Αρχική Ανακοινώσεις Ολίβια Φωτοπούλου: «Επιτέλους πήρα μία πρόκριση σε Ευρωπαϊκό»

Ολίβια Φωτοπούλου: «Επιτέλους πήρα μία πρόκριση σε Ευρωπαϊκό»

από KOEAS

Την πρόκρισή της στα ημιτελικά των 200μ., στο 25ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου, εξασφάλισε το μεσημέρι της Πέμπτης, 18 Αυγούστου 2022, η Ολίβια Φωτοπούλου. Τρέχοντας από τον κλειστό δεύτερο διάδρομο, της δεύτερης σειράς του πρώτου γύρου, η αθλήτρια του Κώστα Βογιατζάκη κατάφερε να τερματίσει στην 4η θέση σε 23.40 και να πάρει την απευθείας πρόκριση για τα βραδινά ημιτελικά. «Επιτέλους πήρα μία πρόκριση σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα», μας είπε με ανακούφιση η Φωτοπούλου στη μικτή ζώνη, παρά το ότι δεν ήταν ευχαριστημένη με τον χρόνο της. «Περίμενα πως θα έτρεχα πιο γρήγορα από τα 23.40, αλλά ο δεύτερος διάδρομος ήταν αρκετά κλειστός και όταν πήρα τη στροφή έσφιξα λίγο περισσότερο, προσπαθώντας να τρέξω πιο γρήγορα και δεν μπόρεσα να καταγράψω τον χρόνο που ήθελα. Ήταν και η άκυρη εκκίνηση στην αρχή που με φόβισε και έφυγα λίγο επιφυλακτικά. Όμως, τώρα πια αυτό δεν έχει σημασία. Έφυγε ένα άγχος από πάνω μου και το βράδυ θα είναι διαφορετικά».

Συνεχίζοντας τη συνομιλία μας με την Ολίβια Φωτοπούλου, μας είπε, ανάμεσα σε άλλα, και τα ακόλουθα: «Ήταν η πρώτη εμπειρία μου σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στα 200μ. και είμαι αρκετά ικανοποιημένη που κατάφερα να περάσω στα ημιτελικά. Το να τρέχω μεσημέρι δεν είναι και το καλύτερό μου, αφού το σώμα δεν λειτουργεί το ίδιο καλά όπως το βράδυ. Είναι πολύ δύσκολο να ξυπνήσεις το σώμα σου τόσο νωρίς. Όμως, τέλος καλό όλα καλά. Τώρα πάω να ξεκουραστώ, να φάω λίγο και το απόγευμα επιστροφή στο γήπεδο, ελπίζοντας τουλάχιστον πως θα τρέξω γρηγορότερα, αφού γνωρίζω πολύ καλά πως η πρόκριση για τον τελικό είναι πολύ δύσκολη».

Κάτι ίσως πρωτοφανές θα γίνει το βράδυ στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μονάχου, καθώς δίδυμες αδελφές θα αγωνίζονται περίπου την ίδια ώρα, σε διαφορετικά αγωνίσματα, σε ένα Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Οι τρεις ημιτελικές σειρές των 200 μέτρων είναι προγραμματισμένες να αρχίσουν στις 20:37 (ώρα Γερμανίας, 21:37 στην Κύπρο) και στις 20:58 (21:58 ώρα Κύπρου) θα αρχίζουν οι προσπάθειες στον τελικό του άλματος σε μήκος, στον οποίο μετέχει η Φίλιππα Φωτοπούλου. «Είναι πάρα πολύ σημαντικό που βρισκόμαστε και οι δύο σε αυτήν τη διοργάνωση. Η μία στηρίζει την άλλη και είμαστε πολύ δεμένες. Δεν θέλω και δεν πρέπει να αγχωθώ για τον αγώνα της Φίλιππας την ώρα που θα τρέχω. Είμαστε χαρούμενες που καταφέραμε να είμαστε και οι δύο εδώ και να πετύχουμε τους στόχους μας, οι οποίοι ακόμα βέβαια να ολοκληρωθούν», μας είπε σχετικά η Ολίβια Φωτοπούλου.

Με το τέλος του πρώτου γύρου στα 200μ. γυναικών, 16 κορίτσια πέρασαν στα βραδινά ημιτελικά, εκεί όπου θα προστεθούν και οι 8 αθλήτριες που πήραν απευθείας συμμετοχή στη δεύτερη φάση, εξαιτίας του ότι έχουν τους καλύτερους χρόνους στην Ευρώπη. Με βάση τις επιδόσεις του πρώτου γύρου, η Ολίβια Φωτοπούλου, με τα 23.40, είχε τον 15ο καλύτερο από τις 24 που πάτησαν τον βατήρα του Ολυμπιακού Σταδίου. Στα ημιτελικά πέρασε και η Ελλαδίτισσα Άρτεμις Μελίνα Αναστασίου με 23.38.

Print Friendly, PDF & Email
X