Αρχική Ανακοινώσεις Όλα έτοιμα για την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων

Όλα έτοιμα για την έναρξη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων

από KOEAS

Τα πάντα είναι έτοιμα για τη φιλοξενία από την ΚΟΕΑΣ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ομάδων Γ΄ Κατηγορίας, το οποίο θα διεξαχθεί στο «Τσίρειο» Στάδιο Λεμεσού, το σαββατοκύριακο 19 και 20 Ιουνίου 2021. Την Παρασκευή (18/6) δόθηκε η επίσημη συνέντευξη Τύπου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, σε συνεργασία με την Οργανωτική Επιτροπή, στην οποία παραβρέθηκαν οι τρεις πρωταθλητές μας που θα πάνε και στους Ολυμπιακούς του Τόκιο, Ελένη Αρτυματά, Απόστολος Παρέλλης και Μίλαν Τράικοβιτς και οι διεκδικούντες θέση σε αυτούς, Μαρίγια Βούκοβιτς (Μαυροβούνιο, ύψος) και Ασμίρ Κολάσινατς (Σερβία, σφαιροβολία).

Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής και πρόεδρος της ΚΟΕΑΣ, Περικλής Μάρκαρης, καλωσόρισε τους φιλοξενούμενούς μας στη Λεμεσό, αθλητές και παράγοντες από 17 χώρες και ευχήθηκε σε όλους καλή επιτυχία. Στον χαιρετισμό του επισήμανε την τεράστια βοήθεια που έχει η ΚΟΕΑΣ αυτό το διάστημα από εκατοντάδες εθελοντές και κριτές, οι οποίοι οικειοθελώς προσφέρουν τις υπηρεσίες τους για την άψογη διεξαγωγή της διοργάνωσης, τους οποίους και ευχαρίστησε θερμά. Χωρίς την παρουσία χορηγών η διεξαγωγή οποιασδήποτε αθλητικής διοργάνωσης θα ήταν πολύ δύσκολη, με τον κ. Μάρκαρη να ευχαριστεί έναν – έναν τους χορηγούς της Ομοσπονδίας.

«Επιθυμώ να εκφράσω τις θερμές μας ευχαριστίες προς την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, που μας επέλεξε γι’ αυτήν τη σημαντική διοργάνωση. Ευχαριστούμε, επίσης, την Κυβέρνηση, τον ΚΟΑ, το Δήμο Λεμεσού, το ΤΕΠΑΚ, το ΡΙΚ και τους αθλητικούς συντάκτες, για τη στήριξή που προσέφεραν στην ΚΟΕΑΣ, ενόψει αυτής της κορυφαίας για τη χώρα μας αθλητικής διοργάνωσης», πρόσθεσε ο κ. Μάρκαρης, ο οποίος κάλεσε τον κόσμο να δώσει έντονο το παρών του στο «Τσίρειο» και να στηρίξει την ομάδα μας για την άνοδο στη Β΄ Κατηγορία.

«Ευελπιστούμε ότι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων Γ΄ Κατηγορίας θα προσφέρει σε όλους τους αθλητές και αθλήτριες, που έχουν κληθεί να εκπροσωπήσουν τις χώρες τους, μια χρυσή ευκαιρία, μερικές εβδομάδες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους και να αναδείξουν την ελκυστικότητα του αθλήματός μας. Στο «Τσίρειο» θα βρεθούν αυτό το σαββατοκύριακο μεγάλοι Ευρωπαίοι αθλητές, που έχουν ήδη εξασφαλισμένη την πρόκρισή τους για το Τόκιο και άλλοι που διαθέτουν πιθανότητες πρόκρισης. Η Κύπρος θα εκπροσωπηθεί στη διοργάνωση με την καλύτερη δυνατή σύνθεση, η οποία περιλαμβάνει τους κορυφαίους πρωταθλητές, Μίλαν Τράικοβιτς, Απόστολο Παρέλλη, Ελένη Αρτυματά και άλλους. Στόχος της Εθνικής μας Ομάδας είναι η εξασφάλιση της ανόδου στη Β΄ Κατηγορία», κατέληξε ο Περικλής Μάρκαρης.

Στον δικό του χαιρετισμό, ο υπεύθυνος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου, Παναγιώτης Δημάκος, καλωσόρισε όλες τις αποστολές στην Κύπρο γι’ αυτήν την πολύ σημαντική διοργάνωση σε επίπεδο Εθνικών Ομάδων. Ευχήθηκε σε όλους καλή επιτυχία και επισήμανε ότι αυτό το σαββατοκύριακο θα παραμείνει στη μνήμη των συμμετεχόντων αθλητών και διοργανωτών. Ο κ. Δημάκος για άλλη μία φορά αναφέρθηκε στο ιδιαίτερο ενδιαφέρον που επέδειξε για τη διοργάνωση ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, κάτι πολύ σημαντικό για την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Εν συνεχεία, κάλεσε τον κόσμο να πάει στο γήπεδο, να απολαύσει αγώνες υψηλού επιπέδου, να χειροκροτήσει τις προσπάθειες των αθλητών και αθλητριών και να βοηθήσει την ομάδα της Κύπρου για την άνοδο. Ο κ. Δημάκος μετέφερε και τις ευχές του προσωρινού προέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Ντρόμπρομιρ Καραμαρίνοφ για επιτυχή διεξαγωγή της διοργάνωσης. Εξέφρασε, δε, τις ευχαριστίες του στον πρόεδρο της ΚΟΕΑΣ Περικλή Μάρκαρη και τον γενικό διευθυντή Αντώνη Γεωργαλλίδη, για την εξαιρετική συνεργασία που έχουν σε όλους τους τομείς, γι’ αυτή τη διοργάνωση και όχι μόνο και έδωσε τα συγχαρητήριά του σε όλους όσοι εργάζονται για το Ευρωπαϊκό Ομάδων και ιδιαίτερα στο προσωπικό της ΚΟΕΑΣ για τη σκληρή δουλειά που κάνουν και την αφοσίωσή τους, ιδιαίτερα σε συνθήκες πανδημίας.

