Αρχική Ανακοινώσεις Οι Φωτοπούλου έστειλαν τη Βαλένθια στην κορυφή

Οι Φωτοπούλου έστειλαν τη Βαλένθια στην κορυφή

ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ, 23.83 Η ΟΛΙΒΙΑ, 6,50Μ. Η ΦΙΛΙΠΠΑ

από KOEAS

Το πρωτάθλημα συλλόγων διεξήχθη το βράδυ του Σαββάτου, 12 Φεβρουαρίου 2022, στην Ισπανία. Οι οκτώ κορυφαίες περιφέρειες της χώρας μαζεύτηκαν στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Gallur» της Μαδρίτης, για να διεκδικήσουν τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ισπανίας στον κλειστό στίβο. Θριαμβεύτρια στις γυναίκες αναδείχθηκε η Βαλένθια, μέλη της οποίας είναι και δύο από τις κορυφαίες μας αθλήτριες, οι δίδυμες αδελφές Φωτοπούλου, Ολίβια και Φίλιππα. Η Βαλένθια, που είναι η πολυνίκης του θεσμού με 26 τίτλους πια, επανήλθε στο θρόνο της έπειτα από τρία χρόνια, αφού ενδιάμεσα τα σκήπτρα πήραν η Καστεγιόν και η Μπαρτσελόνα.

Να περάσουμε, όμως, στα δύο κορίτσια μας, τα οποία πρόσφεραν συνολικά 12 βαθμούς στη Βαλένθια, από έξι (6) η καθεμία. Η Ολίβια Φωτοπούλου, μετά το παγκύπριο ρεκόρ που πέτυχε στα 200μ., στις 16 Ιανουαρίου με 23.46, αντιμετώπισε κάποια προβλήματα υγείας και επανήλθε στην αγωνιστική δράση μόλις το Σάββατο (12/2). Οι διοργανωτές την έβαλαν στην πρώτη τελική σειρά, στην οποία -όπως φάνηκε- δεν υπήρξε ανταγωνισμός, αφού, τρέχοντας από τον 4ο διάδρομο έφυγε «σφαίρα» και «καθάρισε» σε 23.83. Αντίθετα, ο ανταγωνισμός στη δεύτερη σειρά έφερε καλύτερες επιδόσεις (23.50 η Πάουλα Σεβίγια Λόπες – Βιέχα, 23.70 η Έβα Σαντιδριάν Ρουίθ), με αποτέλεσμα η Ολίβια Φωτοπούλου να κατακτήσει συνολικά την 3η θέση.

Άκρως ενδιαφέρον ήταν το άλμα σε μήκος, αφού παρούσα στο αγώνισμα ήταν και η κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ στο τριπλούν, Γιούλιμαρ Ρόχας (πλέον και Ροδρίγες) από τη Βενεζουέλα, η οποία εκπροσώπησε την Μπαρτσελόνα. Για τη Φίλιππα Φωτοπούλου ήταν εκπληκτικό το να κάθεται δίπλα από την κορυφαία αθλήτρια στον κόσμο το 2020 και μάλιστα να τη χειροκροτεί στις προσπάθειές της! Η πανύψηλη Ρόχας, που έχει ατομικό στον ανοικτό 6,88μ. και στον κλειστό 6,59μ. στο μήκος, δεν μπόρεσε να βρει ρυθμό και πατήματα, κάνοντας μόνο δύο έγκυρα άλματα, στα 6,55μ. και 6,51μ. Σύμπτωση, τα ίδια καλύτερα άλματα είχε και η Ιράτι Μιτσελένα Μπαλέρδι, κι έτσι η πρώτη θέση κρίθηκε υπέρ της αθλήτριας του Σαν Σεμπαστιάν, αφού είχε τρίτο καλύτερο στα 6,30μ.

Σε ό,τι αφορά τη Φίλιππα Φωτοπούλου ήταν αρκετά σταθερή και καλή, από το τρίτο άλμα και μετά. Αφού μπήκε στον αγώνα με δύο άκυρα άλματα, στο τρίτο έφτασε στα 6,45μ. Στο τέταρτο πήδηξε 6,36μ., στο πέμπτο 6,29μ., φυλάγοντας το καλύτερο για το τέλος. Με πολύ καλό πάτημα η πρωταθλήτριά μας προσγειώθηκε στα 6,50μ., κατακτώντας την τρίτη θέση για τη Βαλένθια. Να θυμίσουμε ότι η Φίλιππα Φωτοπούλου είναι η κάτοχος του παγκύπριου ρεκόρ στο άλμα σε μήκος στον κλειστό στίβο με 6,53μ.

* Κορυφαία αθλήτρια των αγώνων αναδείχθηκε η Λιθουανή Μοντέστα Γιούστε Μοραουσκάιτε, η τρίτη «ξένη» της Βαλένθια μαζί με τις δικές μας πρωταθλήτριες, με το 52.18 που πέτυχε στα 400μ., που αποτελεί επίδοση αγώνων.

* Στα αξιοσημείωτα, το ρεκόρ Ισπανίας που πέτυχε η Μαρία Ισαβέλ Πέρες Ροδρίγες της Βαλένθια, στα 60μ. με 7.20, καταρρίπτοντας το δικό της 7.21.

* Στην αντίστοιχη αναμέτρηση των ανδρών, που έγινε πιο νωρίς στο ίδιο γήπεδο στη Μαδρίτη, νικήτρια αναδείχθηκε η Μπαρτσελόνα με 90 βαθμούς, με δεύτερη την Καστεγιόν με 83. Οι άνδρες της Βαλένθια δεν περιλαμβάνονται στις κορυφαίες ομάδες στίβου της Ισπανίας.

* Πληροφοριακά, σας παρουσιάζουμε την τελική βαθμολογία στη γυναικεία κατηγορία του Πρωταθλήματος Συλλόγων της Ισπανίας.

(1) Βαλένθια Κλουμπ Ατλετίσμο                     96 βαθμοί

(2) Πλάγιας ντε Καστεγιόν                               80 βαθμοί

(3) FC Μπαρτσελόνα                                       76 βαθμοί

(4) Ατλέτικο Σαν Σεμπαστιάν                           57 βαθμοί

(5) Αβινέντ Μανρέσα                                        48 βαθμοί

(6) Γκρουπομπλέο Παμπλόνα Ατλετίσμο      46 βαθμοί

(7) Ουνικάχα Χαέν Παραΐσο Ιντέριορ              34 βαθμοί

(8) Ατλετίσμο Αλκόρ’Κον                                 30 βαθμοί

Print Friendly, PDF & Email
X