Αρχική Ανακοινώσεις Ολίβια Φωτοπούλου: Ένιωσε ωραία στα 100μ. και τώρα στοχεύει τα 200μ.

Ολίβια Φωτοπούλου: Ένιωσε ωραία στα 100μ. και τώρα στοχεύει τα 200μ.

από KOEAS

Μεγάλος στόχος της Ολίβιας Φωτοπούλου στο 19ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου αποτελεί η γρήγορη κούρσα στα 200μ. και η πρόκριση στα ημιτελικά. Από τη στιγμή, όμως, που εξασφάλισε τη συμμετοχή της και στα 100μ. δεν θα μπορούσε να την αρνηθεί και το μεσημέρι της Κυριακής, 20 Αυγούστου 2023, έκανε το πρώτο της 100άρι σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Η αθλήτρια του Κώστα Βογιατζάκη τερμάτισε στην 5η θέση της 4ης σειράς με 11.38 (-1,0 μ/δ) και κατέλαβε συνολικά την 34η θέση από 56 συμμετέχουσες, όχι και άσχημα θα λέγαμε. Η ίδια, ωστόσο, ούσα απαιτητική με τον εαυτό της, ήθελε κάτι καλύτερο από το 11.38, θεωρώντας πως μπορούσε για κάτι τέτοιο, όμως πιστεύει πως η έλλειψη αγώνων τις τελευταίες εβδομάδες την έβγαλε λίγο εκτός ρυθμού. Να αναφέρουμε ότι η 24άδα των ημιτελικών έκλεισε στα 11.26, χρόνο που έκανε και η 24η Ελβετίδα Τζεραλντίν Φρέι που πέρασε στα ημιτελικά, αλλά και η πρώτη «επιλαχούσα» Μαμπουντού Κονέ από την Ακτή Ελεφαντοστού.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενη που έκανα το πρώτο μου εκατοστάρι σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Έτρεξα 11.38, που είναι ένα καλό αποτέλεσμα μπορώ να πω, για μια αθλήτρια που τρέχει για πρώτη φορά 100άρι σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, αλλά για να ήμουν πιο ευχαριστημένη θα έπρεπε να τρέξω κάτω από τα 11.30… Πιστεύω ότι επηρεάστηκα από το γεγονός ότι ήμουν τρεις εβδομάδες εκτός αγώνων, οπότε ήμουν εκτός αγωνιστικού  ρυθμού. Ήταν η πρώτη φορά που ήρθα σε μεγάλους αγώνες και δεν ήμουν αγχωμένη, αλλά νιώθω ωραία και πολύ έτοιμη για να κάνω γρήγορες κούρσες», μας είπε αρχικά, ανάμεσα σε άλλα η Ολίβια Φωτοπούλου, για την οποία ο μεγάλος στόχος είναι τα 200μ. «Είμαι καλά προετοιμασμένη και έτοιμη να τρέξω στα 200μ. την Τετάρτη (σ.σ. 23/8), με μεγάλο στόχο να σπάσω το ατομικό μου ρεκόρ και να προκριθώ στα ημιτελικά. Είμαι πολύ χαρούμενη που είμαι εδώ, με τις καλύτερες αθλήτριες του κόσμου και ελπίζω πως θα κλείσω μία εξαιρετική χρονιά με τον καλύτερο τρόπο», κατέληξε η πρωταθλήτριά μας.

Τώρα, μπήκε στην προετοιμασία με τον προπονητή της για τον μεγάλο αγώνα τής Τετάρτης (23/8) το μεσημέρι (13:05 ώρα Κύπρου), με στόχο να τρέξει γρηγορότερα από ποτέ τα 200μ., στα οποία πέτυχε φέτος το εντυπωσιακό ατομικό ρεκόρ των 22.71.

Print Friendly, PDF & Email
X