Αρχική Ανακοινώσεις Ολίβια Φωτοπούλου: «Φεύγω με το κεφάλι ψηλά»

Ολίβια Φωτοπούλου: «Φεύγω με το κεφάλι ψηλά»

από KOEAS

Αρκετά σημαντική για κάθε αθλητή και αθλήτρια είναι η πρώτη παρουσία του στην κορυφαία διοργάνωση ενός αθλήματος στον κόσμο, δηλαδή το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Έτσι και για την Ολίβια Φωτοπούλου, η οποία, τα ξημερώματα της Τρίτης (19/7), έζησε την πρώτη εμπειρία της συμμετοχής στο 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου, στο Γιουτζίν του Όρεγκον, στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Η πρωταθλήτριά μας στα 200μ. έκανε αρκετά καλή κούρσα, στην έκτη και τελευταία σειρά του πρώτου γύρου και θα μπορούσε για λίγα εκατοστά να βρισκόταν στις 24 αθλήτριες των ημιτελικών. Η Φωτοπούλου τερμάτισε στην 4η θέση της σειράς της με 23.25 (άνεμος +1,9 μ/δ), πίσω από την Αυστραλή Τζακίντα Μπίτσερ, η οποία με το 23.22 πήρε την τρίτη και τελευταία απευθείας πρόκριση στα ημιτελικά. Συνολικά, η αθλήτρια του Κώστα Βογιατζάκη κατέλαβε την 27η θέση από 44 συμμετέχουσες, με την τελευταία θέση για τα ημιτελικά να κλείνει στα 22.99.

«Πρώτη φορά αγωνίζομαι σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και τα πήγα πολύ καλά. Περίμενα έναν καλύτερο χρόνο, αλλά δεν μου βγήκε. Το πάλεψα, κυνήγησα μέχρι το τέλος την πρόκριση στα ημιτελικά και αυτό έχει σημασία. Είναι μία καλή εμπειρία για εμένα και φεύγω με το κεφάλι ψηλά. Δεν μπορώ να στενοχωρηθώ, γιατί η χρόνια μου φέτος ήταν καταπληκτική, με ατομικά ρεκόρ», μας μετέφερε από το Γιουτζίν η Ολίβια Φωτοπούλου, η οποία με την επιστροφή της στην Αθήνα, θα ξεκουραστεί για λίγο και θα επικεντρωθεί στο να παρουσιαστεί ακόμα πιο γρήγορη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου (15-21 Αυγούστου), στο οποίο εξασφάλισε τη συμμετοχή με το όριο (23.05), έχοντας τρέξει στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν, σε 22.99 στα ημιτελικά, κατακτώντας στη συνέχεια το αργυρό μετάλλιο με 23.01.

«Επόμενός μου στόχος είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στο Μόναχο. Εκεί θα κυνηγήσω καλύτερους χρόνους, αφού έχω χρόνο να προετοιμαστώ. Βρίσκομαι ανάμεσα στις κορυφαίες του κόσμου και είναι ένα μεγάλο επίτευγμα για μένα. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα άτομα που είναι δίπλα μου και τον προπονητή μου Κώστα Βογιατζάκη», μας ανέφερε κλείνοντας η Ολίβια Φωτοπούλου, η οποία μπορεί, με τα γρήγορα πόδια που διαθέτει, να φτάσει σε σημαντικές επιτυχίες στην καριέρα της, αφού πλέον έχει πάρει το «βάφτισμα του πυρός» σε ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Photo credit: World Athletics

Print Friendly, PDF & Email
X