Αρχική Ανακοινώσεις Ολοκληρώθηκε το τριήμερο διαδικτυακό συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου

Ολοκληρώθηκε το τριήμερο διαδικτυακό συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου

από KOEAS

Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή (16/10/20), το τριήμερο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, το οποίο φέτος πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτύου, μεταξύ των 50 ευρωπαϊκών μελών – ομοσπονδιών. Το συνέδριο άνοιξαν την Τετάρτη (14/10/20), με τις ομιλίες τους, ο προσωρινός πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ και ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Σεμπάστιαν Κόου. Στην καταληκτική του ομιλία ο κ. Καραμαρίνοφ μοιράστηκε το όραμά του για το μέλλον του στίβου, παραθέτοντας ένα έγγραφο με τίτλο: «Οδηγώντας τον ευρωπαϊκό στίβο μπροστά στους δύσκολους καιρούς».

Ο κ. Καραμαρίνοφ αναφέρθηκε σε τέσσερις βασικούς πυλώνες, οι οποίοι υποστηρίζουν το όραμά του, τονίζοντας ότι πρέπει «να είσαι γενναίος, έξυπνος και προσεκτικός» και «να οδηγείσαι από την επιστήμη», παραδίδοντας στη συνέχεια τον αγωνιστικό προγραμματισμό της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για το 2021. Επίσης, τόνισε την υποστήριξή του στις ομοσπονδίες – μέλη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας «με οποιονδήποτε τρόπο μπορούμε, για να χτίσουμε ένα ισχυρότερο αθλητικό τοπίο στίβου στην Ευρώπη».

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας του συνεδρίου, τοποθετήθηκε και ο διευθύνων σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, Κρίστιαν Μιλτς, ως μέλος του Φόρουμ Ηγετών των Ομοσπονδιών – μελών της Ε.Ο.Σ., που εξέταζε τη χρονιά και τις μοναδικές προκλήσεις της, καθώς και την εικόνα του μελλοντικού σχεδιασμού της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, ιδιαίτερα από οικονομικής και διοικητικής άποψης. «Ήταν στα σίγουρα η πιο δύσκολη χρονιά στην 50ετή ιστορία της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, αλλά έμεινα έκπληκτος με τις εμφανίσεις κάποιων αθλητών, όπως οι Κάρστεν Βάρχολμ, Γιάκομπ Ινγκεμπρίγκτσεν, Μο Φάραχ και Σιφάν Χασάν, οι οποίοι σημείωσαν ευρωπαϊκά ή παγκόσμια ρεκόρ, σε μια περίεργη χρονιά. Ανυπομονώ για το τι θα δούμε το 2021», σχολίασε ο κ. Μιλτς.

Ακολούθως, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας και πρόεδρος της Επιτροπής Εκδηλώσεων και Διοργανώσεων της Ε.Ο.Σ., Τσέρι Αλεξάντερ, ενημέρωσε τους συμμετέχοντες στο διαδικτυακό συνέδριο, σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας και υγιεινής, που θα ληφθούν στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου, που θα διεξαχθεί στο Τόρουν της Πολωνίας, από τις 5 έως τις 7 Μαρτίου 2021. Ως συνέχεια του εναρκτήριου Φόρουμ Αθλητών, το οποίο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (14/10), τα μέλη της Επιτροπής Αθλητών της Ε.Ο.Σ., Χάναχ Ίνγκλαντ και Περικλής Ιακωβάκης, παρουσίασαν τα ευρήματά τους από μια πρόσφατη και ευρεία έρευνα, που διεξήγαγαν μεταξύ των κορυφαίων αθλητών, αλλά και από ερωτήσεις που υπέβαλε το διαδικτυακό κοινό.

Σε μια πολυάσχολη εβδομάδα για την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Στίβου, η Εκτελεστική Επιτροπή συνεδρίασε διαδικτυακά νωρίτερα και παρουσίασε τις αποφάσεις της, που είναι οι ακόλουθες:

– Η πρώτη έκδοση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος για τρέξιμο εκτός δρόμου για το 2022, ανατέθηκε στο Ελ Πάσο της Ισπανίας και αυτό του 2024 στην πόλη Λα Φεκλάζ της Γαλλίας.

– Το Ευρωπαϊκό Κύπελλο 10.000μ. θα πραγματοποιηθεί στην πόλη Πασέ της Γαλλίας, το 2022, 2023 και 2024.

– Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων της Σούπερ Λιγκ, στις 19-20 Ιουνίου 2021, δεν θα διεξαχθεί στο Μινσκ της Λευκορωσίας, εξαιτίας τεχνικών προβλημάτων. Η νέα πόλη που θα φιλοξενήσει τους αγώνες θα ανακοινωθεί σύντομα.

– Το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ομάδων Α΄ Κατηγορίας, (19-20 Ιουνίου 2021), ανατέθηκε στην Κλουζ – Ναπόκα της Ρουμανίας.

– Η Εκτελεστική Επιτροπή ενέκρινε τον υγειονομικό σχεδιασμό, σχετικά με τον covid-19, για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στο Τόρουν, σύμφωνα με τη Λευκή Βίβλο «Οδηγώντας τον ευρωπαϊκό στίβο μπροστά στους δύσκολους καιρούς».

Αυτές οι αποφάσεις υποστηρίζουν ακόμα περισσότερο το όραμα του κ. Καραμαρίνοφ, για την επιστροφή στην αθλητική δράση το συντομότερο δυνατόν, με ασφάλεια και με ένα γεμάτο και αδιάκοπο πρόγραμμα κορυφαίων διοργανώσεων της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στο 2021.

Στις καταληκτικές του τοποθετήσεις ο προσωρινός πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, Ντόμπρομιρ Καραμαρίνοφ, ευχαρίστησε τις Ομοσπονδίες – μέλη της Ε.Ο.Σ. για την ακούραστη δουλειά και την εφευρετικότητά τους τη φετινή χρονιά, αντιμετωπίζοντας αόρατες αντιξοότητες. Ευχαρίστησε, επίσης, το προσωπικό της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, την Ομοσπονδία της Εσθονίας και τον καθένα που συνέβαλε για την επιτυχή διεξαγωγή του διαδικτυακού συνεδρίου της Ε.Ο.Σ., το οποίο χαρακτήρισε παραγωγικό και διορατικό.

* Το επόμενο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, έχει οριστεί για τον Οκτώβριο του 2021, στη Λοζάνη της Ελβετίας.

 

Print Friendly, PDF & Email
X