημερώνονται, επίσης όλοι οι συμμετέχοντες στον Ημιμαραθώνιο, ότι θα πρέπει να παραδώσουν στη Γραμματεία, μία ώρα πριν από την εκκίνηση του αγώνα τους, όλα τα υγρά που θα χρησιμοποιήσουν στη διάρκεια της διαδρομής. Για τα υπόλοιπα αγωνίσματα θα γίνουν διευθετήσεις από τους διοργανωτές, με βάση τους κανονισμούς.

ΟΙ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ

Σε ό,τι αφορά τις διαδρομές του Ημιμαραθωνίου και των δρόμων στο Cyprus Road Races Grand Prix, αυτές μπορείτε να τις δείτε στο ακόλουθο λινκ: https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=1mnHoDmrQfVny3P9nxCddHoUNe_VXKAI&usp=sharing

1000μ. παιδιών

Εκκίνηση από Δημαρχείο Στροβόλου, προχωρούν βόρεια και κάνουν επαναστροφή στο στρίψιμο προς την Αγία Μαρίνα και τερματίζουν στο Δημαρχείο.

5χμ ανδρών / γυναικών

Εκκίνηση από Δημαρχείο Στροβόλου, πηγαίνουν βόρεια για περίπου 350 μέτρα και κάνουν επαναστροφή με κατεύθυνση προς τη Λεωφόρο Στροβόλου, κατευθύνονται νότια προς Λακατάμεια και στα φανάρια του Global College επιστρέφουν, για να τερματίσουν στο Δημαρχείο.

10χμ ανδρών / γυναικών

Εκκίνηση από Δημαρχείο Στροβόλου, ακολουθούν βόρεια κατεύθυνση προς το Βιβλιοπωλείο Αγρότης, από εκεί στρίβουν αριστερά ως το παλιό Δημαρχείο και μετά δεξιά μπαίνοντας στη Λεωφόρο Προδρόμου, ακολούθως ευθεία ως τα φανάρια του Ταχυδρομείου, όπου κάνουν επαναστροφή, περνώντας ξανά από το παλιό Δημαρχίεο, το βιβιοπωλείο Αγρότη μένοντας στη δεξιά πλευρά του δρόμου. Στα φανάρια της Αστυνομίας περνάνε απέναντι και κρατώντας την αριστερή πλευρά κατευθύνονται προς τη Λακατάμεια μέσω της λεωφόρου Στροβόλου και στα φανάρια του Global College κάνουν την επαναστροφή για να κατευθυνθούν προς τον τερματισμό στο Δημαρχείο.

Ημιμαραθώνιος ανδρών / γυναικών

Οι δρομείς θα κάνουν δύο φορές τη διαδρομή των 10 χιλιομέτρων και ακολούθως θα κατευθυνθούν βόρεια για άλλα περίπου 550 μέτρα και θα κάνουν επαναστροφή στο Kyros Tower και διατηρώντας τη δυτική λωρίδα θα πάρουν το δρόμο για την αψίδα του τερματισμού μπροστά στο Δημαρχείο Στροβόλου.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ (19/2/23)

08:00 Ημιμαραθώνιος ανδρών / γυναικών

08:20 10χμ ανδρών / γυναικών

09:00 1.000μ. Metro Kids Race

10.00 5χμ ανδρών / γυναικών και εταιρικός

* Θυμίζουμε ότι, εκτός από τις υπεραγορές ΜΕΤΡΟ, οι οποίες χορηγούν τον δρομικό αγώνα των παιδιών, το Cyprus Road Races Grand Prix στηρίζουν η Παπαέλληνας Φαρμακευτική Εταιρεία, η εταιρεία Ontime, με δωρεάν ετοιμασία όλων των σχεδιαστικών και μέσων προβολής των αγώνων. Χορηγός επικοινωνίας σε όλες τις διοργανώσεις είναι το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου.

Print Friendly, PDF & Email
X