Κύπριοι και ξένοι πρωταθλητές…

Ο λόγος δόθηκε στη συνέχεια στους τρεις αθλητές μας που θα μας εκπροσωπήσουν στο Τόκιο, την Ελένη Αρτυματά (400μ.), τον Μίλαν Τράικοβιτς (110μ. εμπόδια) και τον Απόστολο Παρέλλη (δισκοβολία). Η Αρτυματά αναφέρθηκε στα προβλήματα του κορονοϊού και πόσο δύσκολο ήταν να προσαρμοστεί ξανά σε συνθήκες αγώνων στα 400μ., έπειτα από ένα σχεδόν χρόνο αποχής. Όμως, εξέφρασε την πεποίθησή της ότι έπειτα από μερικούς ακόμα αγώνες θα είναι πανέτοιμη για τη μεγάλη πρόκληση των Ολυμπιακών.

Ο Μίλαν Τράικοβιτς μίλησε για τους τραυματισμούς του, που τον δυσκόλεψαν στην προετοιμασία, όμως νιώθει τώρα αρκετά καλύτερα και κοιτάει μπροστά στους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, όπου εκεί θέλει να βρεθεί στην καλύτερη κατάσταση στη χρονιά. Οι συνθήκες είναι για όλους οι ίδιες και όλοι οι αθλητές πέρασαν την πολύ δύσκολη περίοδο στο 2020, με τους πολλούς περιορισμούς, επισήμανε ο Απόστολος Παρέλλης. Ο πρωταθλητής μας στη δισκοβολία είπε πως θα δώσει το 100% των δυνατοτήτων του αυτή τη στιγμή, για να βοηθήσει την Εθνική Ομάδα για την άνοδο στη Β΄ Κατηγορία.

Από τις ξένες αποστολές, παραβρέθηκαν στη συνέντευξη Τύπου, δύο σπουδαίοι αθλητές, οι οποίοι βρίσκονται πολύ κοντά στην πρόκρισή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Πρόκειται για τη Μαρίγια Βούκοβιτς του Μαυροβουνίου (ύψος, φετινό 1,93μ., όριο 1,96μ.) και τον Σέρβο Ασμίρ Κολάσινατς (σφαιροβολία, φετινό 20,92μ., όριο 21,10μ.). Πρώτος μίλησε ο Κολάσινατς, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται για πρώτη φορά στην Κύπρο, που είναι μία υπέροχη χώρα. Είπε ότι θα προσπαθήσει για το καλύτερο αποτέλεσμα, για να βοηθήσει τη Σερβία να ανέλθει κατηγορία και εξασφαλίσει ο ίδιος την παρουσία του για 4η φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Η Μαρίγια Βούκοβιτς, η οποία προπονείται εδώ και καιρό στην Ελλάδα και μιλάει και κάποια Ελληνικά, είπε πως είναι πολύ χαρούμενη που βρίσκεται σε ένα ελληνικό μέρος όπως η Κύπρος και θα προσπαθήσει για το καλύτερο, με στόχο την πρόκρισή της για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Δωρεάν η είσοδος…

Να επισημάνουμε ότι η είσοδος στο γήπεδο είναι δωρεάν, αλλά θα πρέπει όποιος εισέρχεται να έχει είτε safe pass, δηλαδή είτε αρνητικό rapid test, είτε να έχει κάνει και τους δύο εμβολιασμούς, είτε τον ένα και να έχουν περάσει τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, είτε να έχει περάσει τον κορονοϊό μέσα στους προηγούμενους έξι μήνες. Για να εισέλθει στο γήπεδο θα πρέπει να προσκομίσει αποδεικτικό γι α μία εκ των πιο πάνω περιπτώσεων.

Η τελετή έναρξης…

Στη διάρκεια της πρώτης αγωνιστικής ημέρας θα πραγματοποιηθεί μικρή τελετή έναρξης, βάσει πρωτοκόλλων εξαιτίας του κορονοϊού. Η τελετή έναρξης θα είναι πολύ λιτή, με την είσοδο των πλακάτ και σημαιών των 18 διαγωνιζόμενων χωρών και με μικρούς χαιρετισμούς από τον εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Παναγιώτη Δημάκο, από τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής Περικλή Μάρκαρη και τον υπουργό Παιδείας Πρόδρομο Προδρόμου, ο οποίος θα κηρύξει και την έναρξη των αγώνων. Στην παρέλαση των σημαιών των ομάδων, θα ακούγεται η νέα σύνθεση του Κύπριου μουσικοσυνθέτη Βάσου Αργυρίδη «Μάντρα».

* Θυμίζουμε ότι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων Γ΄ Κατηγορίας θα μεταδίδεται απευθείας από το ΡΙΚ, ενώ live streaming θα υπάρχει στη σελίδα της ΚΟΕΑΣ στο Facebook.

Print Friendly, PDF & Email
X