Αρχική Ανακοινώσεις Οι ρίπτες ανοίγουν την αυλαία στον ανοικτό στίβο για το 2021 (14/421)

Οι ρίπτες ανοίγουν την αυλαία στον ανοικτό στίβο για το 2021 (14/421)

από KOEAS

Έπειτα από αρκετούς μήνες το Υπουργείο Υγείας της Κύπρου επέτρεψε τη διεξαγωγή αγώνων στίβου και οι ρίπτες μας λένε το δικό τους «επιτέλους δράση», το απόγευμα της Τετάρτης (14/4/21). Στο Εθνικό Στάδιο Στίβου ΓΣΠ, στα γήπεδα 2 και 3, θα διεξαχθεί η πρώτη ημερίδα ρίψεων στο 2021, με τη συμμετοχή των αθλητών μας κορυφής, αλλά και όλων των φιλόδοξων αθλητών μας για διάκριση. Παρόντες στην Ημερίδα Ρίψεων θα είναι επίσης Ελλαδίτες και Ούγγροι αθλητές, οι οποίοι πραγματοποιούν την προετοιμασία τους στο νησί μας.

Βασικός στόχος των περισσότερων αθλητών είναι να δουν στο… ξεμούδιασμά τους σε ποια κατάσταση βρίσκονται, πώς πήγε η προετοιμασία τους και τι θα πρέπει να βελτιώσουν για την απαιτητική συνέχεια. Παράλληλα, κάποιοι θα διαπιστώσουν αν είναι σε θέση να συμμετάσχουν στο επικείμενο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων, το οποίο θα διεξαχθεί στο Σπλιτ της Κροατίας σε λιγότερο από ένα μήνα (8-9 Μαΐου).

Από κυπριακής πλευράς ξεχωρίζουν οι συμμετοχές του Αλέξανδρου Πουρσανίδη στη σφυροβολία και της Ανδρονίκης Λαδά στη δισκοβολία, οι οποίοι θέλουν να διεκδικήσουν στη διάρκεια της χρονιάς την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Ο Απόστολος Παρέλλης, εξαιτίας ενός μικροπροβλήματος, προτίμησε να μην λάβει μέρος στην Ημερίδα και να αρχίσει τους αγώνες του από τον Μάιο. Απών θα είναι και ο πρωταθλητής μας στον ακοντισμό, Πάρις Μπατζάβαλης, καθώς μόλις πρόσφατα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στους κοιλιακούς προσαγωγούς. Σημαντική η επιστροφή στην αγωνιστική δράση, έπειτα από τρίχρονη απουσία, της Γαβριέλλας Φελλά στη σφαιροβολία, καθώς και η παρουσία του Γιώργου Κονιαράκη (δισκοβολία), ο οποίος ταξίδεψε ειδικά για την ημερίδα, από την Κρήτη όπου σπουδάζει ιατρική.

Από τις ξένες αποστολές ιδιαίτερη θα είναι η συμμετοχή του 39χρονου Ούγγρου Κρίστιαν Παρς, χρυσού Ολυμπιονίκη στο Λονδίνο το 2012 στη σφυροβολία, ο οποίος έχει ατομικό ρεκόρ 82,69μ. Από ουγγρικής πλευράς, στο ίδιο αγώνισμα, θα συμμετάσχουν επίσης οι νεαροί Ντάνιελ Ράμπα (ατομικό 73,85μ.) και Ντόνατ Βάργκα (70,32μ.). Ξεχωριστή και η παρουσία στη σφυροβολία του 21χρονου Ελλαδίτη Χρίστου Φραντζεσκάκη (ατομικό 76,78μ.). Στη δισκοβολία γυναικών, σημαντική η εμφάνιση της Χρυσούλας Αναγνωστοπούλου με ατομικό 61,53μ.

* Να σημειώσουμε ότι πριν από την έναρξη της Ημερίδας Ρίψεων, θα υπάρχει συνεργείο εκτός σταδίου για εξέταση αντιγόνων για τον κορονοϊό (rapid test), για όλους όσοι θα παραβρεθούν στις εγκαταστάσεις του ΓΣΠ, με οποιονδήποτε ρόλο. Στα γήπεδα θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας και οι κανονισμοί του ΚΟΑ, για διεξαγωγή αγώνων. Στο στάδιο δεν θα επιτρέπεται η παρουσία πέραν των 50 ατόμων.

* Οι φίλοι του στίβου μπορούν να βλέπουν την εξέλιξη των αγώνων με απευθείας καταγραφή των αποτελεσμάτων, στην ιστοσελίδα https://cyprus.opentrack.run/en-gb/x/2021/CYP/ec21_0295/

ΤΟ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

15:00      Σφυροβολία (ανδρών, γυναικών, κορασίδων)

16:00      Σφυροβολία (εφήβων, παίδων)

16:00      Σφαιροβολία (ανδρών, εφήβων, παίδων)

16:00      Δισκοβολία (γυναικών, νεανίδων, κορασίδων)

17:00      Σφαιροβολία (γυναικών, νεανίδων, κορασίδων)

17:00      Ακοντισμός (γυναικών, κορασίδων)

17:50      Δισκοβολία (ανδρών, εφήβων)

18:40      Ακοντισμός (ανδρών, εφήβων)

Print Friendly, PDF & Email
X